Agata69 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 ............................................... Quote
Agata69 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 4 takie same posty, nie wiem co z tym dogo.... Quote
Tymonka Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Agata ja kasę zbieram , naprawdę staram się przyciągnąć jak najwięcej ludzi na wątek , każdą wolną chwilę spędzam na pisaniu PW do ludzi . Bardzo bym chciała ,żeby sunia trafiła do Ciebie . Myślę ,że jest malutka i szybko domek znajdzie . Jest jeszcze malutka szansa , na DT u nas w Tomaszowie , ale szansa jest naprawdę maleńka i nie wiem co z tego wyjdzie . Jutro wszystko będę wiedziała . Quote
Igiełka Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 "WIELKA MIŁOŚĆ" "WIELKA SIŁA" - "........" Jak to jest prosto kogoś oceniać z boku. Mówić mu co ma robić, gdy się nie zna sytuacji. Każdy Kto chce naprawdę pomagać psom wie że nie wszystko w życiu jest takie proste. Pomoc suni: ok malutka już nie urośnie och tak, jaka biedna, serca płoną miłością gdy praca zawodowa..., piesek szczeniak potrzebuje socjalizacji,rośnie jak na drożdzach a więc przypomina owczarka o nie, nie ja pieska nie mogę..."Taka miłość, chęć pomagania". Złośliwe doradztwo nic nie kosztuje, a jaka to ja jestem "dobra" dla tych biednych potrzebujących psów! Ach ta Igiełka co za ton... No cóż Igiełka prawdę Wam pisze, a prawda w życiu i na dogomanii nie ma miejsca to już trudno. Cieszcie się że psy postów nie czytają bo wtedy " Wasze lica" spłonęłyby ze wstydu... Ja naprawdę kocham psy i pomagam Im od lat w miarę swoich możliwości. Wy się od dawna znacie i ... Ja jestem nowa... Mieszkam w bloku więc 2 lub 3 małe psiaki-sunie nie rzucają się tak w oczy sąsiadom jak duże to po pierwsze, po drugie mam malutką sunię więc naprawdę mogę przyjąć małe spokojne sunie najchętniej dorosłe. Bo jak się czegoś podejmę to biorę za to pełną odpowiedzialność. Na łączonej smyczy 2 lub 3 psy małe pójdą ze mną na spacer jednocześnie, ale z dużym i małym jest już trudniej. Po trzecie UWAGA ja żadnego psa nie mogę adoptować... i nigdy tego nie deklarowałam na dogomanii ! Zawsze daję głodnemu psu jeść i pić szczególnie zimą. Takiego głodomora nakarmiłam wczoraj,zjadł, polizał mnie po ręce pomachał ogonkiem i poszedł sobie...Był duży miał obroże ale był głodny. I zawsze nakarmię psa tak robiłam, robię i będe robiła, bez względu na to czy mnie zablokujecie na dogo czy nie... Ja tylko wiem że to podziękowanie psa bez względu na rodzaj pomocy, ma dla mnie wartość największą! Quote
Igiełka Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 UWAGA PRZECZYTAJCIE CAŁOŚĆ. To czy Wy mnie chawlicie na wątku czy nie... To psy, którym pomagam i tak o tym nie wiedzą... Quote
Soema Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Co nie zmienia faktu, że powinnaś szanować innych i napisać wprost od razu jak sytuacja wygląda. A nie pisać, że "jak komuś zależy to sobie poszuka"... bo skoro zarabiać masz na tym, to to są potencjalni klienci. Jakkolwiek to brzmi... ale bezinteresowność jest tu daleka. Każdy pomaga jak umie psom i nikt tu nie oczekuje poklasku. Ale nie możesz w ten sposób się odnosić do ludzi "bingo".. chyba, że chcesz i uważasz że Ci wolno to powodzenia. Jakoś ciągle brakuje DT, a z Tobą ciężko się dogadać. Agata69, jak weźmiesz sunie do siebie, to spytaj proszę o cenę sterylki, może się nam uda dofinansować ją ze świnki. Quote
