Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mosii ja mimo najlepszych chęci nie dałam rady pojechać z nimi do weta bo miałam jeszcze przecudowna Bertę na pokładzie. Maluchy nie czuja sie dobrze i bardzo mnie to martwi . Ciesze się, ze pojedziesz z nimi do weta bo myslę , że cos na biegunke i wymioty im sie przyda.

Aniu - to ja jestem pełna podziwu i szacunku dla Ciebie , zawsze możesz na mnie liczyc choć przyznam, że widok oczu Berty jest dla mnie nie do zniesienia i nie mogę sie powstrzymać od łez.
Zajrzyj w jej wątek i dopisz proszę to czego ja nie napisałam ale nie mam siły , ja sie nie nadaję.

Mosii, trzymaj się dzielnie - maluchy też muszą dać sobie radę :)

Posted

Już jestesmy.
Maluchy rzeczywiscie maja biegunkę i obnizoną temperature.
Ale ich stan ogólny jest nienajgorszy:)
Zostały odrobaczone i dostały nifuroksazyd.
Oczka całe zaropiałe ale ciotka sie juz tym zajęła:)
Bardzo sa przestraszone i raczej boja się człowieka.
Ale apetyt maja , juz pojadły to co ciocia przygotowała.
Dostały też karme Royal veterinary dla maluszków.
I teraz czekamy......
Ale nie jest tak zle jak myślałam:lol:

Posted

oj niestety nie zawsze moje czary są skuteczne:(
Najbardziej łobuzuje łaciata suńka, gryzła panią wet. nie chciała się odrobaczyc, oj nie:)
a bezowy maluch ogonkiem do mnie kiwał:)
najgorzej wygląda sunie podpalana:( apatyczna i nie ma apetytu.

Posted

Ufffff...to dobrze
One są bardzo zmarzniete,jak ich wyciagnelam z boksu to cale sie trzesly z zimna.Zabraklo mamy do ktorej mogly sie przytulac:-( poza tym zmiana pokarmu-z maminego cycusia na schroniskowe zarcie-papke z kapusty,obierkow ziemniakow i splesnialego chleba-nie ma sie co dziwic ze mają biegunke.
Mają apetyt-bedzie dobrze.Ale sliczne są prawda ciociu mosii?

Posted

Nie jest żle. Kiedy rozmawiałam z Arturem mówił, że mają straszna biegunke, ja zagladam do skrzynki a tu zaledwie dwie małe kupki:lol:
rozmazane oczywiście i śmierdzace ale nie straszne:evil_lol:
Oczywiście maluszki porobiły juz siusiu, gdzie? a no oczywiscie na posłanku, które ciotka uszykowała:diabloti:

Aniu, nie dowiedziałaś się na co padła mama i jeden szczeniaczek?

Posted

O mamie dowiedzialam sie tylko ze padla.Nie bylo zadnych objawow chorobowych.Umarla nagle.Ja mysle ze moze z oslabienia po porodzie albo moze cos sie wdalo po urodzeniu maluchow.Maly umarl nagle.tez nie wiadomo na co bo pani wet na zwolnieniu,psiaki nia maja opieki lekarskiej teraz.Byl najmniejszy i najslabszy,moze z glodu i chlodu.Na tych boksach w tym pawilonie co one byly nie ma nosowki ani parwo wiec mam nadzieje ze nic nie zlapaly.