Romka Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Dziś był spacer z Donatą...Fionka spotkała po drodze Trampa,któremu pokazała zęby i zmarszczyła nos... Quote
Paula03 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 W sobotę był z nami na spacerku. Frisbee się bała, za to chętnie współpracowała z nami. Uczyła się siadać, a na zawołanie ładnie przybiegała :) Strasznie mi jej szkoda, maleńka siedzi już od lutego 2010r.... Najlepsze lata właśnie mijają jej w schronisku... Quote
Romka Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Paula03 napisał(a):W sobotę był z nami na spacerku. Frisbee się bała, za to chętnie współpracowała z nami. Uczyła się siadać, a na zawołanie ładnie przybiegała :) Strasznie mi jej szkoda, maleńka siedzi już od lutego 2010r.... Najlepsze lata właśnie mijają jej w schronisku... Tak Paula,to już ponad rok...jak mnie widzi to piszczy,żeby tylko ją zauważyć...dobrze,że jeszcze Ty ją uczysz i poświęcasz jej czas... Quote
Paula03 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Strasznie mi się jej szkoda zrobiło, ja dalej myślałam, że to jeszcze dziecko, a ona prawie dwa lata ma... Quote
Romka Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Paula03 napisał(a):Strasznie mi się jej szkoda zrobiło, ja dalej myślałam, że to jeszcze dziecko, a ona prawie dwa lata ma... Bo ma taki wyraz pychola jak dziecko... Quote
edzia.71 Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Fionka obejmowała mnie łapkami jakby prosiła - nie zostawiaj mnie tutaj !:shake: Quote
Donata Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='mamanabank']Kto pokocha Fionę? FIONKA - młoda suczka czeka na odmianę swego losu... Świat jest pełen skrzywdzonych zwierząt a naszą Fionkę zły los właśnie do nich zaliczyl.... Błakającą się na jesieni młodziutką 6 miesieczną sunię ktos z okolicznych ludzi zgłosił.... i zostala przywieziona do schroniska. Śliczne, młode i ufne stworzenie trafiło do kojca aby czekać i wypatrywać dla siebie tego jedynego czlowieka, ktory ją pokocha i da jej dożywotne lokum u swego boku. Jakie mogła przeżyć rozczarowanie, kiedy wydano ją jako psa stróżujacego na zimny skład handlowy a do tego jeszcze w towarzystwie innej suki która jej nie tolerowała. Po tym krótkim ale traumatycznym epizodzie ... dzięki wolontariuszom wróciła do schroniska. Fionka mimo tych przeżyć ma taki śliczny, młodzieńczy wyraz pyszczka, uwielbia spacery, dobrze chodzi na smyczy. Jej wspolpraca z wolontariuszami przyniosla pozytywne efekty; wykonuje podstawowe komendy .. ale przede wszystkim ten młody i żywotny psiak uwielbia zabawy i oczekuje aby czlowiek zwrocil na nią swoją uwagę.. Fionka dobrze znosi inne psie towarzystwo, nadaje sie do rodziny kochającej zwierzęta, nie wymaga od swego przyszlego opiekuna zbyt wiele ...a ona swym sposobem bycia odwzajemni to swym przywiązaniem i psią czulością - jest takim przytulaśnym zabawnym psiakiem. Swoim pogodnym usposobieniem i swą młodzieńczą rozpierającą radością potrafi rozpędzic nawet najbardziej pochmurne nastroje u swych przyszłych opiekunów. Fionka prosi .... abyś czytając jej historię zauważył jej wyjątkowe zalety i dał jej szansę na lepsze życie , na życie w domku przy boku kochającego opiekuna. Quote
edzia.71 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Fionko, co Ty robisz na piątej stronie ?:mad::mad: Quote
Donata Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Fioneczka ma od dzisiaj alegro do 13 sierpnia 2011r. A oto link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1740611513 Quote
Romka Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Donata napisał(a):Fioneczka ma od dzisiaj alegro do 13 sierpnia 2011 Ale się rozbujałaś Donato...super,super!Bardzo dziękuję!I też link poproszę...:lol::lol::lol::lol: Quote
Romka Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Wrzuciłam Fionkę tu: http://www.dogomania.pl/threads/209565-42-og%C5%82oszenia-za-5-z%C5%82-CEL-uchronienie-do-schroniska-Blackyego-do-25-06-g.-20-%29?p=17338080#post17338080 ALE POTRZEBUJE NOWYCH ZDJĘĆ!MOŻE W SOBOTĘ MOŻNA BY ZROBIĆ MAŁEJ SESJĘ ZDJĘCIOWĄ? Quote
Romka Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Przejrzałam wątek mała tylko raz była ogłaszana...w tamtym roku...miała tylko robione allegro przez Argusiową...:shake::shake: Quote
Romka Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 I allegro Argusiowej; http://allegro.pl/fiona-samotna-psia-dziewczynka-szczeniak-i1738409071.html Quote
Romka Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Fionka znalazła dziś dom...pani przyszła po Piankę a spodobała się jej Fionka...pani znalazła informację o naszym schronisku w internecie...dom na wsi pod Łowiczem,pani miała psiaka,który odszedł rok temu ze starości...dopiero teraz zapragnęła mieć ponownie psa.Fionka będzie mieszkać na podwórku w budzie,ale pani powiedziała,ze ma wstęp do domu.Będzie jedynym psiakiem,w domu są jeszcze koty(miejmy nadzieję,ze Fionka polubi się z kotami) a w domu sami dorośli domownicy; pani i jej ojciec...powodzenia malutka w nowym domu,niech będzie ci tam dobrze,odwiedzimy cię... Można zmienić tytuł wątku... Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Skoro ma już domek to chyba TAK. Powodzenia malutka w nowym życiu...Tobie się udało :) Quote
Recommended Posts