Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='bela51']Zakończył sie bazarek dla Daszy i Carmen. Robie dzisiaj przelew dla Daszenki na kwote 71 zł.[/QUOTE

Te pieniądze dzisiaj wpłynęły na moje konto :) Wraz z Twoją deklaracją w wysokości 10 zł :) Już zapisuję w pierwszym poście :)

• 2 weeks later...
Posted

Dziś wezmę Daszeńkę na przegląd do lecznicy przy okazji kastracji Szczylka. Wetki obejrzą Daszki brzuszek, czy nie ma niepokojących zmian. Faktycznie jest niewielkie zgrubienie na wysokości listwy, ale może to pooperacyjne, albo przerzut...Nie daj Boże. Dasza jest taka radosna, sporo teraz zaczęła biegać, galopuje za Lionem jak młódka, apetyt ma ogromny i zawsze jest uśmiechnięta. Mam nadzieję, że zdrówko w porządku.

Posted

[quote name='Czarodziejka']Dziś wezmę Daszeńkę na przegląd do lecznicy przy okazji kastracji Szczylka. Wetki obejrzą Daszki brzuszek, czy nie ma niepokojących zmian. Faktycznie jest niewielkie zgrubienie na wysokości listwy, ale może to pooperacyjne, albo przerzut...Nie daj Boże. Dasza jest taka radosna, sporo teraz zaczęła biegać, galopuje za Lionem jak młódka, apetyt ma ogromny i zawsze jest uśmiechnięta. Mam nadzieję, że zdrówko w porządku.[/QUOTE]
Nasza ciudowna Daszeńka:))

• 2 weeks later...
Posted

Oto wczorajsza Daszeńka.

Przychodzimy na mizianko ;) Pod nami Szczylasek - dzieciak, który wciąż chce być najważniejszy.

A tu już u siebie pod swoim stołem. Nikt nie ma prawa tu łapy postawić, a co dopiero się położyć. Daszka gryzie i wraczy ;)

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Daszka zaczyna przypominać beczułkę i chyba muszę z bólem serca ograniczyć jej jedzonko. Zmieniłam jej miseczkę na mniejszą tymczasem ;)

Podzielam los i ból Daszki :cool3:
Ale ta metoda jest skuteczna :loveu:

Posted

Daszeńka jest sunieczką inteligentną i rozumną. Je tylko to, co ma w swojej miseczce, ale je do ostatniego kęsa, poczym idzie zlegnąć na posłanku. Widzę, że nawet nie domaga się więcej ponad to, co w niebieskiej miseczce. Nie to co reszta :mad: Czasem kiedy nakładam w gary i michy, to zastanawiam się, jakim cudem zawartość mieści się w psim ciele i jeszcze wzmaga poczucie głodu :crazyeye: Nic, że wszystko grubachne, ale wszystko głodne i jeść wciąż chce! To jest właśnie stadny apetyt - żryj ile wlezie, bo inni obok żrą i może nie daj Boże zeżrą więcej ;)

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Daszeńka jest sunieczką inteligentną i rozumną. Je tylko to, co ma w swojej miseczce, ale je do ostatniego kęsa, poczym idzie zlegnąć na posłanku. Widzę, że nawet nie domaga się więcej ponad to, co w niebieskiej miseczce. Nie to co reszta :mad: Czasem kiedy nakładam w gary i michy, to zastanawiam się, jakim cudem zawartość mieści się w psim ciele i jeszcze wzmaga poczucie głodu :crazyeye: Nic, że wszystko grubachne, ale wszystko głodne i jeść wciąż chce! To jest właśnie stadny apetyt - żryj ile wlezie, bo inni obok żrą i może nie daj Boże zeżrą więcej ;)

Pewna moja ciotka ma tak samo :evil_lol:
Tylko że ona szuka wspólnika do żarcia :diabloti:

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Dasz nieco żwawsza w chłodne jesienne dni. Galopowała na spacerku nawet uradowana. Pewnie dieta zaczyna działać i Daszka poczuła się motylem ;)

nie ma nic piękniejszego niż jesienne motyle :)

Posted

Daszeńka jest tu dopieszczona i dokochana. Jest, że tak powiem na diecie, ale tak wdzięcznie wyliże miseczkę i tak pytająco spogląda mi głęboko w oczy, że czując się zawstydzona dokładam, i znów dokładam :-? Małe porcyjki, ale jednak....Daszka beczułkę wciąż przypomina. Wczoraj uroczo żebrała o kosteczki - te najmięksiejsze dla staruszków ;)

Posted

Nikogo u Daszeńki.....:(
A ona wkleja kartki ze swojego pamiętnika:

Troszkę się zaokrągliliśmy jak widać z lotu ptaka

Z Carmen:

Mordeczka nie całkiem jeszcze siwa i uśmiechnięta:

Tak sobie z dystansem obserwuję wygłupy młodej generacji ;)