Czarodziejka Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Daszeńka wystawiła rano zaciekawioną mordkę z garażu i obserwowała, czy szykuje się spacerek. Traumeel podam podskórnie, bo Amigdalina i vitC pójdzie w żyłę i obawiam się, że będzie to dla niej dyskomfort. Quote
ewa36 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 A jak niunia po drugim mrga podaniu wit. C ? Doktor mówił że do zyły nie piecze - tylko domięsniowo. My podawaliśmy wit. C do żyły Bonusi - tak jak Daszce - i malutka nie dawała oznak pieczenia Psineczko kochana dobrze że trafiłaś do Czrodziejki Quote
ewa36 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Daszeńko jesteśmy z tobą i twoją Opiekunką która nieba by ci przychyliła :-( Quote
ewa36 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Co tu pisać Kochana .... Jak powiedziała Czarodziejka, to szczęście że Daszeńka może skorzystać z leków, do których nie wszyscy chorzy mają dostęp. A od siebie dodam, że największym szczęściem jest, że słoneczko znalazło u Czarodziejki dom i miłość - widzę po mojej Ledzi, że to jest najważniejsze. I czuje się bezpieczna bez względu na to, w jakim znajdzie się stanie Quote
Czarodziejka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Daszka pozdrawia ze swojego grajdołka. Drugi dzień podaję jej vitC i Amigdalinę. Wszystko znosi bardzo cierpliwie i liże mnie po ręce. Wydaje mi się, że nieco mniej utyka, być może to zaleta Traumeelu - codziennie rano robię jej zastrzyk. Dziś przyjechał do mnie Duke z Palucha - kochany onek ze skrzywioną główką - staruszek. Przewraca się i potyka nieborak, ale daje radę. Daszeńka pogodna :) Quote
ewa36 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Boże drogi słonko nasze kochane :-( Taka wdzięczna, cierpliwa i taka uśmiechnięta - większośc znanych mi ludzi powinna brać przykład z tego stworzenia. Czarodziejko - specjalny ukłon dla Ciebie za serce, jakie dajesz tym bidulkom - to najlepszy lek. Dziś byłam u naszego Doktora, zamówiłam całe opakowanie Traumeelu - przyda się i dla Daszki i dla staruszka. Choroby i starości nie cofniemy ale niech ich ostatnie miesiące będą możliwie jak najbardziej komfortowe Quote
J_ulia Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Daszeńka przypomina mi moją pierwszą Herę nie z wyglądu, ale ze względu na to jak dzielnie i pogodnie znosi chorobę, zabiegi i korzysta z życia. Quote
Czarodziejka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Dziewczyny, tu fotki zrobione dzisiaj przez APSĘ - wątek Duke'a. Może i Daszkę fotnęła. http://www.dogomania.pl/threads/205424-Duke-stary-ONek-bez-szans-w-schronie!-Zbieramy-na-DT!!!?p=16722408#post16722408 Quote
ewa36 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Ale fajne zdjęcia z ONkowa :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Daszka ma koleżkę :lol: Quote
ewa36 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Jest Daszeńka na zdjęciu 121 :loveu: Ale fajnie jest w ONkowie :loveu: Quote
ewa36 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Kochany misiaczek :loveu: Jaką ma kameralną gawrę pod stołem :loveu: jak moja Ledzia pod schodami :p Quote
Czarodziejka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 W nocy wszędzie leżą koce i kołdry, ale Daszki miejsce pozostaje zawsze pod stołem. Dziś też podałam jej zastrzyki siedząc w pozycji grzyba pod stołem, bo tam Dasz chciała mi umknąć i schować się przed bolesnym zabiegiem. Byłam delikatna, ale wenflon i tak podrażnia żyłę, więc nie jest to dla suni przyjemne. Siedziałam wtulona w Daszki szyję i mowiłam jej, że będzie dobrze, a ona troszkę piszczała, ale lizała mnie po rękach z ufnością, że tak być widocznie musi...Kochana psinka. Quote
