Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 414
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najważniejsze dla mnie jest znalezienie im DT , jak narazie wysyłam mnustwo PW , dzwonie , szukam po znajomych , sterylka , szczepienie i leczenie jest bardzo ważne , ale w tej chwili DT najważniejsze . Jestem w stanie psiaki dowieść

Posted

Ale łatwiej ci bedzie szukać dt dla psów zdrowych i zaszcepionych niz dla chorych i bez szczepień. Ludzie maja swoje psy, nie odważą się wziąc nie zaszczepionego psa, zeby nie zarazić np. domowych staruszków.
Anja ja nie wiem jakie ty masz doświadczenie w adopcjach, jesli małe to prosze oprzyj sie na radach kogoś kto robił to juz kilkadziesiąt razy.
Kiedy kończy się dt u twojej mamy?

Posted

Doświadczenie wydaje mi się że mam całkiem spore , jeśli chodzi o szczepienie , to oczywiste że przed oddaniem do DT je zrobimy , chodzi mi tylko o to , że co im po pieniądzach jeśli nie ma DT . W schronie im ta kasa nie potrzebna . U mojej mamy mają jakieś półtora tygodnia jeszcze . Więc zamiast skupiać się na szukaniu pieniędzy ja staram się znaleźć DT . Wydaje mi się ,że w tej kolejności prędzej im pomożemy .

Posted

Ania miała sama kilka psiaków na tymczasie, jakieś doświadczenie ma.
Pewnie, że lepiej psiaki przebadane, zdrowe, zaszczepione, ale w przypadku tych malców może po prostu na to nie być czasu.

Posted

No to szukajcie.
Chciałam zaproponować dt dla suni, ale przyjme tylko zaszczepioną, odrobaczona i odpchloną. Dobrze żeby miała kase na sterylkę.
Wezmą ja jesli sie dla niej nic nie znajdzie w tym czasie.
Idź z tym okiem chociaż do weta....

Posted

Agata69 napisał(a):
No to szukajcie.
Chciałam zaproponować dt dla suni, ale przyjme tylko zaszczepioną, odrobaczona i odpchloną. Dobrze żeby miała kase na sterylkę.
Wezmą ja jesli sie dla niej nic nie znajdzie w tym czasie.
Idź z tym okiem chociaż do weta....

Agatko nie odbieraj tego jako jakiś atak. Tylko no ja uważam, ze schronisko to najgorsze zło po prostu. A nasze znam aż za dobrze.

Posted

ocelot napisał(a):
Agatko nie odbieraj tego jako jakiś atak. Tylko no ja uważam, ze schronisko to najgorsze zło po prostu. A nasze znam aż za dobrze.

Ależ ja nie przyjmuje niczego za atak. Proponuję konkretna pomoc, bo na razie na watku jest tylko lament.
Macie 1,5 tygodnia na przygotowanie suni i mozecie do mnie przywozić.
No i oczywiscie znajdxcie coś dla psa

Posted

Sunia jest już odpchlona i odrobaczona , psiak też , teraz trzeba ją zaszczepić . Jeśli chodzi u weta to planuje ją pod koniec tygodnia zabrać , u nas to nie jest takie proste sunia nie jest u mnie , żeby ją zawieść do weta i odwieść do mamy musimy zrobić km , ja nie jeżdże autem więc nie jest to dla mnie takie proste .

Posted

Aniu wiesz ,że u mnie to ostatnio cała wyprawa , mi ciężko się do miasta wyrwać na chwilę , a co dopiero dalej , ale tak jak pisałam postaram się pod koniec tygodnia zabrać je do weta

Posted

Anja2201 napisał(a):
Aniu wiesz ,że u mnie to ostatnio cała wyprawa , mi ciężko się do miasta wyrwać na chwilę , a co dopiero dalej , ale tak jak pisałam postaram się pod koniec tygodnia zabrać je do weta

Zacznijcie juz mysleć o transporcie, to około 150 km.

Posted

Anja2201 napisał(a):
Czyli na 100% sunie weźmiesz tak? Z karmą , bez? Jeśli tak to już zaczynam myśleć jak ją dowieść . Kiedy sunia mogła by przyjechać ??

Jak najpóźniej, marzec mam straszny. zbieraj kasę na sterylkę i karme. Taki maluch pewnie nie zje dużo, ale będzie potrzebna kasa na allegro np.

Posted

rozumiem , tyle że my mamy tylko półtora tygodnia . Sunia jest bardzo grzeczna , nie sprawia żadnych kłopotów , ja mam wrażenie ,że to psiaki były w domu już kiedyś .

Posted

Awit napisał(a):
Agata bierzesz suńke na tymczas, bezpłatny?

O ile nic sie dla niej wczesniej nie znajdzie. Ja mam 3 psy osobiste i kilka pod opieką. Ale w sprawie tych maluchów jest taki marazm, ze normalnie nie mogę. Idzie wiosna, ludzie szukaja takich mikrusów, mam nadzieje, że szybko sunię wyadoptuję. Potrzebna jednak kasa na sterylkę i takie tam. Zróbcie zbiórkę. Ja moge zrobić sterylke u siebie, ale potrzebna kasa. Myslę że około 160 170 zł. No i to oko. Warto ja zdiagnozować.
Anja , a ty nie mozesz wziąc pieska na dt?