Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam kłopot.Moja sunia beagla ma pofarbowane futerko na szyi na kolor różowy od skórzanej obróżki i nie wiem jak się pozbyć tego kolorku...Prosiłabym o radę czym to można usunąć nie robiąc psu krzywdy.Z góry dziekuję.

Posted

Mieliśmy ten sam problem, ale u goldena - niestety po kąpieli nie udało się całkowicie pozbyć przebarwienia - ale dosyć szybko po prostu wyrosło nowe futro. Można przecierać te miejsca wodą utlenioną - wybarwia włos. Tylko nie wiem, czy efekt będzie wart zachodu.

Posted

dziekuję za rady, skorzystam i powiem czy pomogło ;)....Nie martwiła bym się tym różowym krawacikiem, ale na początku maja chce ją wystawić i boję się żeby jej tak nie zostało ;)...

Posted

a nasza Bordie BC ma lapki i brzuszek lekko brazowawy po schronie i miesiecznej ucieczce z planowanego domu w Poznaniu....po 2 kapielach nie minelo...co zrobic....kryze ma snieznobiala?

Posted

zdaje sie ze sa jakies fachowe szampony do wybielania, poczerniania itp. psich włosków.....ja widziałam do białej sierści szamponik to pewnie wybiela....;)
trzeba pytac dziewczyn co wystawiają...:lol:

Posted

Ybot sunia ma pewni przebarwianą sierść pod przebywaniu w schronisku i po błąkani, nie jest tak łatwo pozbyć się takich przebarwień i myśle,że nawet najlepsze szampony do białej sierści tego tak do końca nie usuną. Najprostszym sposobem będzie poczekanie aż sunia zmieni sierśc,staranne wyczesywanie jej oraz mycie "podwozia" po spacerkach w niekorzystną pogode.