esperanza Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Suczka mogłaby już mieć sterylkę, ale niestety nie stać nas w tej chwili na zabieg :-( Rachunek z lecznicy też jest nadal nieopłacony :-( Quote
joaaa Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 [quote name='karolina_g_k']joaaa! widzialaś mój post? Zmieniłam :) Quote
karolina_g_k Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Wg mnie spokojnie jest juz w wieku kiedy można ja wysterylizowac. Lekarz trzy tygodnie temu ocenił ją na nie mniej niz 9 miesięcy. Jest zdrowa, silna, zaszczepiona kilka tygodni temu. Nie ma na co czekać, jak będzie wysterylizowana to wrośnie jej szansa na adopcje. Quote
malagos Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Sterylizacja konieczna, i skoro stowarzyszenie nie ma kasy, zróbmy zbiórkę. Póki trwa marzec i są obniżki w lecznicach. Aha są dopłaty do sterylizacji od Skarbonki ( o ile ktoś należy do niej...) Karolina, w Twojej okolicy która lecznica przystąpiła do akcji? Quote
karolina_g_k Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Dziewczyny jutro postaram sie zalatwic malej bezplatna sterylke, na gminę. Jesli sie nie uda, sprawdzę lecznice biorace udzial w akcji i bedziemy zbierac. Lara baaaardzo dziekuje za pomoc finansową :) Quote
esperanza Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Lara wielkie dzięki :-) Jeśli nie uda się załatwić za darmo, to zbiórka będzie niezbędna, bo nie mamy z czego opłacić pobytów naszych psiaków nawet za ten miesiąc :-( Quote
karolina_g_k Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Niestety gmina ma tylko pieniążki na sterylizację i kastrację wolnożyjacych kotów. Dlatego pilnie zbieramy pieniązki, a ja dzis znajde lecznice bioraca udzial w akcji tańszych sterylizacji. Quote
karolina_g_k Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Bardzo , bardzo proszę o pomoc finansową. Zlapałam dwa terminy tańszych sterylizacji. Gdyby udalo się uzbierac pieniązki to mala moglaby mieć zabieg już w środe o 14. Nastepny termin to poniedzialek 9 rano. Koszt to 200zł plus dwa zastrzyki (antybiotyk) po 15 zl każdy. Quote
esperanza Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Bardzo prosimy :-( Nie mamy funduszy na zabieg dla suni... Quote
malagos Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Moze w tytule dopiszcie że potrzebna sterylizacja? Kurcze, moze bazarki jakieś porobić? Ma ktoś coś, moge wystawić?........ Quote
esperanza Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 malagos ja wyślę Ci zdjęcia książek. Na moim bazarku było małe zainteresowanie, ale to fajne książki są- Kofta, Bakuła, Newton i wiele innych. Może ktoś się skusi.... Quote
karolina_g_k Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Matko Lara jesteś wspaniala!!!!! Ja juz kombinowalam i pozyczyc chcialam pieniazki. Zaraz wysle Ci na pr nr konta. W takim razie jade jutro z mala na zabieg :) Dziękuję, dziękuję, dziękuję!!!!! Quote
esperanza Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Lara Jadę dziś do Majeczki, ktorej rownież pomogłaś :-) Quote
malagos Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 karolina_g_k napisał(a):Matko Lara jesteś wspaniala!!!!! Ja juz kombinowalam i pozyczyc chcialam pieniazki. Zaraz wysle Ci na pr nr konta. W takim razie jade jutro z mala na zabieg :) Dziękuję, dziękuję, dziękuję!!!!! O, i to sie nazywa szybka akcja! super! Dzieki, Lara! Czyli potrzebne sa super ogloszenia w duzej ilosci, a przede wszystkim allegro! Quote
esperanza Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 malagos wystawiłabyś bazarek na Sabę- sukę, która trafiła pod naszą opiekę z 12 szczeniąt tego samego dnia, co Różanki? Dług za jej pobyt wynosi już 3000zł :-( Quote
karolina_g_k Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 I chyba z tego allegro dziś wlaśnie trafiła do mnie bardzo miła pani. Brzmi świetnie. Dom z ogrodem, dwa koty (jeden ze schroniska drugi z ulicy uratowany z kociego kataru), zaprzyjaźniony weterynarz :) Dziewczyny już poinformowane, trzymajcie kciuki. Quote
malagos Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 co, już?... Esperanza, dawaj zdjecia, wystawimy bazarek jak ta lala! Quote
maja602 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 [quote name='Lara']jest tez ogloszenie na www.adopcjepsow.org ale tam ma 3 miesiace, trzeba chyba Marysi dodac kilka miesiecy :-) Zaraz zrobie Marysi ogloszenia na: adopcje.org psy.pl mojpupil.pl przygarnijzwierzaka.pl adopcjapsa.pl kupiepsa.pl e-zwierzak.pl Prosze, kto tam moze niech wstawi te strony do 1go postu aby bylo wiadomo gdzie sa ogloszenia :-) Dodałam Marysi kilka miesiecy. Tznn ma teraz w ogłoszeniach 8 miesięcy. Robiłam ogłoszenia jak tylko pojawił się wątek i powstał problem domku dla suni. Nie było wówczas informacji na temat wieku. Napisałam ogłoszenia na podstawie informacji yajo i tego co było na widać na zdjęciach. Mam nadzieję, że taka ładna sunia długo na dom czekać nie będzie. Quote
esperanza Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Napisalam do Weroni i supergogi z prośbą o wizytę przedadopcyjną. Quote
Recommended Posts