Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A to wcale nie byłoby tak dobrze... Nie zrozumcie mnie źle, nieoficjalne zawody są super jeśli chodzi o popularyzację sportu, dobrą zabawę i tak dalej. Ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że poprzestanie na nieoficjalnych zawodach jest swego rodzaju ślepą uliczką. Potrzebne nam zawody z oficjalnymi sędziami, próbami pracy, możliwością kwalifikacji pucharowej, możliwością kwalifikacji do mistrzostw świata...
W dodatku fakt, że nieoficjalne zawody nie podlegają pewnym regulacjom FCI przyczynia się do bardzo niebezpiecznej moim zdaniem tendencji, że startują na tych zawodach coraz młodsze psy, wręcz kilkumiesięczne (np. w wątku o ostatnich zawodach Fortowych występował szczeniak airdale, który na tych zawodach robił po raz pierwszy cały tor... przecież nie tak powinno wyglądać szkolenie agility i przygotowanie do zawodów!). Na litość boską, przecież ten wymóg 18 miesięcy nie był wyssany z palca, tu chodziło o bezpieczeństwo psów.

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[SIZE="4"]SZKODA
:p :eviltong: ;) :diabloti: :angryy: :placz: :lol: :evil_lol: :cool3: :loveu: :roll: :cool1: :mad: :crazyeye: :-o :oops: :shake: :multi: :razz: :-(

Targają mną sprzeczne emocje po przeczytani komunikatu GKSP i zastanawiam się po co nam wogóle pucharowe zawody?

Posted

FikuMiku
niektorzy czasami nie maja czasu przebywania na nonstopie na forum dogomanii ;)

IraKa
po przeczytaniu komunikatu GKSP to ja wogole mam duze watpliwosci do czegokolwiek... tak rozlazlych i nieprecyzyjnych 'uchwal' to dawno nie czytalam...

Posted

niuka napisał(a):
FikuMiku
niektorzy czasami nie maja czasu przebywania na nonstopie na forum dogomanii ;)

Niuka, tylk proszę nie bierz tego do siebie, bo ja bez cienia złośliwości... ale w waszym klubie jest więcej osób niż Ty jedna, przecież nie wszystko musisz komunikować sama...;)

Posted

Justynko, ale komunikat o tym, że zawody są odwołane był naszym zdaniem wystarczająco jasny, chyba nie ma sensu powtarzać tego tysiąc razy i każdemu z osobna ;-) Niestety, musieliśmy powiedzieć pas i jest to ostateczna wersja wydarzeń :roll:

Tak, komunikat GKSP mnie też skutecznie wyprowadził z równowagi, o kalendarzu zawodów już nawet nie wspominam...

Posted

Komunikat GKSP przypomina mi ustawy ministerstwa finansów. Są tak napisane, że nikt nic nie rozumie a urząd skarbowy może jej dowolnie interpretowć oczywiscie na swoja korzyść:shake:

Posted

tamer napisał(a):
Niestety, musieliśmy powiedzieć pas i jest to ostateczna wersja wydarzeń :roll:

Drakowa, pojawila się myśl o zawodach nieoficjalnych, do których się nieustosunkowaliście, co uznane zostało przynajmniej przeze mnie za brak inicjatywy do zorganizowania takowych z Waszej strony (slusznie rozumowałam:multi: ) Jednak bezpośredniego komentarz od Was nie było. Ot co. Pewnie zwykle niedomówienie ;)
Pozdrawiam dobranockowo.
J.