Agata69 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Tolek rosnie. W zeszłym tygodniu zjadł mi eleganckie buty wiosenne. Wczoraj zasadzał sie na krzesło , na szczęście zauważyłam i dostał w ucho. Tolek jets fajny i miły, a poza tym jest zwyczajnym, nie za piknym kundlem, co widać po ilosci telefonów , mimo tylu ogłoszeń, Nie mam juz pomysłu jak znaleźć mu dom.... Quote
Tymonka Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Agata ja mam wrażenie czy Tolek Ci bardzo przeszkadza ?ja mam już 6 tyczasa i każdy w końcu dom znajdował , tylko trzeba trochę cierpliwości . Ja o Ufkę też nie miałam jeszcze żadnego tel. Poza tym mało kto decyduje się na psa tydzień przed świętami . Quote
Agata69 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Anja2201 napisał(a):Agata ja mam wrażenie czy Tolek Ci bardzo przeszkadza ?ja mam już 6 tyczasa i każdy w końcu dom znajdował , tylko trzeba trochę cierpliwości . Ja o Ufkę też nie miałam jeszcze żadnego tel. Poza tym mało kto decyduje się na psa tydzień przed świętami . Nie rozumiem tego wpisu. Opisuje stan faktyczny - nie ma zainteresowania Tolkiem. Co mam pisać?, że bija się o niego? Quote
Tymonka Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Nie , ale za każdym razem piszesz , że nikt nie dzwoni i że Tolek to taki zwykły pies i nikt się nim nie zainteresuje . Quote
Lucyna Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Ten pakiecik Tolusia z bazarku jeszcze się nie ukazał ... może będzie przed świętami. Quote
Agata69 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 A niech rośnie, przecież psa nie kocha się za wielkośc, tylko za to że jest. A Toluś jest fajny. dzisiaj byliśmy u weta. Toluś slicznie jeździ autem, jest takze bardzo grzeczny podczas wizzyty. Nawet sie zdrzemnął w gabinecie. Wetka wycisneła mu gruczoły okołoodbytnicze, bo była lekkie zapalenie. Odrobaczyliśmy sie także, całą rodzina niestety, bo inaczej się nie da. Zapłaciłam 35 zł. trzeba podjąc decyzję czy kastrujemy go teraz czy jak dojrzeje. Czyli praktycznie wyadoptowujemy nie wykastrowanego. Quote
Tymonka Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Agata daj nr. konta to wyślę Ci pieniążki za weta . Na ile wet ocenił Tolka ?? Quote
Agata69 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Anja2201 napisał(a):Agata daj nr. konta to wyślę Ci pieniążki za weta . Na ile wet ocenił Tolka ?? 7-8 miesiecy. Tolek ma juz wszysstkie zęby stałe. Wczoraj odgryzł obie dłonie Kenowi. Quote
toyota Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Agato69 , czy masz kogoś zaufanego na wizytę przedadopcyjną w Bydgoszczy ? Chciałabym zaproponować tej Pani mojego Docenta , a jeśli by się nie nadawał , to może twój Tolek ? Wymagania : mały, nauczony czystości, spokojny i do tego młody ( poniżej roku ) piesek lub suczka . Pani ma 3,5 synka . Nie ma szczególnych wymagań co do urody psiaka , chciała moją Sarę Twojej ulubionej rasy ;) kundel bury . Sara jest od wczoraj w swoim domu , ale i tak by się nie nadawała , bo jest zbyt żywiołowa . Quote
NusiaiJa Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='Agata69']7-8 miesiecy. Tolek ma juz wszysstkie zęby stałe. Wczoraj odgryzł obie dłonie Kenowi.[/QUOTE] Zazdrosny o Barbie? ;) Quote
Agata69 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='toyota']Agato69 , czy masz kogoś zaufanego na wizytę przedadopcyjną w Bydgoszczy ? Chciałabym zaproponować tej Pani mojego Docenta , a jeśli by się nie nadawał , to może twój Tolek ? Wymagania : mały, nauczony czystości, spokojny i do tego młody ( poniżej roku ) piesek lub suczka . Pani ma 3,5 synka . Nie ma szczególnych wymagań co do urody psiaka , chciała moją Sarę Twojej ulubionej rasy ;) kundel bury . Sara jest od wczoraj w swoim domu , ale i tak by się nie nadawała , bo jest zbyt żywiołowa .[/QUOTE] Tolek jest spokojny i lubi dzieci, tylko ja ich ne lubie. 3,5 roku to bardzo mało jak na psa. Nie mam nikogo w Bydgoszczy, niestety. Quote
