Bonsai Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [SIZE="4"]Pomóżcie w poszukiwaniach Miłka!!! Zaginął dzisiaj w Lesie Bielańskim! http://www.dogomania.pl/threads/194360-W-wa-LAS-BIELAŃSKI!!!-Ludzie-do-pomocy-na-CITO-potrzebni!!-Miłęk-uciekł-z-DT!!!?p=15527440#post15527440 Quote
*Gajowa* Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Inari to niespełna dwuletnia suka, zaszczepiona, wysterylizowana - waży ok.23 kg, ma 63 cm w kłębie o budowie charta. Uwielbia biegać, pięknie skacze jest idealna do psich sportów, ogromna siła predysponuje ją do roli psa zaprzęgowego. Inari nie jest psem dla każdego. Ona potrzebuje doświadczonej, aktywnej osoby, która podejmie się trudnej pracy w wymyślaniu wyzwań dla tej nieprzeciętnie inteligentnej suni. Inari to wulkan energii, jej nie wystarczy bieganie po ogródku. Gdy pojawia sie człowiek ona natychmiast przynosi zabawki lub cokolwiek aby zainteresować go wspólną zabawą. Inari zna podstawowe komendy i chętnie je wykonuje /jest łakomczuchem/ , całkiem nieźle chodzi na smyczy ale trzeba jej będzie poświęcić na początku sporo pracy. W stosunku do innych psów jest dominująca ale potrafi sobie ułożyć poprawne relacje zarówno z psami jak i z sukami. Bardzo chętnie się z psami bawi, przejmuje role przewodnika stada. Widziałabym ja w domu z ogrodem bez małych dzieci. Przyszły opiekun /najlepiej mężczyzna/ musi mieć mocny charakter żeby ją zdominować. Inari potrzebuje czasu aby przyzwyczaić sie do nowych osób, na poczatku reaguje nieufnie/nerwowo/ tak, ze pożądane co najmniej dwukrotne odwiedziny przed adopcją. Inari nie jest łatwym przypadkiem ale dla przyszłego właściciela będzie wspaniałym, oddanym przyjacielem, dostarczy wiele radości, a na pewno nie pozwoli mu sie nudzić. Kontakt w sprawie adopcji : tel. 601925696 mail asiaf1@interia.pl Quote
*Gajowa* Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 I znów cisza...Czy wiecie, że Inari na dom czeka już rok ? Quote
aisai Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Witaj Gajowa, sunia jest śliczna. To młody psiak, aż dziw bierze że tak długo czeka. Co do chartowatości, to nogi ma rzeczywiście baaaardzo długie - aż po samą szyję. Kiedyś szukały domu (bądź też nadal szukają) dwa mixy owczarka z chartem. Ona wydaje mi się podobna - zresztą sama oceń: http://chartywpotrzebie.pl/index.php/adopcje/charty-mix/7-dwa-mieszace-charta-z-owczarkiem.html Pozdrawiam, trzymam kciuki. aisai p.s. możemy ją dopisać do strony chartywpotrzebie jako mieszańca, daj znać co powinno być w ogłoszeniu. Quote
asiaf1 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 aisai napisał(a): p.s. możemy ją dopisać do strony chartywpotrzebie jako mieszańca, daj znać co powinno być w ogłoszeniu. Witaj, Dziękujemy za chęć pomocy. Inari ma ogłoszenia na róznych portalach, nieustajaco allegro ale cały czas nie może trafić na swojego człowieka. To bardzo wesoły pies i mimo, że na początku szczeka na obcą osobę i sprawia wrazenie groźnego psa, po kilku minutach sie przyzwyczaja i chce sie bawić. Absolutnie nie jest psem agresywnym. Myślę, że na stronie można wstawić tekst który przygotowała Gajowa: Inari to niespełna dwuletnia suka, zaszczepiona, wysterylizowana - waży ok.23 kg, ma 63 cm w kłębie o budowie charta. Uwielbia biegać, pięknie skacze jest idealna do psich sportów, ogromna siła predysponuje ją do roli psa zaprzęgowego. Inari nie jest psem dla każdego. Ona potrzebuje doświadczonej, aktywnej