Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anja2201 napisał(a):
Agata a może spróbujemy z tym kongiem co ? Ja bym kupiła na allegro i podała twój adres do wysyłki co ?? U mnie to bardzo pomogło .

Ale to nie chodzi o to ze on gryzie rzeczy. Ja mam 4 psy w mieszkaniu w bloku, one się zaczynaja ze sobą scierać. Moje psy sa nerwowe, nie mówiąc o sąsiadach.
Dzisiaj rano sie pogryzły. Sfora rządzi się swoimi prawami. Tolek staje się samcem i atmosfera staje się gęsta. On nie może zostać u mnie długo.

• Replies 414
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozumiem , ja na szczęście mam towarzystwo pomieszane w domu dwie sunie , trzy psy i mam jak je podzielić ( łazienka , kuchnia , korytarz) . Czy Tolek morze u Ciebie zostać do czasu znalezienia domu , czy szukamy mu tymczasu na już ?

Posted

Anja2201 napisał(a):
Rozumiem , ja na szczęście mam towarzystwo pomieszane w domu dwie sunie , trzy psy i mam jak je podzielić ( łazienka , kuchnia , korytarz) . Czy Tolek morze u Ciebie zostać do czasu znalezienia domu , czy szukamy mu tymczasu na już ?

Szukamy mu intensywnie domu.

Posted

Anja2201 napisał(a):
Agata a może spróbujemy z tym kongiem co ? Ja bym kupiła na allegro i podała twój adres do wysyłki co ?? U mnie to bardzo pomogło .

Chyba będę musiała skorzystać z tej propozycji.
Dzisiaj Tolek pod moją godzinną nieobecność pogryzł 2 pary butów dzieciacych i przegryzł dużą, porządną smycz Beja. Nie gryzł już nic przez pare dni, więc nadrobił hurtowo. Nagminnie gryzie też wszystkie kocyki.
Poza tym znowu był problem z gruczołami okołoodbytowymi, trzeba było oczyścić, bo znowu trze tyłkiem. Wetka mówi, że to może się powtarzać. Kupiłam też środek ze żwaczem, bo mały zaczął podjadać gówna w parku.
Jutro muszę kupić smycz i obroże dla niego. Przesłąne pieniążki juz nieco stopniały. Obawiam się , że na kastrację nie starczy.

A tak wogle to ma się dobrze, urósł, jest wesoły i bardzo miły. Lubimy go , ale bardzo byśmy chcieli żeby już znalazł dom.

Posted

ok , to ja zaraz poszukam jakiegoś konga , mam nadzieje , że pomoże . Jeśli chodzi o gruczoły okołoodbytowe to może się powtarzać , mój psiak ma z tym problem odkąd jest wykastrowany , raz w miesiącu mu czyszczę , nie jest to przyjemne , ale można robić samemu w domu , więc nowy domek nie powinien mieć z tym problemu .

Posted

NusiaiJa napisał(a):
a co to ten "kong"???????

To taka zabawka która jest w środku pusta i tam się wkłada coś dobrego np. kiełbaskę , ciasteczka , zamyka się i daje psu , żeby kombinował jak wyjąć , ma zajęcie na parę godzin.

Posted

Anja2201 napisał(a):
To taka zabawka która jest w środku pusta i tam się wkłada coś dobrego np. kiełbaskę , ciasteczka , zamyka się i daje psu , żeby kombinował jak wyjąć , ma zajęcie na parę godzin.

aaaaa to teraz już wiem!
dzięki, na naukę nigdy nie jest za późno! :-)

Posted

Agata69 napisał(a):

Tak , parę dni temu przybłąkała się do niej sunia Onka , śliczna i cudem jej mąż się zakochał , ale po 3 dniach znalazł się właściciel suni i musieli ją oddać , dlatego mąż mamy się zgodził na psa , ale warunkiem jest , że będzie to onek długowłosy , on ma trochę zacofane poglądy i dla niego Onki to wybitnie mądre psy , a inne już mniej mądre .

Posted

dOTYCHCZASOWE WYDATKI NA tOLKA:

obroża + smycz 26 zł
2 wizyty u weta 30 zł
odrobaczenie 10 zł
worek karmy 85 zł

Razem: 151 zł

Od Anji o ile się nie mylę dostałam 130 zł. Niestety na kastracje nie zostało juz nic. Tolka trzeba jeszcze zaszczepić na wsciekliznę i powtórzyć wirusówki. Trzeba też zastosować Fiprex bo u nas wysyp kleszczy , a ja mieszkam przy parku i psy sa tam 3 razy dziennie.

Posted

Tolek jaki jest kazdy widzi.
Urósł, jest ni mały ni duży. Uroda radiowa. Nikt sie nim nie interesuje, jesli już ktoś dzwoni z ogłoszenia, to rezygnuje po wysłaniu zdjęć. Zrobilismy nowa sesję, ale jakoś nie mam po niej wielkich nadziei.
Tolek potrzebuje dofinansowania. Wzięłam go na darmowe Dt, ale nie stać mnie na finansowanie jego kastracji, szczepień itd. Muszę mieć wsparcie.
Poza tym on nie może u mnie zostać na zawsze. Poproszzę o pomoc w ogłaszaniu i szukaniu domu, (chociaż ogłoszeń przeciez jest wiele).

Posted

Agata69 napisał(a):
Tolek jaki jest kazdy widzi.
Urósł, jest ni mały ni duży. Uroda radiowa. Nikt sie nim nie interesuje, jesli już ktoś dzwoni z ogłoszenia, to rezygnuje po wysłaniu zdjęć. Zrobilismy nowa sesję, ale jakoś nie mam po niej wielkich nadziei.
Tolek potrzebuje dofinansowania. Wzięłam go na darmowe Dt, ale nie stać mnie na finansowanie jego kastracji, szczepień itd. Muszę mieć wsparcie.

Agata, jaka radiowa? Toz to piekny mini-Onek. Oplace szczepienia, prosze podaj sume i nr konta.

Posted

A ja miałam dzisiaj okazję poznać Ufę:)
Cudowna, bardzo ufna psinka.... bardzo kochana. Tylko brać i kochać.
No i musiała długo chodzić głodna, bo mimo, że teraz bezpieczna i najedzona to zjada wszystko w oka mgnieniu:)

Posted

[quote name='hesia']Agata, jaka radiowa? Toz to piekny mini-Onek. Oplace szczepienia, prosze podaj sume i nr konta.[/QUOTE]

Hesia, dzieki. Pójdę z nim na szczepienie jutro więc podam ci kwotę i konto na pw.
Anja, co z kastracja?

Posted

[quote name='Anja2201']Na kastrację zbieramy , ja zrobiłam bazarek , narazie nie jestem w stanie dać nic od siebie . Ile u Ciebie kosztuje kastracja?[/QUOTE]

ok. 120 zł