Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Najdalej jutro powinna być amigdalina dla Daszki.
We wtorek odbieram amigdalinę w kremie i na ten tychmiast wysyłam.
2 opakowania canivitonu (w sumie 2 kg) pakuję w karton i wysyłam z końcem tygodnia :)

• 2 weeks later...
Posted

Dziewczyny do dnia dzisiejszego nie dotarłą do nas żadna faktura za pieniążki przelane na Daszy lekarstwo-200zł. To były pieniądze z konta Fundacji. Na każdą wyciągniętą złotówkę musimy mieć podkładkę. To już druga taka sytuacja. Niestety już nie wyciągniemy żadnych pieniędzy zanim nie dostanie faktury i dopiero na tej podstawie wypłacimy pieniądze. Teraz zostały pieniądze po Kronosie. I tu już niestety nie będziemy ryzykować. Pieniądze wyciągniemy jak dostaniemy fakturę. Nie wiem, ale moze nikt nie zdaje sobie sprawy jak ważne jest dokumentacja na prowadzone w Fundacji finanse.

Posted

ewa36 napisał(a):
Przepraszam Zosiu zapomniałam o tej fakturze.
W czwartek będę z Ledzią u Doktora i na pewno to załatwię.

Bardzo dziękuję. Nam już kilka faktur nie dostarczono. A niestety, my musimy rozliczyć każdą wychodzącą z konta złotówkę

Posted

Daszeńka w jesiennej oprawie spaceruje sobie żwawo. Guz wielki, ona szczuplutka, ale apetyt w normie. Nawet lepiej, że nie tyje, bo nie mogłaby się udźwignąć. Obstrzykuję raczysko Amigdaliną 3 ml z kilku stron co 2 dni. Daszki życie jest cudem, a jej ryjek wciąż uśmiechnięty, bystry i zainteresowany podwórkowymi nowinkami.

Posted

300,00 złotych za listopad Daszki właśnie przelane. Dopisuję równocześnie 30,00 zł dla Daszki od Krystyny i bardzo dziękuję:)

Posted

Jeszcze raz ponawiam pytanie o wpłatę tytułem "dla piesków" od Pana Ryszarda W. Taki przelew do mnie przyszedł. Przypuszczalnie dla Ilany i Desy ale muszę mieć pewność, że to nie dla innego psa, którego finanse rozliczam, stąd ten post także na wąku Daszy. Próbowałam kontaktu telefonicznego w tej sprawie z osobą wpłacającą, ale mi się nie udało. W razie czego proszę o kontakt ans11@o2.pl. Chciałabym to wyjaśnić.

Posted

UWAGA! Rodzina W.....ze Świętochłowic z ulicy Hanki Sawickiej(dane podamy na priv) jest podejrzana o przyjmowanie psów bezdomnych na mięso. Jest zgłoszenie, że w krótkim czasie przez ten dom przewinęło się dużo psów, a dzieci z tej rodziny mówią jedzeniu mięska z psów. Nasza Fundacja prowadzi interwencję w tej sprawie. Schroniska okoliczne są powiadomione, ale staramy się nagłośnić sprawę w całym regionie. Prosimy osoby i organizacje, które wyadoptowały tej rodzinie psa o kontakt z Fundacją. biuro@fundacjasoosdlazwierzat.org

• 2 weeks later...
Posted

Daszeńka żyje sobie powolutku. Guz jak piłka, ale zdaje się nie być bolesny. Chodzimy na spacery, zaczepiamy, pchamy się do psiej spiżarni po wysokim schodku, żeby zajrzeć w gary i michy. Na noc zamykam ją czasem w psiej sypialni, bo jednak sporo zeszczuplała od lata i nie je już tak żarłocznie jak kiedyś. Bardzo szczegółowo wybiera ze swojej miseczki co lepsze kąski, resztę zostawia i odchodzi machając ogonkiem. Dlatego mam dla niej, tak samo, jak i dla Ząbalka specjalne zaopatrzenie - dodatkowe porcje gotowanego mięsa - dziś np. serca drobiowe, albo małą puszeczkę. Jeżeli Dasz sporo zje, to nie dodaję jej bonusa, jeśli mniej, to ładujemy. Nie jest korzystne, żeby przytyła w jej sytuacji, ale musi być najedzona, bo jest chłodno. Łyka suplementy na stawy, spirulinę, koenzym Q10 i pigułki dla staruszków. Jakoś się trzyma. Ryjek zawsze uśmiechnięty, ogonek macha i toczy się psina. Co drugi/trzeci dzień podaję jej Amigdalinę 3 ml na około guza.