Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A wiecie co jest najgorsze, ze kazdy szczeniak i mlody nieszczepiony psiak , ktory trafi do tego schroniska skonczy tak samo. Nie szczepione szczeniaczki przy kontakcie z wirusem nosowki na 100% choruja:placz: i umieraja na zapalenie pluc lub powiklania nerwowe:placz:

Dziewczyny,ktore tam jezdzicie, prosze porozmawiajcie z pesonelem schroniska o koniecznosci b. dokladnego wyczyszczenia miejsc, boksow, klatek w ktorym byly przypadki tej choroby, mozliwosci zastosowania Virconu i przebywqnai szczeniorkow w innym miejscu placowki, bo inaczej to wszystko po prostu nie ma sensu:-( :-( :-(

Posted

Beata_Dorobczyńska napisał(a):
A myslisz, ze kogoś z dyrekcji interesuje czy to ma sens ?
gdyby nie dziewczyny to .... eee :placz:

wiem,wiem, to nie jedyny schron gdzie to tak wyglada:-( ,
ale to bez sensu, selekcja naturalna jak w sredniowieczu, a przeciez mozna inaczej
zreszta porozmawiac zawsze warto, moze ,moze........ moge dać pieniadze na Vircon

a dziewczyny kochane i tyle:loveu:

Posted

Nie wiem co powiedzieć, bo już nie mam siły. Poczułam bezradność ale wiem, że muszę się podnieść. Chcemy znów podjąć działania o zmiane kierownika, ale on teraz trzyma się z lekarką, bo oboje byli atakowani. Gdyby to ode mnie zależało - rozpiep........bym to towarzystwo. Bezczelny facet, chgce pokazać kto tu rządzi, a te zwierzaki go wcale nie interesują. Nie chcę się powtarzać, mamy listę ogromną zarzutów ale nie możemy doprosić sie spotkania z zarządem. Zamierzamy to zrobić na piśmie.Trwa to trochę, bo mam jeszcze inny problem. Tymczasem trzymamy kciuki za maleństwa.

Posted

maja w radomskim schronie kierownik ma psy w d**** przykro mi to pisac ale taka jest prawda:angryy: nawet gdyby im dac Vircon nie odkaza bo kierownik nie widzi takiej potrzeby.On nas i psy po prostu olewa.Tysiac razy bylo mowione zeby psiaki stamtad zabrac bo tam jest epidemia,tysiac razy dziewczyny prosily zeby rozdzielac psy ktore sie zagryzają,zeby do inncy boksow przenosic-wiadomo ze jest przepelnienie ale tu brak jedynie dobre woli i odrobine serca-maluchy mozna by poprzenosic do pomieszczen gospodarczych-tak jak to jest w Rzeszowie-tu jest duzo pomieszczen,sa magazyny,gabinat weta,kilka pomieszczen biurowych,pralnia.Mozna by to zrobic,ale kierownik ma to gdzies a nasze prosby olewa.Red i Dorota jako czlonkowie TOZ tez nie moga sie doprosic o zebranie.Widocznie wszystkim wszystko wisi..........
A ja powiem krotko gdyby kierownik raomskiego schroniska mial chociaz odrobine honoru to by sam odszedl.Ale nie-on trzyma sie mocno,bo kasa go trzyma-w sumie nic nie robi a zawsze tysiaczek do kieszonki obok emerytury wpadnie.Poza tym moze nam porobic na zlosc,skazac na smierc jeszcze sporo zwierzakow wiec nie chce rezygnowac.Moze nie powinnam tego wszystkiego pisac ale w****** mnie to wszystko,rączka rączke myje i towarzystwo wzajmnej adoracji-a psy cierpią i umierają!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

:-( :-( :-( :-( :-( , przykro o tym wszystkim czytac.
Tak to bywa w schroniskach ,ze czesto nawet checi nie ma i ja tego nie jestem w stanie zrozumiec i zaakceptowac:shake:

A sunieczce zycze zdrowka, nie mogla trafic lepiej, mosii:loveu:

Posted

mosii pojechala z Astra do weta-jest bardzo zle:placz: jesli ta mala nie przezyje to bedzie to wina tylko i wylacznie kierownika radomskiej umieralni:angryy:
wiedzial ze maluchy umieraja na nosowke i parwo a pomimo to nie izoluje ich.Na wlasne oczy widzialam jak kiedys psiak ktory byl chory na nosowke padl a na drugi dzien byl w tym boksie inny psiak a materac i koc byl ten sam-NIEWYPRANY!!!!!!!!!!!!!!!!! Slowo daje-powiesic to malo!!!!!!!Tu sie noz w kieszeni po prostu sam otwiera!!!!!!!!!!!!

Posted

boksiedwa napisał(a):
Słuchajcie a jak by spróbować sprawę w prasie nagłośnić? Jakieś superexpresy i inne tego typu może by podchwyciły?

+ polsatowska Interwencja + Uwaga TVN- myślę, że to jedyne wyjście na takich ludzi
P.S. W Interwencji było juz chyba cos o schronisku w Gdańsku, o ile sie nie mylę.

Posted

Evita, mam mozliwosc i bede działac w tym kierunku.
Jest troszke lepiej z Astrunia.
Jezeli ona umrze nie puszcze tego płazem!!!!!!!!!!!
tak nie może być!!!!!!!!

Posted

Nie łudźmy się żyjemy w takim kraju, że nie ma bata na większość "pierdzistołków" (sorry za wyrażenie). Takie typy robią co chcą, czują się całkowicie bezkarnie i ludziom, którzy chcą coś zmienić śmieją się w twarz. Takie "osobowości" boją sie tylko mediów- że przyjedzie pan z kamerą i mikrofonem i zada parę bezpośrednich, niewygodnych pytań :diabloti: . Drogi Panie Kierowniku jeżeli Pan to czyta, a podobno tak (swoją droga śmieszą mnie różni żałośni schroniskowi włodarze, którzy ukradkiem podczytują sobie dogomanię) niech Pan wysprząta sobie już swój gabinecik, podleje kwiatuszki i założy białą koszulę i krawatcik bo niedługo będzie miał Pan najazd medialny (gwarantuje to Panu) i musi Pan pięknie wypaść przed kamerą :diabloti: .

P.S. Do Kierownika radomskiego schroniska- nie wszystkie nasze plany i działania ujawniamy publicznie na forum, więc niech sie Pan nie łudzi, że podczytując dogomanię jest szybszy od nas i ma nad nami przewagę. Swoją drogą, jak Pan często tu u nas gości to chyba czas się zalogować i z otwartą przyłbicą podjąć z nami dyskusję na temat schroniska, Pana planów i naszej pomocy, którą możemy zaoferować
pozdrawiam

P.S. Sorry, że zaśmiecam wątem Astruni. Trzymaj się bidulko i walcz maleńka. Mosii- czy już Ci mówiłam, że jesteś aniołem :saint1: :cool3: