Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I jeszcze od Alli Chrzanowskiej dopisuję 50,00 zł. Alla wpłaciła za rzeczy z bazarku 30,00 zł i przelała dodatkowo dla Daszki 20,00 zł. Dziękuję

Czarodziejko zaraz zrobię przelew za domek Daszki.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Bazarek dla Daszki z rzeczami od Cioci Dochy:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/210737-Ubrania-ksi%C4%85%C5%BCka-krem-i-nie-tylko-dla-Daszki-do-12-lipca-2011-r.?p=17207822#post17207822[/url]

Posted

dziewczyny! mam banerek, jakoś możecie go sobie skopiować (ale nie wiem zupełnie jak to się robi), ufff!

Cieszę się Allu z Twojej wizyty u Daszy :) buziaki

Posted

Ciocia Alla Chrzanowska poza wczorajszą wpłatą 50,00 zł przelała dziś na Daszkę 100,00 zł ... Allu :calus: dopisuję i serdecznie Ci dziękuję!!!

Jolanta08 :) Tobie również bardzo dziękuję :) Dopisuję Daszcze 15,00 zł, które wpłaciłaś.

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Żąłuję, że nic więcej nie mogę zrobić... No może oprócz tego, że sercem jestem z Daszeńką[/QUOTE]

A może coś jeszcze mogę??? Dajcie znać. I proszę informujcie mnie, jak coś będzie trzeba, albo jak skończą sie pieniążki. Dużo nie mogę, bo mam swoje bidy, ale 50 zł miesięcznie dam radę, bo wierzę, że Daszeńka jeszcze z nami pobędzie...

Posted

Daszeńka rządzi w swoim grajdołku, chociaż qoopę robi w środku. Na siusiu wychodzi. Myślę, że obawia się jakiegoś niespodziewanego kontaktu z psami. Któryś ją może przewrócić, potrącić. Leży w bardzo pogodnym nastroju i bacznie wszystko obserwuje, podszczekuje na innych,kiedy jej tam za bardzo rozrabiają. Śpi sobie w osobiście opracowanej pozycji na plecach z podparciem w tylnych łapkach, co mnie cieszy, bo nie podrażnia ranki, która jakimś cudem obrasta i zabudowuje kość. Nie jest to normalny zrost, ale wygląda to po tym wszystkim, co widziałam dość pozytywnie. Bandaże zjedzone i wyszły w qoopie. Wystarczy przeprać i będą jak nowe 8) Nagderałam za to Daszce, bo krzyczenie mi na nią nie wychodzi, w przeciwieństwie do np. Rafiego, gdzie podziwiam sama siebie za elokwencję i wyrazistość wypowiedzi. Dasz wszystko rozumie i liże mnie po rękach, ale ranka musi być zabezpieczona, bo obcierana sprawia jej ból i się podrażnia. Z braku bandaży obkleiłam jej gazę na łapie plastrem satynowym i jak narazie Dasz nie próbuje walczyć z opatrunkiem. Kolacja zjedzona, ale dziś ze względu na Duka była kasza manna, a ona nie gustuje, więc tylko mięso, rapetka i wątróbki. Zestaw dla chorych, a wycmokniętą z resztek zapachu i tłuszczu kaszkę Dasz zostawiła głodniejszym ;)

Posted

[CENTER][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray][I]"Zosiom[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray] [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray][I]A przecież mogłabyś mieć konia[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]szybkiego jak sen,[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]z błyszczącą skórą[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]i rozwianą grzywą,[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]który niósłby cię przez świat[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]rozbuchany w swej lśniącej młodości...[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]Po cóż ci ta nędzna istota,[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]niestarannie zapakowana[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]w za dużą skórę, [/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]która, gdyby nie wieszak żeber,[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]opadłaby na ziemię?...[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]Na co ci to pożal-się-boże zwierzę,[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]które swoje lata spędziło na zwożeniu pni,[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]a dziś nawet nie potrafi ustać na czterech nogach[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]i po kolei każdą trzyma w górze, bo boli?[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]Czemu, zamiast cieszyć się roziskrzonymi oczami,[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]wolisz patrzeć w te mlecznie zmętniałe?[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]Słucham???[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]By – nim odejdzie – uwierzył,[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]że ziemia nie jest piekłem???[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=dimgray]Zosi Zaporowskiej i wszystkim tym, którzy jak ona pozwalają uwierzyć"[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=#696969][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][COLOR=black][U]Barbara Borzymowska.[/U][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/CENTER]