Igiełka Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Soema a gdzie jest bezinteresowność w innych Hotelikach...? Wy się nie chcecie poprostu ze mną dogadać ja tak to odbieram. A Wy żeby wyjść na swoje to ciągle odwracacie kota ogonem. Quote
ocelot Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Dajmy sobie spokój przepychankami. Igiełka pisz od razu o sytuacji, a nie dopiero, jak się komuś ton nie spodoba. Aż tak dobrze to się nie znamy. Mimo, że czasami długo na dogo jesteśmy to potrafimy się spotkać po raz pierwszy na wątku jakiegoś psiaka. Szczeniak nadal szuka DT, sunia transportu. Szczeniak już nie urośnie duży, skoro ma około pół roku. Na moje oko to niewielki psiak będzie. Quote
Tymonka Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Ja tylko jednego nie rozumiem , oba psiaki chciałaś wziąść i nie był to problem , a jak się okazało ,że jednak tylko jeden psiak ma iść do Ciebie to już szczeniak jest be ... Z sunią był by cacy ?? Quote
Soema Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='Igiełka']Soema a gdzie jest bezinteresowność w innych Hotelikach...? Wy się nie chcecie poprostu ze mną dogadać ja tak to odbieram. A Wy żeby wyjść na swoje to ciągle odwracacie kota ogonem.[/QUOTE] Hoteliki - zarejestrowane, rozliczają się z tego i to jest legalny dochód. Ja biorę psy za darmo, ewentualnie za wsparcie na leczenie i karmę i to jest sprawiedliwe, jak kogoś nie stać a robi to z potrzeby serca, a nie chęci zysku, to się rozlicza jak prosi o wsparcie. Pewnie, że mi się nie podoba co się dzieje, że teraz liczy się tylko na dogo kasa.. nie ma bezinteresownej pomocy psom w potrzebie, nawet tej pilnej. A bezpłatnych DT zostało bardzo niewiele i są to przeważnie osoby, które na dogo działają już długo i tak jak napisała Agata, źle by się czuli że biorą kasę za psa. A wsparcie w postaci karmy i leczenia, zawsze jest mile widziane, wręcz pożądane. A ja nie wiem jak można mówić o "dogadaniu się" jeśli chodzi o żywe, czujące zwierzęta.. jest pilna sprawa, dziewczyny na dogo są znane i konkretne, obiecują że opłacą, to tak zrobią.. psy nie mają czasu, nie czytają postów i nie wiedzą, że od KASY zależy ich życie. Quote
Igiełka Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Soema to wytłumacz mi czemu Nikt z hotelujących mających tak wiele serca dla zwierząt do Hoteliku nie przyjmuję piesków bez deklaracji. A skoro płaci podatek to ma dużo psów i ma duży dochód- z tego się utrzymuje. Idę z psem na spacer widzę ze te pisanie nie ma sensu. Anja płakałaś nie można rozdzielić a skoro można to ja mam komfortowe warunki to mogę sobie wybrać. Psiak rośnie do roku. Quote
ocelot Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Igiełko ale jak możesz wybierać skoro sunia ma zapewniony DT, a szczeniak nie? I jednak Agata nie bierze pieniążków, więc jakby jej zdanie liczy się pierwsze? zresztą pierwsza zadeklarowała pomoc. Nawet gdyby ciężko było je rozdzielić to i tak trzeba. Domku razem raczej nie znajdą. Im wcześniej tym lepiej. Quote
Agata69 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='Soema'] Agata69, jak weźmiesz sunie do siebie, to spytaj proszę o cenę sterylki, może się nam uda dofinansować ją ze świnki. Sterylki i wszystko inne robię tu: http://www.centrumvet.pl/ Myślę, ze mój wet zrobi sterylkę za ok. 160 -170 zł. Mam nadzieje, bo to stare ceny. Weta ma najlepsezgo, sterylki robi metoda hakowa, oszczędzajacą. Naciecie na brzuchu 1,5 cm, usuwa wszystko, macice i jajniki. Martwi mnie tylko to oczko, oby to nie byo cos poważnego. Anja, wolałabym jednak, zebyś je zaszczepiła p/wirusówkom. Ja mam nie szczepionego staruszka. O ile oczywiscie sunia do mnie przyjedzie, bo rozumiem, że decyzja jeszcze nie zapadła. Quote
