Jureja Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 SAWA napisał(a):Jureja ,nie myśl ,że to jest jakieś złe jedzenie .Moje jedzą suche od wielu lat i tak świetnie się na tym mają ,że nigdy nie wrócę do gotowanego. Złe jedzenie to to nie jest .;) Ale czy warte tych pieniędzy?:shake: Ja mam dostęp do dobrego,taniego mięsa.Psy nie sa wrażliwe i jedzą makaron z surowym mięsem i dodatkami.Mają się świetnie nie zależnie od tego czy są na suchym czy mokrym. Jak przygotuje samodzielnie jedzenie to przynajmniej wiem co tam sie znajduje.nie musze sie zastanawiac co kryje się pod pojęciem 'chicken by-product meal'. Powracając do mączek,czy wogóle można określić ich jakość na podstawie tego co pisze producent?te'by-product'są gorsze ale przeciez nie wiemy co jest w np."poultry meal":roll: . Quote
aburkowa Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Nie wiem czy dobrze pamietam, ale "by product" to produkty pochodzenia zwierzęcego przeznaczone do konsumpcji ale nie bę dące mięsem, np. podroby. Natomiast pióra, pazury itp. sa odpadami poubojowymi i takowych w karmie przyzwoitej jakości być nie powinno. Choć tak na dobra sprawę nikt z nas sie nie dowie:eviltong: Quote
SAWA Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Mogę napisać tylko o mojej karmie jaką daję swoim psom.Tam w dokumentach weterynaryjnych jest dokładnie napisane z jakich części zwierząt nie jest robiona mączka mięsna do tej karmy .Nie wiem czy wszystkie importowane do UE karmy mają takie wymagania określające z czego jest ,lub nie jest robiona mączka mięsna ,ale w tej karmie tak właśnie jest. Quote
Birmanka Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Taki link o mączkach znalazłam gdzieś ... http://utylizacja.drob-bogs.pl/ ciekawe dosyć ... Quote
Recommended Posts