ewa36 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 danka4u1 napisał(a):Dziękuję za zaproszenie na wątek.Przejrzałam pobieżnie;potem poczytam dokładniej,ale już teraz widzę,że beznadziejna wydawałoby się sprawa,nabrała tempa.Oby Daszeńka miała szczęście.Myślę,że należałoby wziąć pod uwagę post 86 napisany przez ewa36-sunia potrzebuje teraz jak najwięcej spokoju i jak najmniej ruchu czyli hotelik,czyli pieniążki.Poczytam wątek i zajrzę do portmonetki...Pozdrawiam Was,jesteście wspaniałe i musi być dobrze. Dziękujemy Danusiu ..... Według mnie wożenie suńki PO operacji to ostateczna ostateczność - ona może tego nie przeżyć ..... Mam tu na mysli ryzyko krwotoku wewnętrznego .... Co zrobią dziewczyny po drodze, jak coś zacznie się dziać ..... Choćby wielkie rzyganie po narkozie ..... wszystko może być ..... jak udzielą jej pomocy w drodze ? nie mówiąc o czarniejszych scenariuszach ..... Quote
gonia66 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 ewa36 napisał(a):Dziewczyny, ja uważam że należy zawieżć jak najszybciej suńkę do hoteliku, o którym pisała Teresa i dopiero tam na miejscu ją operować - bo wożenie po naszych grogach po operacji brzucha (duży guz) nie wchodzi w grę - krwotok pewny. Nie mówiąc już o zadawaniu bólu. Ale to moje zdanie. Wiadomo, że w schronie po operacji zostać nie może. Ja nie przyklaskuję pomysłowi wozenia stworzenia po operacji. Wiozłam z konieczności Bonusię z Warszawy do Szczecina i wiem, co to jest. Problem z sikaniem i przystankami po drodze, mogą rozejśc się szwy - no nie widze tego zupełnie. TAk tak- masz Ewo zupelna racje:) Juz jestem po rozmowie z Teresa:) Jutro zadzwonie do Zofii i tak z nia porozmawiam- zeby wyciagać Daszenkę - tym bardziej ze mamy transport praktycznie darmowy. Nie wiem tylko, czy wtedy opcja zaplaty za operacje ze strony ZOfii wchodzi w grę...ale biorąc pod uwage to, co pisala i mowila Teresa- ze to koszt ok 300 zł to nawet jesli schron nie pokryje- to musimy znaleźć tą kasę...gdyby ta opcja sie udala, to Dasza mialby operacje w tym tygpdniu nawet..a to byloby najcudowniejsze.. JEST TYLKO JEDNO ALE...:(:( NIE MAMY DEKLARACJI NA HOTELIK....JESLI KASA EWY POSZLABY NA OPERACJĘ (500 ZŁ KTORE DEKLAROWALA), TO MAMY TYLKO 65 ZŁ DEKLARACJI A POTRZEBA NAM 300 ZL...PLUS KARMA:( BRAKUJE...DUZO I MALEŃKO....:( Musimy ryszyc "na zebry" cioteczki..prosze więc o pomoc w tej sprawie...deklaracje jednorazowe super- bo beda potrzebne na pewno..ale chodzi o stale..kazde 5 zł sie liczy... Ja się zabieram.., choc liczę się z tym, ze mnie ktos w końcu pogoni albo moda na mnie naśle, bo podobno i tak robia niektorzy:(:(...czy ktoś jest chetny do pomocy..???Kasa przeciez musi się znaleźć..juz jest tak blisko..... Bardzo bardzo razem z ewą dziekuje wszystkim cioteczkom za odzew na zaproszenie:):) dziekuje za deklaracje- nawet te najdrobniejsze:) Numer konto wszystkim chetnym osobom bedzie wysylala jutro Zofija:):)A Daszenka niech juz pakuje walizki i śni o nowym zyciu:):) Quote