NusiaiJa Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Anjia zrób na pierwszej rozliczenie, pewnie są już jakieś deklaracje Quote
Tymonka Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Gosiu czekam do poniedziałku , jak przyjdą przelewy . Narazie byłą jedna wpłata . Quote
Cajus JB Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Dopiero zorientowałem się, że mam wpis. Dziękuję za zaproszenie. Wieczorem przeczytam wątek. Quote
Asior Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='Igiełka']Soema to wytłumacz mi czemu Nikt z hotelujących mających tak wiele serca dla zwierząt do Hoteliku nie przyjmuję piesków bez deklaracji. A skoro płaci podatek to ma dużo psów i ma duży dochód- z tego się utrzymuje. [/QUOTE] mylisz się.. u nas w krakowie, a dokładnie w Lednicy Górnej, jest taki hotelik, w którym Pan Tomek (właściciel) często anuluje dziewczynom dług, nie raz po 200 zł,... a za psy które są tam wiele lat, i nie mają szans na adopcje to czasem zdarza się, ze w ogóle kasy nie bierze.. TO JEST PRAWDZIWY WŁAŚCICIEL HOTELU!!!! Z SERCEM!!! i nie odnosi się z pogardą do ludzi.. Bo zachowujesz się jak byś miała tego psa przechowywać za darmo a nie za kasę.... A gadanie, zę pies ma jeszcze pół roku na "urośnięcie" do rozmiarów owczarka to już gruba przesada... Quote
asiamm Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 że się wtrące... jakiś czas temu na innym wątku też czytałam jak Igiełka oferowała hotelik i stroiła fochy, ostatecznie dziewczyny nie skorzystały z oferty; to jest śmieszne, że płatny hotel łachę robi, raz chce przyjąć 2 psiaki mimo że 1 tymczasu szuka, a potem wybiera sobie akurat tego który ma już dt w zanadrzu, i sposób odnoszenia się do KLIENTA (bo usługa płatna) tragiczny Quote
Tymonka Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Ja rozumiem , że są płatne DT i hotele , sama mam psa na płatnym DT i planuje ruszyć z hotelem , ale po pierwsze będzie to normalna działąlność (zarejjestrowana) , po drugie to mi ludzie będą robić łaskę , że oddają mi psa , a nie na odwrót , a po trzecie nie wyobrażam sobie sytułacji ,że mówię komuś wezmę tego psa który jest bezpieczny , a ten któremu grozi schron niech tam trafi . Ktoś kto kocha zwierzeta tak nie robi . Quote
Agata69 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Dajcie juz spokój, skupmy sie na sprawach istotnych. Temat Igiełki uważam za wyczerpany. Quote
Tymonka Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Agata ma rację , jutro będę wiedziała dokładnie ile psiaki mają kasy , nadal bardzo proszę o wsparcie finansowe !!!! Agata ty też masz jakąś kasę na psiaki , dobrze kojaże?? Quote
Agata69 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='Anja2201']Agata ma rację , jutro będę wiedziała dokładnie ile psiaki mają kasy , nadal bardzo proszę o wsparcie finansowe !!!! Agata ty też masz jakąś kasę na psiaki , dobrze kojaże??[/QUOTE] 20 zł od Wuni. Quote
Tymonka Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 super, robie rozliczenie na pierwszej stronie Quote
Agata69 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='Anja2201']super, robie rozliczenie na pierwszej stronie[/QUOTE] Anija, potrzeba kilkaset złotych, na razie nie mamy prawie nic. Quote
Recommended Posts