Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Daszeńka wystawiła rano zaciekawioną mordkę z garażu i obserwowała, czy szykuje się spacerek.
Traumeel podam podskórnie, bo Amigdalina i vitC pójdzie w żyłę i obawiam się, że będzie to dla niej dyskomfort.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A jak niunia po drugim mrga podaniu wit. C ?
Doktor mówił że do zyły nie piecze - tylko domięsniowo.
My podawaliśmy wit. C do żyły Bonusi - tak jak Daszce - i malutka nie dawała oznak pieczenia
Psineczko kochana dobrze że trafiłaś do Czrodziejki

Posted

Co tu pisać Kochana ....
Jak powiedziała Czarodziejka, to szczęście że Daszeńka może skorzystać z leków, do których nie wszyscy chorzy mają dostęp.
A od siebie dodam, że największym szczęściem jest, że słoneczko znalazło u Czarodziejki dom i miłość - widzę po mojej Ledzi, że to jest najważniejsze.
I czuje się bezpieczna bez względu na to, w jakim znajdzie się stanie

Posted

Daszka pozdrawia ze swojego grajdołka. Drugi dzień podaję jej vitC i Amigdalinę. Wszystko znosi bardzo cierpliwie i liże mnie po ręce.
Wydaje mi się, że nieco mniej utyka, być może to zaleta Traumeelu - codziennie rano robię jej zastrzyk.
Dziś przyjechał do mnie Duke z Palucha - kochany onek ze skrzywioną główką - staruszek. Przewraca się i potyka nieborak, ale daje radę.
Daszeńka pogodna :)

Posted

Boże drogi słonko nasze kochane :-(

Taka wdzięczna, cierpliwa i taka uśmiechnięta - większośc znanych mi ludzi powinna brać przykład z tego stworzenia.
Czarodziejko - specjalny ukłon dla Ciebie za serce, jakie dajesz tym bidulkom - to najlepszy lek.
Dziś byłam u naszego Doktora, zamówiłam całe opakowanie Traumeelu - przyda się i dla Daszki i dla staruszka.
Choroby i starości nie cofniemy ale niech ich ostatnie miesiące będą możliwie jak najbardziej komfortowe

Posted

W nocy wszędzie leżą koce i kołdry, ale Daszki miejsce pozostaje zawsze pod stołem. Dziś też podałam jej zastrzyki siedząc w pozycji grzyba pod stołem, bo tam Dasz chciała mi umknąć i schować się przed bolesnym zabiegiem. Byłam delikatna, ale wenflon i tak podrażnia żyłę, więc nie jest to dla suni przyjemne. Siedziałam wtulona w Daszki szyję i mowiłam jej, że będzie dobrze, a ona troszkę piszczała, ale lizała mnie po rękach z ufnością, że tak być widocznie musi...Kochana psinka.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
W nocy wszędzie leżą koce i kołdry, ale Daszki miejsce pozostaje zawsze pod stołem. Dziś też podałam jej zastrzyki siedząc w pozycji grzyba pod stołem, bo tam Dasz chciała mi umknąć i schować się przed bolesnym zabiegiem. Byłam delikatna, ale wenflon i tak podrażnia żyłę, więc nie jest to dla suni przyjemne. Siedziałam wtulona w Daszki szyję i mowiłam jej, że będzie dobrze, a ona troszkę piszczała, ale lizała mnie po rękach z ufnością, że tak być widocznie musi...Kochana psinka.

Czarodziejko tak ładnie zawsze o niej piszesz... Dobrze, że Dasza jest właśnie u Ciebie...:)

Posted

Daszeńka słaba...Zjadła jednak kolację - serca, rosołek i makaron, do tego pietruszka zielona. Miseczka wylizana i nawet warknęła na wszędobylską Herę. Napiła się i położyła. Ukochałam ją bardzo, lizała mnie czule po rękach. Mam nadzieję, że nocka przejdzie spokojnie. Nakładam jej mniejsze porcje jedzenia w obawie przed wagą, bo i tak jej ciężko chodzić. Nieopodal posłanka postawiłam garnek z wodą i Dasz szczeknęła ostrzegawczo na Duka, który sobie z niego zachłeptał. Nocka jest ciepła, Daszka ma kołderkę i koc, żeby było jej miękko i ciepło. Rano musi być lepiej...

Posted

Byłam i przed chwilką. Dasz onieśmielona, że tak koło niej krążę. Nie wie już jak się odwdzięczyć, więc trzepie o podłogę ogonkiem i liże mnie wciąż po rękach. Popatrzyłam na to umęczone stare ciało i powiedziałam jej, że niedługo będzie wolna, będzie światełkiem i samą radością. Musimy tylko dotrzeć do kresu tej ciężkiej drogi, a ja nie chcę, żeby ją cokolwiek bolało. Daszeńka gaśnie z godnością, cieszy się każdą chwilką w tym wyniszczonym ciele i nie okazuje bólu. Z jednej strony chcę, żeby była wolna od cierpienia, a z drugiej chcę, żeby wciąż była.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Byłam i przed chwilką. Dasz onieśmielona, że tak koło niej krążę. Nie wie już jak się odwdzięczyć, więc trzepie o podłogę ogonkiem i liże mnie wciąż po rękach. Popatrzyłam na to umęczone stare ciało i powiedziałam jej, że niedługo będzie wolna, będzie światełkiem i samą radością. Musimy tylko dotrzeć do kresu tej ciężkiej drogi, a ja nie chcę, żeby ją cokolwiek bolało. Daszeńka gaśnie z godnością, cieszy się każdą chwilką w tym wyniszczonym ciele i nie okazuje bólu. Z jednej strony chcę, żeby była wolna od cierpienia, a z drugiej chcę, żeby wciąż była.

Czarodziejko obie jesteście bardzo dzielne... Mówisz, że Daszka onieśmielona... Kochany Misiaczek z niej... Strasznie mi jest przykro... :-( Wzrusza mnie Twój stosunek do niej i odwrotnie. Znowu myślę, jak to dobrze, że na Ciebie trafiła...