toyota Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='Agata69']Tolek jest spokojny i lubi dzieci, tylko ja ich ne lubie. 3,5 roku to bardzo mało jak na psa. Nie mam nikogo w Bydgoszczy, niestety.[/QUOTE] Przyznam szczerze , że ja także mam takie odczucia . Mój Docent jest bardzo spokojny , ale ja szukam dla niego domu z górnej półki , tzn. dogomaniackiego . Zaproponowałam w razie jak byś miała mniej wygórowane oczekiwania ;) To może być całkiem przyzwoity dom , może jednak ktoś byłby zainteresowany . Oczywiście konieczna jest wizyta przedadopcyjna . Agatko , posłałam Ci zapytanie na priva w sprawie tych wizyt poadpopcyjnych , czy ktoś je już zrobił ? Quote
ocelot Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Powiem tak.Ja nie mam nic do domu z dzieciakami i nawet dla dzieciaka lepiej, jak się chowa z psiakiem. Ale ja tu obserwuję mojego syna i mimo, że kocha zwierzaki i od urodzenia z psem wychowany to potrafi Maksowi dopiec. Quote
Agata69 Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Pieniądze na kastracje doszły , dziekuje. Tolek miał szanse na dom, niestety nic z tego nie wyszło, właściciel mieszkania nie zgodził sie na psa. To przykre, bo Tolka chcieło adoptować dwoje wychowanków domu dziecka. Nigdy nic nie mieli swojego, teraz odmówiono im nawet przyjemności posiadania psa. A Tolek bardzo się spodobał. Szkoda, bo to był jedyny telefon w jego sprawie. Tolek rośnie i czuje się dobrze. znalazł sobie miejsce w moim stadzie, niestety nie może tu zostać. Na jego koncie jest ostatnio plecak syna i baranek wielkanocny. Z cukru rzecz jasna. Quote
NusiaiJa Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Tolek urwisie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie rób wstydu!!!!!!!!!!!! wiem, że cię ząbki swędzą ale ta dobra ciotka cię wkońcu przegoni....... Quote
Lucyna Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Linki aktywacyjne do ogłoszeń Tolka powinny przyjść na maila Agaty ... proszę potwierdź jeśli przyszły i aktywuj te ogłoszenia ...:lol: Quote
Agata69 Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Lucyna napisał(a):Linki aktywacyjne do ogłoszeń Tolka powinny przyjść na maila Agaty ... proszę potwierdź jeśli przyszły i aktywuj te ogłoszenia ...:lol: Ok, aktywowałam co sie dało... Quote
Lucyna Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Super ... ogłoszenia mają być na 74 portalach, mam nadzieję, że domek się znajdzie dla Tolusia... Quote
Agata69 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Anja, dałam twój nr telefonu pani z Bydgoszczy zainteresowanej mamą Tolka. Nie wiem czy zadzwoni, bo powiedziałam o tym oczku i miałam wrażenie , że to trochę panią zniechęciło. Ale moze się mylę jednak. Daj znać czy zadzwoni. RTolek zeżarł wczoraj pół wycieraczki. Ja go zabije na dniach. Quote
Tymonka Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Ok, dzięki . Mam nadziej , że nie dzisiaj , bo zostawiłam telefon w samochodzie a TZ do pracy pojechał i jestem bez tel. do 22:30 Quote
Agata69 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Kurcze nic sie nie dzieje w sprawie Tolka. Wiem, że sa ogłoszenia, ale prosiłabym o wzmożenie poszukiwań, bo sytuacja u mnie robi się męcząca. Quote
Tymonka Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Agata a może spróbujemy z tym kongiem co ? Ja bym kupiła na allegro i podała twój adres do wysyłki co ?? U mnie to bardzo pomogło . Quote
Recommended Posts