asl Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Czarodziejka napisał(a):W nocy wszędzie leżą koce i kołdry, ale Daszki miejsce pozostaje zawsze pod stołem. Dziś też podałam jej zastrzyki siedząc w pozycji grzyba pod stołem, bo tam Dasz chciała mi umknąć i schować się przed bolesnym zabiegiem. Byłam delikatna, ale wenflon i tak podrażnia żyłę, więc nie jest to dla suni przyjemne. Siedziałam wtulona w Daszki szyję i mowiłam jej, że będzie dobrze, a ona troszkę piszczała, ale lizała mnie po rękach z ufnością, że tak być widocznie musi...Kochana psinka. Czarodziejko tak ładnie zawsze o niej piszesz... Dobrze, że Dasza jest właśnie u Ciebie...:) Quote
bela51 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Czytam te wiesci o Daszce ze scisnietym gardłem... Kochana, biedna sunieczka. Quote
ewa36 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Kochane cierpliwe biedactwo :-( Od jutra juz będzie trochę mniej do żyły :-( Za co te stworzenia tak cierpią - bo za co my - to wiadomo Quote
asl Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Zrobiłam taki mini bazarek dla Daszy Tutaj linki http://www.dogomania.pl/threads/206317-R%C3%B3%C5%BCne-Bazarek-dla-Daszy-do-26-kwietnia-2011-r.?p=16723457#post16723457 W planie miałam jeszcze jeden, o którym wcześniej wspomniałam. Z przekazanymi na ten cel książkami. Niestety nie zdążę dzisiaj go zrobić. Myślę, że w środę będzie gotowy. Quote
Czarodziejka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Daszeńka słaba...Zjadła jednak kolację - serca, rosołek i makaron, do tego pietruszka zielona. Miseczka wylizana i nawet warknęła na wszędobylską Herę. Napiła się i położyła. Ukochałam ją bardzo, lizała mnie czule po rękach. Mam nadzieję, że nocka przejdzie spokojnie. Nakładam jej mniejsze porcje jedzenia w obawie przed wagą, bo i tak jej ciężko chodzić. Nieopodal posłanka postawiłam garnek z wodą i Dasz szczeknęła ostrzegawczo na Duka, który sobie z niego zachłeptał. Nocka jest ciepła, Daszka ma kołderkę i koc, żeby było jej miękko i ciepło. Rano musi być lepiej... Quote
Czarodziejka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Byłam i przed chwilką. Dasz onieśmielona, że tak koło niej krążę. Nie wie już jak się odwdzięczyć, więc trzepie o podłogę ogonkiem i liże mnie wciąż po rękach. Popatrzyłam na to umęczone stare ciało i powiedziałam jej, że niedługo będzie wolna, będzie światełkiem i samą radością. Musimy tylko dotrzeć do kresu tej ciężkiej drogi, a ja nie chcę, żeby ją cokolwiek bolało. Daszeńka gaśnie z godnością, cieszy się każdą chwilką w tym wyniszczonym ciele i nie okazuje bólu. Z jednej strony chcę, żeby była wolna od cierpienia, a z drugiej chcę, żeby wciąż była. Quote
asl Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Czarodziejka napisał(a):Byłam i przed chwilką. Dasz onieśmielona, że tak koło niej krążę. Nie wie już jak się odwdzięczyć, więc trzepie o podłogę ogonkiem i liże mnie wciąż po rękach. Popatrzyłam na to umęczone stare ciało i powiedziałam jej, że niedługo będzie wolna, będzie światełkiem i samą radością. Musimy tylko dotrzeć do kresu tej ciężkiej drogi, a ja nie chcę, żeby ją cokolwiek bolało. Daszeńka gaśnie z godnością, cieszy się każdą chwilką w tym wyniszczonym ciele i nie okazuje bólu. Z jednej strony chcę, żeby była wolna od cierpienia, a z drugiej chcę, żeby wciąż była. Czarodziejko obie jesteście bardzo dzielne... Mówisz, że Daszka onieśmielona... Kochany Misiaczek z niej... Strasznie mi jest przykro... :-( Wzrusza mnie Twój stosunek do niej i odwrotnie. Znowu myślę, jak to dobrze, że na Ciebie trafiła... Quote
Recommended Posts