Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na innym wątku o radomskich szczeniakach już jakiś czas temu wypowiadał się ktoś o nicku maruda, skontaktujcie sie z Nią/Nim, zdaje się , że może podpowiedzieć co zrobili w Płocku, z tego co zrozumiałam, dzięki akcji medialnej się tam porawiło.

Posted

A gdzie jeszcze trzeba coś zrobić nie z powodu braku pieniędzy, bo tych rzeczy tutaj nie załatwimy, tylko z powodu braku chęci, kompetencji, serca i humanitaryzmu u ludzi , którzy się danym schroniskiem zajmują??

Bo może zrobić akcję na całą Polskę. Może się coś ruszy. Akcją na cały kraj zainteresuje się gazeta krajowa, a nie tylko lokalna, ii chyba powinien to być interesujący ich temat.

wiemy o Płocku, wiemy o Radomiu, o Szczecinie. Moze tak to połączyć?

Posted

Mosii, ja wiem że masz doła, ja też mam i wiem , że takiego doła można zamienić na mnóstwo energii, nawet jeśli wychodzi to ze złości i wściekłości.

Na wątku prawnym ruszyłam akcję zbierania przepisów i poprawiania albo tworzenia naszego polskiego prawa dotyczącego psów. Już się okazuje, że jednak ktoś coś zaczął robić, jacyś posłowie nawet już nad tym pracują. Mam dzwonić w poniedziałek, może zamiast zaczynać od samego początku będzie się można do czegoś podłączyć i pomóc.

Bo ja nie mam juz sily patrzeć, jak rośnie z dnia na dzień liczba stron PwP a przecież same wiecie, że te psy na dogo to jakiś śmieszny ułamek wszystkich psich nieszczęść. Co więcej, że psy w schroniskach to tylko jakaś część psiego nieszczęścia. Ktoś , kto ogarnąłby wszystko, posiwiałby pewnie w minutę.

Dlatego poza zabraniem dwóch psiaków ze schroniska zabieram się za coś, co mam nadzieję za 20 lat da ogromne efekty.

Wyobraźcie sobie , że jeśli w ciągu kilku lat zmieni się prawo, za 20 lat możemy miec większość suk wysterylizowanych, możemy zabierać psy sadystom, nieodwołalnie, możemy im zakazać posiadania psów, możemy spowodować, że psy nie będą biegać bez opieki , że nie będzie nielegalnych hodowli, albo w znacznym stopniu zredukowana ich ilość, bo przestępcy zawsze będą. I łatwiej będzie psa zagubionego znaleźć, bo będą zachiopowane.

A jak zmniejszy się nasza populacja psów, bo nie będzie się wszystko z wszystkim rozmnażało, a te które już mamy, dokończą już swojego żywota, to łatwiej będzie schroniskom i nam.

Choinka, to 20 lat, ale moje i Wasze dzieci mają szansę nie musieć patrzeć już na takie tragedie z takim zmasowaniem jak my i ja wierzę że to można zrobić.

Więc mosii, zdecyduj czy ty sama chcesz to zrobić, czy może zmobilizujesz inne osoby, spotkajcie się w kilka osób osobiście raz i zobaczcie co wiecie i co można zrobić.

Z zielonogórskiego na pewno jest Andre, walczą o wolontariat. Z innych nie wiem.

Przecież Wy jesteście świadkami. Nie wystarczy że Wy przedstawicie historie iluś tam szczeniaków , które wyciągacie ze schronu jeden po drugim i jeden po drugim odchodzą za TM bo nie dostały zastrzyku??? Przecież to wszystko jest na piśmie, na dogo. Jak smsy mogą być dowodami w sprawie, bo chyba mogą, to forum na necie nie??? Pozbierać to razem, zobaczycie co macie!!!

Kto to ma choinka zrobić jak nie te osoby, które są w schronisku i tyle widzą???

spróbujcie chociaż proszę:modla:

Posted

mosii o tym to nawet nie mysl-mnostwo psiaczkow czeka na naszą pomoc,nie wolno sie zalamywac.Wiem jak to boli,ale musimy walczyc mosii-przynajmniej niektore udalo sie i uda uratowac-zobacz-Misio,Kaja,Essa,Pele,dla nich warto Moniczko.Trzymaj sie dzielnie:calus:

Posted

[quote name='mosii']Ponieważ lecze maluszki dzięki pomocy dogomaniaków, za pieniązki które wpłynęły na Esse, robię rozliczenie.

1 wizyta u weta 20zł
2 wizyta 35zł
3 wizyta dzis 90zł

razem_________145zł

Dziekuje wszystkim, kórzy wpłacali pieniazki, dzięki Wam te maluchy będą zdrowe :buzi:
i dalej
4 wizyta 23.03 20zł
5 wizyta 24.03 20zł
i ostatnia:( 30zł
70zł

razem________215zł

Dziekuję , chć niestety sie nie udało:(

Posted

dla Rikusia, najbardziej usmiechniętej kuleczki jaka znałam, ogonek ciagle był w ruchu....

dla Astruni, małej wojowniczki, odważnej i przywódczej.....

dla Bibi, delikatnej niesmiałej dziewczynki......

dla Timusia.....

dla dzielnej mamusi.......

Posted

Nie mogłam się zalogować od wczoraj, przepraszam, że nie dzieliłam z Wami tego żalu. Jest mi bardzo przykro, dzięki Wam za troskliwą opiekę i walkę o życie tych maleńkich istot.

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
red blagam zrobmy cos z tym wreszcie-nie moze tak byc ze radomskie maluchy sa z gory skazane na smierc-wszystkie:-(

Popieram :(
gorzej z pomysłami co mozna zrobic..:(

Posted

Przeczytałam cały wątek o tych biednych szczeniaczkach:-( -ta dziewczyna tyle dla nich zrobiła i serce podeszło do gardła-szkoda, że wcześniej tu nie wpadłam-ma doświadczenie z "robalami". Moje miały i Cysty Giardia i Candida a ostatnio Toxocara Canis-Nicienie, nie są już szczeniakami ale rónież o mało się nie przekręciły, również miały wymioty i to po kilka razy w nocy-samą żółcią, w ostatniej chwili podjęte zostało leczenie-mnie również-to proste-na człowieka prędko się przenosi, kosztowna sprawa ale co tam-tylko weterynarz się zapytała czemu pies tylko 2 razy odrobaczony, praktycznie jeden z nich zaczął chorować w wieku 10 miesięcy-przybył do mnie jak miał 4 miesiące-już był zarobaczony co później wykazały testy-wątroba już nie jest doskonała, obecnie na Toxocarę (w wymiocinach wygląda jak makaron-to jest dojrzała postać Toxocary a rozmnażają się prędziutko-zupełnie jak mini Obcy) dla tego drugiego-(rudzielec) będę sprowadzać test i antidotum z USA - w Polsce absolutnie brak, boże jak sobie to przypomnę te latanie do badań koproskowych te kupki ciągle i ciągle badania krwii, męczarnie psa-to wiem co przechodziła ta biedna dziewczyna z tymi maluszkami:-(