ewa36 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='gonia66']Bardzo bardzo razem z ewą dziekuje wszystkim cioteczkom za odzew na zaproszenie:):) dziekuje za deklaracje- nawet te najdrobniejsze:) Numer konto wszystkim chetnym osobom bedzie wysylala jutro Zofija:):)A Daszenka niech juz pakuje walizki i śni o nowym zyciu:):) Dziękujemy całym sercem ! Ja zrozumiałam, że koszt operacji Zofija pokrywa ? A ja wtedy płacę za hotel jeden miesiąc plus pozostałe deklaracje ? Zresztą - Gosia ma rację - jak by nie było, koszt operacji nie jest powalający. Tereso dziękujemy ! A pro pos" żebrów - kto zrobi bazarek dla suńki ? Ktoś się zaoferował zdaje się ? Miałabym kilka książek na ten cel ...... Ja numer konta poproszę na meila : e.rzeuska@post.pl Quote
gonia66 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 ewa36 napisał(a):Dziękujemy całym sercem ! Ja zrozumiałam, że koszt operacji Zofija pokrywa ? A ja wtedy płacę za hotel jeden miesiąc plus pozostałe deklaracje ? Zresztą - Gosia ma rację - jak by nie było, koszt operacji nie jest powalający. Tereso dziękujemy !TAk Ewo- ZOfai pisala o pokryciu kosztow (nie wiem przez kogo- chyba przez schron), ale to moze być np w przypadku operacji na miejscu..a zgadzamy sie wszystkie chyba, ze lepiej byloby dla daszenki zabierac ja już i operowac na miejscu...w tym przypadku czas bedzie naszym sprzymierzencem..:) Tylko nie wiem, czy wtedy wchodzi w gre zaplata za operacje- jutro bede dzownila do Zofii i dam Wam znac:) Tak- czy siak- w razie "W" na operacje mamy z Twojej deklaracji 500 zł, a na oplate za hotelik musimy znaleźc kasę do rana:) JA tam wierze w cuda, więc zakasuje rekawy i troszke "cudom" postaram sie pomóc:) A bazarek obiecala Irenaka:) Quote
ewa36 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 gonia66 napisał(a):TAk Ewo- ZOfai pisala o pokryciu kosztow (nie wiem przez kogo- chyba przez schron), ale to moze być np w przypadku operacji na miejscu..a zgadzamy sie wszystkie chyba, ze lepiej byloby dla daszenki zabierac ja już i operowac na miejscu...w tym przypadku czas bedzie naszym sprzymierzencem..:) Tylko nie wiem, czy wtedy wchodzi w gre zaplata za operacje- jutro bede dzownila do Zofii i dam Wam znac:) Tak- czy siak- w razie "W" na operacje mamy z Twojej deklaracji 500 zł, a na oplate za hotelik musimy znaleźc kasę do rana:) JA tam wierze w cuda, więc zakasuje rekawy i troszke "cudom" postaram sie pomóc:) A bazarek obiecala Irenaka:) To czekamy do jutra ..... Kasa musi się znależć .... Na operację i na hotel na czas gojenia pooperacyjnego - ona nie musi tkwić w hotelu po wieki wieków ..... Tak czy owak, trzeba ją biegiem zabierać i leczyć .... W najgorszym razie z mojej kasy mamy na operację i na pół miesiąca hotelu ... A są i pozostałe operacje - to kolejne dni w hotelu. Zaczynajmy ..... Quote
ewa36 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 ewa36 napisał(a):Tak czy owak, trzeba ją biegiem zabierać i leczyć .... W najgorszym razie z mojej kasy mamy na operację i na pół miesiąca hotelu ... A są i pozostałe operacje - to kolejne dni w hotelu. Zaczynajmy ..... Rzecz jasna, miałam na myśli pozostałe deklaracje ..... Przepraszam za literówkę. Quote
docha Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 jestem na wątku. zupełnie nie mam czasu dzisiaj go poczytać, zgodnie z prośbą Goni na dzisiaj mogę zadeklarować miesięcznie 15zł Quote
gonia66 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 docha napisał(a):jestem na wątku. zupełnie nie mam czasu dzisiaj go poczytać, zgodnie z prośbą Goni na dzisiaj mogę zadeklarować miesięcznie 15zł Wwielkie, ogromne dzięki!!!!!!!!!!!!!!!:):):) CZyli mamy "juz" 80 zł deklaracji:D Quote
