ewa36 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Na pewno jeszcze pożyje, pocieszy się słońcem. W jednym wszyscy zajmujący się Daszką weci są zgodni : cudu nikt tu nie zrobi, nakważniejszy jest jej komfort. W tym kierunku idziemy Czarodziejko dzięki ! za serce i dom dla Daszki Quote
asl Posted April 23, 2011 Author Posted April 23, 2011 Wiem, że Daszka jest poważnie chora, ale cieszy mnie to, że są też dobre wieści w tym wszystkim ... Dopisałam ostatnio do skarbonki Daszy wpłatę od Krysi 30 zł, Negrity 80,00 zł. Właśnie widziałam wpłatę od Cioci Beli51 74,00 zł oraz z mojego bazarku za ramkę od Nefeszy 8,00 zł. Wieczorem dopiszę to do rozliczeń. Dziękuję :) Dopisałąm też 23,80 zł - I część wpłat z mojego bazarku. Quote
Czarodziejka Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Dziękuję, że wszystkie jesteście z Daszką. Dziś od rana sunia dość energicznie uczestniczy w psim życiu. Więcej chodzi, nawet wychodzi do samej bramy, żeby zobaczyć, kto przyjechał. Cieszy mnie to, że się rozchadza. Kolejny dzień muszę z bólem serca dać jej mało jeść. Wczoraj tak wyrwała z pyskiem do Hery, która wszędzie mi w nakładaniu dań asystuje, że przez chwilę pomyślałam, że tu któryś z agresorów się kręci. Daszeńka kochana :) Życzymy wam wszystkim wesołych świąt i szczupłych talii po świętach 8) Quote
ewa36 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Zaglądam do Daszki poświątecznie - jak się miewa piesulka ? Quote
Czarodziejka Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Dasz pozdrawia wiosennie. Ma się dobrze, bo Julka codziennie bierze ją na chciane i wyczekiwane spacerki nad staw. Je z apetytem i jest chyba w lepszej kondycji. Ja plackiem przez całe święta na antybiotyklach i pigułach. Sama, zasmarkana i obolała....Julkę zabierał jej ojciec i całe święta spędzili tu i tam. Wracała na wieczór. Wraz z kuzynką pomagała mi przy psach, bo nie byłam w stanie nawet wyjść z domu. Quote
ewa36 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Czarodziejka napisał(a):Dasz pozdrawia wiosennie. Ma się dobrze, bo Julka codziennie bierze ją na chciane i wyczekiwane spacerki nad staw. Je z apetytem i jest chyba w lepszej kondycji. Ja plackiem przez całe święta na antybiotyklach i pigułach. Sama, zasmarkana i obolała....Julkę zabierał jej ojciec i całe święta spędzili tu i tam. Wracała na wieczór. Wraz z kuzynką pomagała mi przy psach, bo nie byłam w stanie nawet wyjść z domu. O matko trzymaj się Kochana ! Bardzo mi przykro że się źle czujesz. Daszka chce wychodzić to super :loveu: Quote
Czarodziejka Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Ja raczej nie choruję i nie chadzam po doktorach nigdy, ale ostatnie stresy to jakiś koszmar. Daszeńka dziś ma się dobrze, nastrój pogodny, łapka jakoś kuśtyka. Wyszła się przywitać i przeciągnąć. Muszę jej dokupić Sanprobi, Spirulinę i BetaGlukan. Wet powiedział, że spokojnie można jej podawać. Quote
ewa36 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Czarodziejka napisał(a):Ja raczej nie choruję i nie chadzam po doktorach nigdy, ale ostatnie stresy to jakiś koszmar. Daszeńka dziś ma się dobrze, nastrój pogodny, łapka jakoś kuśtyka. Wyszła się przywitać i przeciągnąć. Muszę jej dokupić Sanprobi, Spirulinę i BetaGlukan. Wet powiedział, że spokojnie można jej podawać. Beta Glikan mam na składzie, doślę Wam. Teraz zamiast Sanprobi można podawać Probacti - to samo, a kosztuje 1/3 tego co Sanprobi. Zapakuję też ampułki. Quote
ewa36 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Wyslałam dziś amoułki z traumeelem i beta glucan. Jest szansa, że do piatku dojdzie. Quote
Czarodziejka Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Dzięki Ewo. Daszka jest na diecie. Wczoraj nagotowałam psom gnatów to obgryzania i kiedy zaczęłam rozdawać, nagle wyrosła zaciekawiona pytająca mordka Daszeńki. Przyszła po swój przydział ;) Taki ma wyostrzony słuch teraz, ale zdecydowanie lepiej jej się kuśtyka. Quote
bela51 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Ciesze sie, ze sunieczka ma sie lepiej? A Ty Czarodziejko? Przegonilas juz choróbsko? Quote
