Figafiga Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Pianka jest bardzo radosną sunią! Uwielbia kontakt z człowiekiem, zawsze chce się tulić i bawić. Na spacerach lubi wariować- tarza się i gania! Tego szczęścia nie da się opisać! Jednak jej życie nie zawsze jest takie wspaniałe, bo Pianka jest w schronisku, więc poza rzadkimi przechadzkami nic radosnego w jej życiu nie ma! Na spacerkach Pianka choć na chwilkę chcę zapomnieć o swojej przeszłości… O tej smutnej historii… Nie wie czemu tak bardzo ją skrzywdzono! Czemu ktoś podrzucił ją do schroniska! Jej były właściciel po prostu przerzucił ją przez płot nie licząc się z tym jakie ewentualne konsekwencje mogłoby to mieć dla suczki. Kiedy rano pracownicy schroniska otworzyli bramę Pianka biegała przerażona po dziedzińcu schroniska próbując się ukryć, nie wiedząc co się dzieje. Suczka ma prawdopodobnie około 5-6 lat i na pewno miała już szczeniaki! Pianka jest śliczną brązowo- beżowo- białą suczką! Jest bardzo podobna do rasy jack russell terier. Jest wysterylizowana! Do pełni szczęścia brakuje jej domu! Podaruj Piance DOM! PIANKA MA OGŁOSZENIA nasz wątek http://www.dogomania.pl/threads/1718...8#post13355338 Quote
Figafiga Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 na razie sunia jest na kwarantannie, za tydzień lepsze zdjęcia edit. zdjęcie z 13 maja 2010 piękna ta nasza Pianeczka ;-) Quote
mamanabank Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Pianka to taka prawie jack russell terrier albo foksterier krótkowłosy, może komuś się zgubiła... Quote
argusiowa Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Kurcze skąd ja ją kojarzę? ładna jest, jak mamanabank również twierdzę że rusellowata taka:) Quote
mamanabank Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Tylko brody jej brakuje, takiej jak ma Romka Romki ;-) dlatego pomyślałam, ze foksterier krótkowłosy, ciekawe jaki ma ogon. Quote
Figafiga Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 kochana jack nie tylko ma brodę są dwie wersje!!!ona jest taka długonogoa, ale mix jest a oto bez bródki Quote
mamanabank Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 a to może i parson russell terriery też sa bez bródki? Parsony są wieksze. A najlepiej to jak będą lepsze zdjęcia przyciągnąć tu terrierowe ciotki. Quote
kajkoowa Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Teraz siedzi w obok Dorki, a jak przyjechała to leżała skulona obok Lunki, wreszcie zaczęła wychodzić z boksu:loveu: Quote
Paula03 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Ale ona jest śliczna, jak siedziała obok Lunki to była skulona i się cała trzęsła. Quote
Romka Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Tak ja .ją przywiezili to siedziała w tych małych boksach z tyłu bardzo się bała i była bardzo głodna.Macie racje to moze być miks terriera Quote
Figafiga Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 ona jest prześliczna, ale założę sie po cycuszkach, że rodziła....:-( w sobotę weźmiemy ją na spacerek, mała jest to ja ją wezmę ;-) normalnie cud po Mai...hm chyba sie powtarzam ;-) Quote
Romka Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 I pasuje do niej imie Pianka!Mała beza!Toffi ,bita śmieta i czekolada!Słodka psinka! Quote
Figafiga Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 oj Romka rozbudzasz moje smakowe zmysły...a wiesz, że teraz buzują... Quote
kajkoowa Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Na początku trzeba było pozbierać myśli, więc Pianka leżała i myślała, a teraz chce się bawić:loveu: Quote
Romka Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Tak,teraz nasza Pianka jest zupełnie inna.Witała mnie wczoraj machaniem ogonka jak byłam w schronisku,dostała za to kawałek kaszanki! Quote
Romka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Pianka wyszła także na spacerek przy okazji odkryłysmy,ze Pianka jest w zaawansowanej ciązy,zgłosiłysmy to lekarzowi.Pianka bardzo pragnie kontaktu z ludzmi widac to w jej zachowaniu.Przytula sie ,chce byc głaskana.Kochana sunia ,pewnie ktos wywalił ja z domu jak zorientował sie ,ze jest w ciązy! Quote
mamanabank Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 no tak... przeczytałam... sama do schroniska nie uciekła. Quote
Romka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Pianka na sterylizacji a własciwie sterylizacji aborcyjnej!Pani doktor zabrała ją dzis ze schroniska! Quote
Romka Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 W sobote Pianka pewnie będzie juz w schronisku,zobaczymy jak sie czuje! Quote
Figafiga Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 dobrze, że już po...teraz niech sunia wraca do zdrowia. Quote
Recommended Posts