*Agnieszka* Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Dziękuję Goniu za zaproszenie,jutro skrobnę parę grosików,podaj mi tylko numer konta ok?Trzymam kciuki!!!! Quote
ewa36 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 agamewa napisał(a):Dziękuję Goniu za zaproszenie,jutro skrobnę parę grosików,podaj mi tylko numer konta ok?Trzymam kciuki!!!! Dziękujemy ! z serca dziękujemy ...... Quote
gonia66 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 agamewa napisał(a):Dziękuję Goniu za zaproszenie,jutro skrobnę parę grosików,podaj mi tylko numer konta ok?Trzymam kciuki!!!! DZieki następne:):) Jutro bedzie numer konta dostepny, to dopilnuje, zebyś go cioteczko dostala:):) To rozumiem jednorazowa wpłata będzie?? TAk- czy siak- ukłony:D Quote
*Agnieszka* Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Nie ma za co dziewczyny!!grunt żeby z tego wyszła!!!! Quote
gonia66 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 agamewa napisał(a):Nie ma za co dziewczyny!!grunt żeby z tego wyszła!!!! Jeste za co jest:):) Zrobimy wszystko, co w naszej mocy, zeby sie udalo:):) Quote
ewa36 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 agamewa napisał(a):Nie ma za co dziewczyny!!grunt żeby z tego wyszła!!!! Grunt ..... Wspólnymi siłami poradzimy ...... Bardzo dziękujemy ! Quote
*Agnieszka* Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 gonia66 napisał(a):DZieki następne:):) Jutro bedzie numer konta dostepny, to dopilnuje, zebyś go cioteczko dostala:):) To rozumiem jednorazowa wpłata będzie?? TAk- czy siak- ukłony:D Niestety tylko symbolicznie bo szkoda mi tej biednej psiny!!!!!gdybym tylko mogła...niestety zostałam sama z trójką dzieci..ciężko jest!!Ale dla psinki coś tam wyskrobię!!!! Quote
ewa36 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 gonia66 napisał(a):DZieki następne:):) Jutro bedzie numer konta dostepny, to dopilnuje, zebyś go cioteczko dostala:):) To rozumiem jednorazowa wpłata będzie?? TAk- czy siak- ukłony:D Ciocia Gonia to złoty Człowiek ....... Quote
dota&koka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 dziękuję goniu za zaproszenie. to spojrzenie mówi wszystko... przepraszam,na tą chwilę mam puste kieszenie :-( 10/mc wysupłam,ale wpłata byłaby dopiero ok 10 :-( Quote
gonia66 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 ewa36 napisał(a):Ciocia Gonia to złoty Człowiek .......Dzięki Ewuś, ale tu wszyscy są złoci:):) Bo każdy tkto tu zajrzy, przyczynia sie do szczęscia Daszdeńki:):) Quote
gonia66 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='dota&koka']dziękuję goniu za zaproszenie. to spojrzenie mówi wszystko... przepraszam,na tą chwilę mam puste kieszenie :-( 10/mc mogę zadeklarować,ale wpłata byłaby dopiero ok 10 :-(Kochana jesteś cioteczko:):) TAk...masz racje świętą...to spojrzenie nas blaga...i nie sposób sie oprzec...Tym bardziej dziękuję za deklarację:):) Dopisujemy więc kolejna dyszke dla dziewczynki- i mamy w takim razie cale 90 zł:):) PRawie jedna trzecia potrzebnej kwoty:D Jupi!!!!! Quote
ewa36 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 gonia66 napisał(a):Kochana jesteś cioteczko:):) TAk...masz racje świętą...to spojrzenie nas blaga...i nie sposób sie oprzec...Tym bardziej dziękuję za deklarację:):) Dopisujemy więc kolejna dyszke dla dziewczynki- i mamy w takim razie cale 90 zł:):) PRawie jedna trzecia potrzebnej kwoty:D Jupi!!!!! Dziękujemy ! Te oczy i mnie prześladują ..... Quote