Czarodziejka Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Niestety jeszcze jestem niedoleczona i czeka mnie kolejna wizyta u lekarza...W życiu nie byłam w takim stanie...:-? Quote
ewa36 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Czarodziejka napisał(a):Niestety jeszcze jestem niedoleczona i czeka mnie kolejna wizyta u lekarza...W życiu nie byłam w takim stanie...:-? Super że Daszeńka tak odżyła i szkoda że tak źle się czujesz jeszcze przy takich temperaturach jak obecne :shake: Tak sobie myslę, na razie myślę - może warto ją dożywotnio na ten steryd przestawić i podawać naturalną Amigdalinę ? Trzeba by Anett podpytać :cool3: Quote
Czarodziejka Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Poczekajmy, co powie wet. Czyli Amigdalina w zastrzyku co kilka dni? Quote
ewa36 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Czarodziejka napisał(a):Poczekajmy, co powie wet. Czyli Amigdalina w zastrzyku co kilka dni? Tak - amigdalina co 3 dni podskórnie 3 cm. Steryd poprawi Daszce samopoczucie ale tylko amigdalina powstrzyma raka - steryd tego nie zrobi. Jeśli Daszka będzie żle się czuła po amigdalinie, co jest normalne - zmniejszamy dawkę do 2 cm co 3 dni żeby jej nie zabic chemią. Zawsze chemię tzreba indywidualnie dostosować do pacjenta i zawsze trzeba od jakiegos pułapu zacząć podawanie, na to nie ma rady. Quote
ewa36 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Pytałam Dr Ostaszewskiego i innych lekarzy, niekiedy sterydy podaje się obok chemii w stanach nowotworowych. Wszystko zależy od indywidulanego stanu pacjenta. Z tym, że tylk ochemia powstrzyma raka, steryd podaje się w celu zadziałania - ulżenia - doraźnego. Czarodziejko - gdyby Daszka była pod moją opieką, to pewnie też nie zniosłabym jej cierpienia i podałabym steryd. Bonusi też podawałam okresowo, żeby nie cierpiała - pomimo, że Dr mówił żeby nie podawać i Dr Sterna - który ją konsultowal - wręcz powiedział, że w stanach przewlekłych podanie sterydu to błąd w sztuce. Cóż, szkół jest wiele a nam chodzi o to żeby sunia nie cierpiała. Więc jeśli jest jej lepiej to ja jestem za sterdydem dla niej - jeśli trzeba, to dożywotnio. Zarazem nie rezygnujmy z chemii, ale dostosujmy dawkę i częstotliwośc podawania tak, aby Daszka była w stanie to znieść. Quote
asl Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 Ja tu się trochę "wcinam" z czymś takim jak finanse... ale tak dla porządku: dopisuję do skarbonki Daszy 2,50 zł od Wiolibiszop i 23,50 zł od Pliszki Quote
obraczus87 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Przepraszam za zaśmiecanie, ale wiem, ze Daszenka byla kiedys w Obornikach.. osoby ktore moga pomoc w sprawie proszone sa o wejscie na watek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/188525-Hotelik-w-Obornikach-Slaskich-watek-roboczy-i-tymczasowy?p=16788475#post16788475[/url] [I]"Osoby zgłaszające stwierdziły, że zwierzęta w hotelu były mordowane, głodzone, palone, bite oraz co nas najbardziej zaskoczyło… gwałcone."[/I] Quote
bela51 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Daszka pojechala do Obornik z polecenia Teresy Borcz. Ale ona chyba nic nie wniesie do sprawy, bo miala, niestety, dobre zdanie o tym hotelu. Quote
ewa36 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Teresa aktywnie bardzo pomogła Daszeńce i osobiście troskliwie się Daszką zajmowała po pierwszej operacji i absolutnie nie można Jej wiązać z ujawnioną w hoteliku sytuacją. Quote
bela51 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='ewa36']Teresa aktywnie bardzo pomogła Daszeńce i osobiście troskliwie się Daszką zajmowała po pierwszej operacji i absolutnie nie można Jej wiązać z ujawnioną w hoteliku sytuacją.[/QUOTE] Nie mam na mysli jej zwiazku ze sprawa. Tylko to, ze nie wniesie nic przeciwko pracownikom hotelu. Quote
ewa36 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='bela51']Nie mam na mysli jej zwiazku ze sprawa. Tylko to, ze nie wniesie nic przeciwko pracownikom hotelu.[/QUOTE] Pewnie tak, Teresa o niczym nie wiedziała, sama była w szoku jak sprawa wyszła na jaw. Quote
Recommended Posts