Rauni Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 A to wcale nie byłoby tak dobrze... Nie zrozumcie mnie źle, nieoficjalne zawody są super jeśli chodzi o popularyzację sportu, dobrą zabawę i tak dalej. Ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że poprzestanie na nieoficjalnych zawodach jest swego rodzaju ślepą uliczką. Potrzebne nam zawody z oficjalnymi sędziami, próbami pracy, możliwością kwalifikacji pucharowej, możliwością kwalifikacji do mistrzostw świata... W dodatku fakt, że nieoficjalne zawody nie podlegają pewnym regulacjom FCI przyczynia się do bardzo niebezpiecznej moim zdaniem tendencji, że startują na tych zawodach coraz młodsze psy, wręcz kilkumiesięczne (np. w wątku o ostatnich zawodach Fortowych występował szczeniak airdale, który na tych zawodach robił po raz pierwszy cały tor... przecież nie tak powinno wyglądać szkolenie agility i przygotowanie do zawodów!). Na litość boską, przecież ten wymóg 18 miesięcy nie był wyssany z palca, tu chodziło o bezpieczeństwo psów. Quote
PATIszon Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Dobra, koniec OFF-a Kontynuowac mozecie tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24056 Tutaj tylko odnosnie zawodow pt. "Puchar Polski Agility I Edycja" Quote
FikuMiku Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 A ten wątek zginie w otchłani dogomani, bo komunikacja z potencjalnymi organizatorami jest jaka była i konstruktywne "nie" lub "tak" to za wiele... Quote
niuka Posted April 3, 2006 Author Posted April 3, 2006 Alez FikuMiku przeciez napisalismy, ze ZAWODY SIE NIE ODBEDA W ZADNEJ FORMIE... Quote
FikuMiku Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Od skierowanego do Was zapytania a raczej propozycji (30.03), kiedy dyskusja była na topie, nie widzę żadnej odpowiedzi... Quote
IraKa Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 [SIZE="4"]SZKODA :p :eviltong: ;) :diabloti: :angryy: :placz: :lol: :evil_lol: :cool3: :loveu: :roll: :cool1: :mad: :crazyeye: :-o :oops: :shake: :multi: :razz: :-( Targają mną sprzeczne emocje po przeczytani komunikatu GKSP i zastanawiam się po co nam wogóle pucharowe zawody? Quote
niuka Posted April 3, 2006 Author Posted April 3, 2006 FikuMiku niektorzy czasami nie maja czasu przebywania na nonstopie na forum dogomanii ;) IraKa po przeczytaniu komunikatu GKSP to ja wogole mam duze watpliwosci do czegokolwiek... tak rozlazlych i nieprecyzyjnych 'uchwal' to dawno nie czytalam... Quote
FikuMiku Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 niuka napisał(a):FikuMiku niektorzy czasami nie maja czasu przebywania na nonstopie na forum dogomanii ;) Niuka, tylk proszę nie bierz tego do siebie, bo ja bez cienia złośliwości... ale w waszym klubie jest więcej osób niż Ty jedna, przecież nie wszystko musisz komunikować sama...;) Quote
tamer Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Justynko, ale komunikat o tym, że zawody są odwołane był naszym zdaniem wystarczająco jasny, chyba nie ma sensu powtarzać tego tysiąc razy i każdemu z osobna ;-) Niestety, musieliśmy powiedzieć pas i jest to ostateczna wersja wydarzeń :roll: Tak, komunikat GKSP mnie też skutecznie wyprowadził z równowagi, o kalendarzu zawodów już nawet nie wspominam... Quote
IraKa Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Komunikat GKSP przypomina mi ustawy ministerstwa finansów. Są tak napisane, że nikt nic nie rozumie a urząd skarbowy może jej dowolnie interpretowć oczywiscie na swoja korzyść:shake: Quote
FikuMiku Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 tamer napisał(a):Niestety, musieliśmy powiedzieć pas i jest to ostateczna wersja wydarzeń :roll: Drakowa, pojawila się myśl o zawodach nieoficjalnych, do których się nieustosunkowaliście, co uznane zostało przynajmniej przeze mnie za brak inicjatywy do zorganizowania takowych z Waszej strony (slusznie rozumowałam:multi: ) Jednak bezpośredniego komentarz od Was nie było. Ot co. Pewnie zwykle niedomówienie ;) Pozdrawiam dobranockowo. J. Quote
Recommended Posts