osoby, która podejmie się trudnej pracy w wymyślaniu wyzwań dla tej nieprzeciętnie inteligentnej suni. Inari to wulkan energii, jej nie wystarczy bieganie po ogródku. Gdy pojawia sie człowiek ona natychmiast przynosi zabawki lub cokolwiek aby zainteresować go wspólną zabawą. Inari zna podstawowe komendy i chętnie je wykonuje /jest łakomczuchem/ , całkiem nieźle chodzi na smyczy ale trzeba jej będzie poświęcić na początku sporo pracy. W stosunku do innych psów jest dominująca ale potrafi sobie ułożyć poprawne relacje zarówno z psami jak i z sukami. Bardzo chętnie się z psami bawi, przejmuje role przewodnika stada. Widziałabym ja w domu z ogrodem bez małych dzieci. Inari potrzebuje czasu aby przyzwyczaić sie do nowych osób, na poczatku reaguje nieufnie/nerwowo/ tak, ze pożądane co najmniej dwukrotne odwiedziny przed adopcją. Inari dla przyszłego właściciela będzie wspaniałym, oddanym przyjacielem, dostarczy wiele radości, a na pewno nie pozwoli mu sie nudzić. Quote
*Gajowa* Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Aisai dziękuję, że zajrzałaś do Inari. Bardzo Cię proszę o umieszczenie jej na stronce mix chartów z kontaktem do asif1 tj tel. 601925696 , mail asiaf1@interia.pl. Fajne te ONko-charty , Inari moim zdaniem bardziej chartowata jest... na spacerkach czasami ludzie pytają jaki to chart :evil_lol:. Aisai teraz specjalnie dla Ciebie wstawiam fotkę /niestety kiepską jakościowo/ ze stycznia tego roku Inari z ogromnym leonbergerem Cezarem. Ten pies trafił do mnie z Dęby Wielkiej /mogłam pomylić/ dzięki temu, że zamieściłaś jego zdjęcie na kaukazach w potrzebie. Okazał sie cudownym młodym psem o szybko znalazł super dom... dzięki Tobie. Quote
*Gajowa* Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [quote name='Ati']http://huskyadopcje.hekko.pl/ w ogloszeniaku maja dziewczyny takze strone dla psow sportowych- ogloscie Czy mógłby ktoś umieścić Inari na tej stronce ? ja nie potrafię niestety...:shake: Lulka wyczyść skrzynkę nie mogę wysłać Ci pw... Quote
*Gajowa* Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Jak na razie nie ma Inari na stronce mix chartów :shake: napiszę znów do aisai na pw. Quote
*Gajowa* Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Inari została umieszczona na stronce mix chartów - dziękujemy aisai. Niestety nie udaje mi się dziś tam wejść :shake:, będę próbować... Quote
dara9 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Przepraszam z offa! Szukamy kilkudniowego schronienia dla Rudej w okolicach Warszawy! Prosimy o pomoc! http://www.dogomania.pl/threads/175549-Ruda-...mia%C5%82o-byc-tak-pi%C4%99knie.-Czy-wko%C5%84cu-znajdzie-ciep%C5%82y-k%C4%85t-i-mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-cz%C5%82owieka?p=15627051#post15627051 Jeśli nie możesz pomóc bezpośrednio to może, znasz kogoś kto przygarnąłby Rudzinkę? Quote
asiaf1 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 wstawiam wątek Hugo http://www.dogomania.pl/threads/195373-HUGO-w-typie-owczarka-niemieckiego-prosi-o-grosik-na-hotel-i-leczenie. Quote
asiaf1 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [FONT=Times New Roman]Zapraszamy na bazarek[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]http://www.dogomania.pl/threads/195702-AUDIOBOOKI-PŁYTY-DVD-np-Autor-Widmo-Świnka-Pepa-do-14.11.10-g.20.00-na-psiaki-asif1[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]http://www.dogomania.pl/threads/195641-Pluszowy-mops-buldożek-książki-o-winie-atlasy-opaski-dla-dzieci-na-psy-asif1-12.11.10[/FONT] Quote
