vega17 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Lucy to zagubiona w chmarze psów księżniczka, jest niezwykle delikatna, potrzebuje dużo cierpliwości, uwagi i miłości. Ma ok pół roku, będzie do kolan. Lucy zaczęła zamykać się w sobie, nie wiadomo dlaczego, dlatego pilnie potrzebny dom, nawet tymczasowy. Quote
Sempere Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Z tak uroczymi zdjęciami to nie ma innej możliwości - musi znaleźć dom. Sesja się udała :) Lucy jest przeeeeeesympatyczna, ale trochę wycofana. Szybko nawiązuje kontakt z ludźmi, ale w warunkach schroniskowych, gdzie psów jest sto kilka, ten kontakt jest bardzo ograniczony. A Lucy przecież zasługuje na RAJ! :) Quote
vega17 Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 oh i postaram się taki raj jej znaleźć:) Quote
Sempere Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Troszkę jej się zimą przytyło :) Trzeba jej zrobić trening spacerowy :) Quote
sybilla Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Sunieczka jest przecudowną kundelką, uroczysta i wstydliwa. potrzebuje czasu na zaprzyjaźnienie się i już nie jest źle! Rodzeństwo już dawno znalazło domy, mama też, to chyba czas na nią? Quote
vega17 Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 ano czas czas, zwłaszcza że jest nieśmiała i coraz starsza Quote
Ada_-_ Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 O! Jakie śliczne fotki, wreszcie widać jak z niej Królewna.:cool3: Zdjątka na łonie natury wychodzą o niebo lepiej niż na tym zimnym schroniskowym betonie:shake: Quote
vega17 Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 zdecydowanie tak, Lucy ma całą sesyję zdjęciową:) dama musi mieć swoje portfolio :) Quote
Ada_-_ Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Wrzuciłam Ją na taki jeden gorący temat http://www.dogomania.pl/threads/119005-Owczarki-collie-w-potrzebie Quote
Sempere Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Uff, profesor sie nie kapnął że siedze na necie. U lucy ciągle cicho?? tylko wolontariusze :( Quote
vega17 Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 oj ciuchu cicho,zdjęcie Lucy nawet były w telewizorni i nic, tylko facet dzwoniił bo chciał ją do budy, eh, Lucy zasługuje na czyściutką pościel:) a nie jakąś tam budę Quote
Sempere Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Do budy broń boże, wystarczy jej już życia w budzie. Rozumiem że ktoś chciałby dać jej wolny wybór: albo chce w budzie na podwórku albo w domu w pościeli. :) Moja psina sie już zorientowała że jak jest zimno, mokro i brzydko to w domku wygodniej, 2 min na siku, pogawędka z psem sąsiada i sus na ciepłą kanapę. Lucy też na to zasługuje :) Quote
Jaaga Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Śliczna sunia. Nie macie odzewu z ogłoszeń? Miałam trochę podobnego Fuksika z Kielc. Tez było trudno o dom, bo ludzie bali sie dłuższych włosów, ale w końcu udało się znaleźć mu odpowiednich ludzi. Trzymam kciuki sa sunię. Quote
Jaaga Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Śliczna sunia. Nie macie odzewu z ogłoszeń? Miałam trochę podobnego Fuksika z Kielc. Tez było trudno o dom, bo ludzie bali sie dłuższych włosów, ale w końcu udało się znaleźć mu odpowiednich ludzi. Trzymam kciuki za sunię. Quote
vega17 Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 niestety te, a jak już ktoś dzwoni to do budy, ale my jej do budy nie damy, ona się nie nadaję, jest delikatna, wstydliwa i troszkę nieufna,szukamy domu "idealnego" , mnie się wydaję że problem leży w tym że ona będzie do kolan. ale też mnie to dziwi bo wszyscy się nią zachwycają, a biedna nie może trafić na dobrych ludzi, eh, ale walczyć do końca, nie poddam się:) Quote
Jaaga Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Gdzie taką piekność do budy. Najlepiej ogłaszać chyba na Kraków i Śląsk. Większość psów z Kielc rozjeżdża się po kraju. Wiem od Erki, że z okolic Kielc również dzwonią tacy, co chcą do budy. Quote
vega17 Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 alegratka i gumtree, mają największe wzięcia,z reszty się ludzie nie odzywają, eh my tez rozwozimy po całym kraju, bo tu marniutko Quote
Sempere Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Lucy w niedziele miała bardzo dobry humor, cały czas bawiła się z Sonią (Apią) :) Podbiegała do nas z własnej woli, i wogóle była radosna, tak jakby rzeczywiście miała nadzieję że niedługo znajdziemy jej domek. Nie możemy jej zawieść!! Quote
Ada_-_ Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Kurczę, a ja nie doczytałam na tym wątku o kolakach, że chce palant jakiś psa tylko i wyłącznie podwórkowego i już mu zareklamowałam Lusieńkę. To może to on dzwonił.. Ehh to moje wieczne roztargnienie..;( Quote
Sempere Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Nic sie Aduś nie martw. Znajdziemy jej dom, nie pozwolimy aby ktoś ją skazał na życie w budzie! :) Głowa do góry! Quote
ewelinka_m Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 oj tylko na 2 portalach ogłoszenia to marniutko.. wiem, że to najbardziej popularne serwisy, ale z innych też ludzie często dzwonią..warto ogłaszać, bo nigdy nie wiadomo gdzie potencjalny chętny zajrzy w pierwszej kolejności. Quote
vega17 Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 oj wiem ale czasowo to długo zajmuję, przydałaby się jescze osoba do ogłaszania Quote
lucySxy Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Przypadkiem weszlam na ten temat ,ale swojej imienniczce musze pomoc Gdzie ma ogloszenia? i czy oglaszacie ja lokalnie np w Anonsach? Quote
Recommended Posts