Tymonka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Mieliśmy domek , ciepłe miejsce do spania i pełną miskę ... to było kiedyś ... pamiętamy jeszcze . Pewnego dnia nasz pan wsadził nas w samochód , wywiózł daleko od domu , zostawił na skrzyżowaniu dwóch wiejskich dróg. Ja jestem silniejszy więc musiałem się opiekować moją przyjaciółką , broniłem jej , ogrzewałem gdy było jej zimno . Dzisiaj pewna pani przyszła do nas , mówiła że chce nam pomóc , nie wierzyłem jej . Moja przyjaciółka od razu poszła do tej pani , mówiłem jej ,żeby tego nie robiła , szczekałem na panią żeby ją zostawiła , ale moja nie mądra siostra wsiadła z nią do auta , cóż ja też musiałem , nie mogłem zostawić przyjaciółki . Na szczęście okazało się ,że pani chciała nam pomóc . Później przyjechała córka tej pani , pomogła nas przenieść do domu , dała jeść i pogłaskała . Tak ładnie do nas mówiła . Sam nie wiem czy mam jej ufać , moja przyjaciółka mówi ,że tak . Pani nam obiecała , że znajdzie nam domki . Ale ja słyszałem jak mówiła ,że jeśli w ciągu tygodnia nikt nas nie weźmie to zawiezie nas do schroniska bo wraca jej mąż , a on nie zgadza się na tymczasy . Boję się bardzo .Tutaj mam cieplutko , nie jestem głodny , nie chce znów trafić na ulicę . I tak strasznie się martwię o moją przyjaciółkę , ona ma chore oczko , chciał bym ,żeby ktoś jej to oczko wyleczył . No to na tyle .... Pomóż nam nie bać się więcej . [SIZE="6"]Psiaki mają tymczas na tydzień , góra półtora , później wraca mąż mojej mamy , a on nie zgadza się na tymczasy . Jeśli nie znajdziemy DT suńki trafią do schronu , a mi chyba serce pęknie ... Toto : Tola : [SIZE="6"]Więcej zdjęć str. 5 Quote
Tymonka Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Tola ma około 2 lat ( na moje oko ) , jest wspaniałą , kochaną i wesołą przytulanką . Jest bardzo ufna .waży może 3 kg Toto ma około 6 miesięcy , jest mniej ufny od Toli , ale też radosny i bezproblemowy .waży około 4 kg [SIZE="6"]Bardzo proszę o pomoc finansową dla psiaków ( Tola ma chore oko , potrzebna wizyta u wet ) trzeba je zaszczepić . Jeśli nie znajdziemy ttymczasu to oddać do jakiegoś hotelu . Te psiaki zginą w schronie . A tu sunieczki razem ... Quote
Tymonka Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 WUNIA -20 zł AIMEZ_MOI -20 ZŁ Moja mama -50 zł margo001 i elik - 60 zł hesia- 100 zł ala123 - 20 zł BEAM6-25 zł bico - 20 zł AGATA??-20 zł agat21 -50 zł Majki1510 - 50 zł Anja2201- 100 zł Avii - 50 zł Basia1968 - 30 zł Bazarek ogłoszeniowy – 18,50 zł Bazarek- 15 zł Razem: 633 zł Wydatki: Wizyta suni u wet ( szczepienie) 20 zł Krople do oczka dla suni 18 zł wizyta u wet Totka ( szczepienia ) 20 zł Karma ( dla szczeniaka ) 30 zł Opłata za transport Totka -260 zł Sterylizacja Ufy -170 zł Stan konta na 14.03.2010 r – 130,50 zł (przesłane do Agata69 ) Quote
Agata69 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 W jakim one sa wieku? Nie widze nic na filmie niestety. Potrzebne lepsze zdjęcia. Quote
Tymonka Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Wydaje mi się ,że to takie psie dzieci , może z 6 miesięcy mają . Fotki będą . Narazie bardzo potrzebujemy jakiegoś DT . Quote
Tymonka Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Aniu nie mam pojęcia , ale co z nimi zrobić ?? Oddać do schronu ?? To jeszcze dzieci , jedno trochę wystraszone , w schronie czeka je śmierć , lub dożywocie Quote
Tymonka Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Małe sprostowanie Tara to Totek , chłopczyk . Dzwoniłam właśnie do mamy , mówi ,że Totek jest niesamowity , bardzo opiekuje się siostrą , cały czas ją całuje , kładzie się zawsze tam gdzie siostra . Quote
Tymonka Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Małe sprostowanie Tara to Totek , chłopczyk . Dzwoniłam właśnie do mamy , mówi ,że Totek jest niesamowity , bardzo opiekuje się siostrą , cały czas ją całuje , kładzie się zawsze tam gdzie siostra . Quote
polubek Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 gdzie przebywają psiaczki? w Tomaszowie Mazowieckim? Quote
Tymonka Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Pod Tomaszowem , ale jeśli znajdzie się jakiś DT lub DS , moja mama dowiezie je wszędzie .Jej bardzo zależy na psiakach , niestety ze względu na swojego męża nie może ich zatrzymać nawet na DT . Quote
Igiełka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Śliczne psiaki- trzeba pomyśleć co dalej. Quote
polubek Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 tomaszów to mała miejscowość. a gdyby porobić ogloszenia i porozwieszać je? w schronisku zginą. Quote
Tymonka Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 o to mi chodzi właśnie , narazie skupiłam się na szukaniu DT , bo mamy bardzo mało czasu , tylko tydzień :( one są takie kochane , najbardziej wzruszyło mnie to jak Totek opiekuje się siostrą ...One zasługują na najwspanialszy domek ... Quote
polubek Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 dałabyś radę porozklejać w okolicach ogłoszenia? Quote
Agata69 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 może być problem z rozdzieleniem tych piesków. Quote
Igiełka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Pewnie dlatego że są bardzo ze sobą zżyte. Quote
zuzka Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Śliczne te brzdące , Musisz zwołać na wątek więcej cioteczek. Quote
Agata69 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 zuzka napisał(a):Śliczne te brzdące , Musisz zwołać na wątek więcej cioteczek. Zrób dobre zdjecia, jak najszybciej. Quote
Tymonka Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 Postaram się dzisiaj o zdjęcia chociaż im cięszko zrobić bo strasznie ruchliwe są :) Ja też miałam wątpliwości co do rozdzielenia , ale doszłam do wniosku ,że lepiej osobno w DT , DS niż razem z schronie . Quote
polubek Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 dałabyś radę porozklejać w okolicy ogłoszenia? Quote
Tymonka Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 Ja nie wiem , bo mi cięszko się z domu wyrwać ostatnio , ale poszukam kogoś kto by mógł . Quote
polubek Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 najlepiej jakby były zrobione i wydrukowane na kompie dotego jedna czy dwie fotki Quote
Recommended Posts