*Gajowa* Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Podniosę... może ktoś zauważy wyjątkową sunię, która ma pecha :placz: Quote
asiaf1 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 miałam wczoraj zapytanie o nia lale do bloków, musiałaby min.5 godzin siedzieć sama. znów nic z tego nie będzie :-( Quote
*Gajowa* Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Inari od ponad miesiąca nie ma towarzystwa do zabawy, żaden z obecnych współtowarzyszy na wybiegu nie chce się z nią bawić :shake:. Ona potwornie sie nudzi i w związku z tym trudno z nią wytrzymać. Ulubionym zajęciem Inari stało sie patrolowanie ulicy / widzi ją tylko stojąc na budzie w wąskiej szparze pomiedzy dachem kojca i tylną osłoną z desek/ i oszczekiwanie wszystkiego co sie rusza i nie tylko... taka jestem znudzona i smutna Jedynym plusem tej całej sytuacji jest to, że trochę przytyła. Czekamy z utęsknieniem na towarzysza zabaw dla Inari... Quote
asiaf1 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Jak tam Inari w te mrozy :-( Czy dogadują się z Misiem? Quote
*Gajowa* Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Biedna jest :-(, wieczorem ubieram ją w paltko a ciepłą budę okrywam dodatkowo kocem. Może też pójść i przytulić się do kolegi Miśka, ponieważ jej kojec i kojec Misia są otwarte całą noc i dużą część dnia. W dzień Inari bawi się intensywnie z nowym kolegą i myślę, że nie marznie... Quote
mysza 1 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Strasznie jej żal :( taka fajna sunia. Ludzie to głupki i tyle. Quote
*Gajowa* Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Inari dziś rano jeszcze zaspana w ubranku Paltocik trochę zbyt obszerny ale ciepły - niestety już mocno sfatygowany, zwłaszcza zapięcie pod brodą... Rano ubranko zdejmujemy, bo w czasie zabawy z Miśkiem byłoby zniszczone całkowicie. Oto Inari z nowym towarzyszem zabaw Miśkiem Quote
Lulka Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 Gajowa - miałabym takie nowe ubranka do oddania, ale nie zakrywają chyba aż tak brzuszka i mają wściekłe kolory i wzory:evil_lol: . Masz jakieś wieksze piesy co by potrzebowały? Mogę wysłać ;-) Quote
*Gajowa* Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Bardzo przydałoby się ubranko na zmianę dla Inari. Przy większych mrozach ona powinna nosić ubranko cały dzień ale ja drżę o to które nosi bo nie mam drugiego na zmianę. Wściekły kolor panieneczce nie będzie przeszkadzał :evil_lol:... mam nadzieję. Pozostałe psiaki są raczej dobrze owłosione... dziekujemy. Jeżeli chodzi o dostarczenie to Asi znajoma bywa w Konstancinie w każdą środę i mogłabym od niej odebrać zwłaszcza, że ma jeszcze karmę do przekazania. Quote
Lulka Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 wybrałam szaro-niebieskie;-) mam nadzieje, ze bedzie dobre, problem jest taki ze nie ma regulacji na piersi, no ale jak się nie przymierzy to nie będzie wiadomo. Zostawię je jutro u Iwony to Asia sobie odbierze. Quote
asiaf1 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 u Iwony w Jabłonnie rozumiem? dzięki Lulka:-) [quote name='Lulka']wybrałam szaro-niebieskie;-) mam nadzieje, ze bedzie dobre, problem jest taki ze nie ma regulacji na piersi, no ale jak się nie przymierzy to nie będzie wiadomo. Zostawię je jutro u Iwony to Asia sobie odbierze.[/QUOTE] Quote
Recommended Posts