Posted

[B]Sory za OFFa ale sprawa mało ciekawa.
Piękny DONek do uśpienia:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/210774-DON-Norton-do-UŚPIENIA-zbieramy-na-hotel-BŁAGAMY-O-POMOC[/url]!!!
Potrzebna pomoc, dosłownie każda :([/B]

Posted

Ja też lubię wiersze Basi, zawsze są wzruszające.
A Daszeńka dziś wyszła do mnie do ogrodu tuż przed samą burzą. Grzmiało, zrobiło się czarno, a tu tupa nasza gwiazdeczka sprawdzić, czy mnie piorun nie tknął i czy dom wciąż na miejscu ;) Popatrzyła, polizała mnie po ręce, przytuliła się do Julki, pomachała ogonkiem, powarczała na młodszych i pokuśtykała zlegnąć na nowym kocyku. Stare poprałam i porozwieszałam, ale nie doschły, bo ulewa. Może to i lepiej, takie dodatkowe płukanie dobrze im zrobi ;)

Posted

czarodziejko, a może jakaś stara kołderka by się przydała Daszce na legowisko, ja mam tylko starą kołdrę watolinową, (nie nadającą się do prania), ewentualnie mogłabym ją szybciutko dosłać.

Posted

A może coś jeszcze Daszeńce trzeba, albo innym Twoim psiakom Czarodziejko? Koce na przykład. Mogę wysłać dwa grube, używane, ale czyste i nie porwane koce, nie takie z polaru, a grube...

A wiersze Pani Borzymowskiej, to więcej niż poezja...

Posted

Koce, kołdry, stare kapy, jaśki i ręczniki zbieram gdzie mogę, kupuję na lumpach i nigdy nie wzgradzam, bo bardzo dużo się tu użytkuje i niszczy ;) Psy zazwyczaj wciąż na zmianę linieją i kudły włażą w koce, inne popuszczają, więc nawet po praniu z czasem wszystko cuchnie moczem i po prostu palę lub wyrzucam. Nigdy też nie piorę w pralce, tylko w balii na dworze jak za króla Ćwieczka, co ma swój niewątpliwy urok ;) Tak więc jeśli macie zbędne cokolwiek w typie koca, to chętnie przyjmę. Niektóre kapy są takie cieplutnie, że ratuję jak mogę, ale ze smrodem w tym przypadku nie wygram. Na lumpach regularnie poluję na śpiwory, bo są lekkie i tak nie obłażą, w dodatku łatwiej się je pierze i szybko schną. No i szybko płoną 8)

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Ja też lubię wiersze Basi, zawsze są wzruszające.
A Daszeńka dziś wyszła do mnie do ogrodu tuż przed samą burzą. Grzmiało, zrobiło się czarno, a tu tupa nasza gwiazdeczka sprawdzić, czy mnie piorun nie tknął i czy dom wciąż na miejscu ;) Popatrzyła, polizała mnie po ręce, przytuliła się do Julki, pomachała ogonkiem, powarczała na młodszych i pokuśtykała zlegnąć na nowym kocyku. Stare poprałam i porozwieszałam, ale nie doschły, bo ulewa. Może to i lepiej, takie dodatkowe płukanie dobrze im zrobi ;)

Misiunia... To naprawdę strasznie kochana sunia. Lubię o niej czytać... Jest taka ujmująca... :)

Posted

Zimą zamówiłam zgrabne kloce słomy. Pięknie wymościłam budy, podścielałam legowiska, pachniało naturą, po czym się zaczęło :mad: roznoszenie, szarpanie, wywlekanie...Zwinęłam interes i koniec. Grom wywalił wszystko ze swojej budy i lał na to, a spał na gołych dechach.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Zimą zamówiłam zgrabne kloce słomy. Pięknie wymościłam budy, podścielałam legowiska, pachniało naturą, po czym się zaczęło :mad: roznoszenie, szarpanie, wywlekanie...Zwinęłam interes i koniec. Grom wywalił wszystko ze swojej budy i lał na to, a spał na gołych dechach.

No to pięknie :evil_lol: Potem musiałaś mieć wesoło z grabieniem tego :lol:

Posted

Ciocia Alla Chrzanowska :loveu: zadeklarowała na Daszkę stałą wpłatę w wysokości 50,00 zł... Allu dziękuję Ci w imieniu Daszeńki także tutaj.