cymbianka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 deklaruję 10 zł miesięcznie:) Gonia dziękuję za zaproszenie na wątek, trzymam kciuki za małą:) Quote
gonia66 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 cymbianka napisał(a):deklaruję 10 zł miesięcznie:) Gonia dziękuję za zaproszenie na wątek, trzymam kciuki za małą:)No i mamy pierwsza stówke:):) Ogromne dzięki z przytupem dla cymbianki:D CZyli jedna trzecia za nami..albo przed nami:):) DO rana daleko;) Quote
gonia66 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Mam kolejna deklarację od anonimowej cioteczki- 5 zł miesiecznie:):) MArtwila sie, ze to malo, ale to nie jest mało- tym bardziej, ze zaczela swoją "piątką" kolejną setke- a to na pewno na szczescie:):) CZyli mam 105 zł:) BArdzo dziękujemy cioteczce- bo oprocz kaski, bedzie tu zagladala i wspierała nas duchem, a to tez baaardzo wiele:) Quote
kobix Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 gonia66 mod na Ciebie to za mało;)zlinczować i na drzewo :evil_lol: aktualnie jestem s.p.ł.u.k.a.n.a ale jak na dniach obrobię bank...to się zadeklaruję(zapisuję wątek) wyczytałam że na m-c pierwszy jest? mniej optymistyczna kwestia-guzy na sutkach(a zwłaszcza jeśli jest 1 duży,szybko rosnący i wycieńczający psa guz) (jak podaje r.sapierzyński )dają w 90% przerzuty po okresie 1 roku.u mojej 13-14letniej suni sprawdziło się to w zupełności-najpierw macica(usunięcie)potem płuca(eutanazja) koniecznie zróbcie bad.histopatologiczne guza PO wycięciu z zadatkiem,spradzenie węzłów chłonnych (czy już zajęte ,jeśli tak to prespektywy mało optymistyczne)no i rzecz jasna bad.krwi dużo powiedzą... Quote
gonia66 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 kobix napisał(a):gonia66 mod na Ciebie to za mało;)zlinczować i na drzewo :evil_lol: aktualnie jestem s.p.ł.u.k.a.n.a ale jak na dniach obrobię bank...to się zadeklaruję(zapisuję wątek) wyczytałam że na m-c pierwszy jest? mniej optymistyczna kwestia-guzy na sutkach(a zwłaszcza jeśli jest 1 duży,szybko rosnący i wycieńczający psa guz) (jak podaje r.sapierzyński )dają w 90% przerzuty po okresie 1 roku.u mojej 13-14letniej suni sprawdziło się to w zupełności-najpierw macica(usunięcie)potem płuca(eutanazja) koniecznie zróbcie bad.histopatologiczne guza PO wycięciu z zadatkiem,spradzenie węzłów chłonnych (czy już zajęte ,jeśli tak to prespektywy mało optymistyczne)no i rzecz jasna bad.krwi dużo powiedzą... Hihihi:) Wiem wiem:) Zaryzykowalam tym razem, bo jak pisalam- zrobie wszystko zeby jesli jest mozliwosc ratowac tą biedna sunie:) Tym bardziej, ze jak piszesz- 1 rok jest najważniejszy a my nawet nie wiemyu od kiedy ma te guzy- więc im szybciej, tym lepiej dla Daszy:) OCzzywiscei, badania hostop beda bezwzglednie, to nie ulega watpliwosci:) BArdzo, bardzo więc dziekuje za chęc pomocy materialnej..tylko gdybym mogla pomarudzic;), to zapytam, czy to bedzie deklaracja stala, czy jednorazowa i w jakiej kwocie jesli stala:) MAmy na pierwszy miesiąc, ale nie wyjdzie sunia ze schronu, jesli nie bedzie deklaracji, bo wiemy wszystkie, ze jak sunia bezpieczna, to sznse na zebranie deklaracji maleja straszliwie..a przeciez nie mozemy zostac na lodzie i po miesiacu odwozic Daszy do schronu:( Quote
Recommended Posts