Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W Jysku takie tanie???? a moge poprosic o fote workow? Moze to zabawne, ale mnie interesuje material z jakiego sa wykonane - jaka jest folia? Twardsza, czy taka jak na ludzkie woreczki sniadaniowe? No i ile woreczkow wchodzi na rulonik???
My uzywamy 8 in 1 - takie srebrne "reklamoweczki", ale zdarza sie, ze po zerwaniu z rulonika ... rozwalaja sie. A i cena jest duzo wyzsza:(

Posted

a jak oceniacie woreczki z firmy bon ton, zwróciły moją uwagę z tego względu że są biodegradowalne i to jest fajne.
obecnie mam woreczki Nippy ze zbieraczem, bardzo fajny zestawik, tylko właśnie szkoda ze woreczki potem zalegają na śmietnisku i miną długie lata zanim się rozłożą :shake:

Posted

hekate811 napisał(a):
a jak oceniacie woreczki z firmy bon ton,

Ja je lubię, bo są szerokie. Kiedyś miałam takie srebrne i były bardzo wąskie, a to utrudnia zbieranie. Szkoda tylko, że producent ostatnio je skrócił. :-( Folia się nie rwie, nie jest za gruba, ani za cienka - taka w sam raz. :) No i są w 3 kolorach - we wzorki na dodatek. :-P

Posted

[quote name='sota36']W Jysku takie tanie???? a moge poprosic o fote workow? Moze to zabawne, ale mnie interesuje material z jakiego sa wykonane - jaka jest folia? Twardsza, czy taka jak na ludzkie woreczki sniadaniowe? No i ile woreczkow wchodzi na rulonik???
My uzywamy 8 in 1 - takie srebrne "reklamoweczki", ale zdarza sie, ze po zerwaniu z rulonika ... rozwalaja sie. A i cena jest duzo wyzsza:(
Mi te woreczki bardzo odpowiadają, mają poręczny rulonik który można wrzucić do kieszeni, ale trzeba kupić taką otwieraną kostkę (pudełko w tym kształcie) na to bo sięłatwo rozwijają w końcu to rulonik :) Materiał jest fajny, nie rozwla się po zerwaniu z rulonika - nie jest ani bardzo gruby ani za cienki.

Tutaj są fotki:

to rozwinięte to długość jednego woreczka:

Posted

moth napisał(a):
Szkoda tylko, że producent ostatnio je skrócił. :-(

mogłabyś mi podać ich wymiary, znaczy sie dł i szer. Zastanawiam się czy by do tego zbieracza z nippy pasowały :razz:

Posted

sota36 napisał(a):
Super - dzieki! maz jutro robi nalot na jysk - czy to faktycznie worki na kupy? Bo nie wiem jak pytac?

Tak, u mnie były podpisane "worki na odchody" czy coś w tym guście :) A w tym samym miejscu były również te kosteczki to włożenia rulonika ;)

• 1 month later...
Posted

U mnie w zoologu były kostki z workami i same worki takie czarne. Oczywiście kupiłam te woreczki :) Może w końcu zainwestuję w kostkę?
Myślę że ludzie powinni się spiąć i sprzątać po psach.

Posted

Poop patrol :D

http://pies.webserwer.pl/kampania.php

To jest link do strony, na której opisana jest kampania na rzecz sprzątania po psach w mieście Gdyni. Ja korzystam osobiście z papierowych torebek z dystrybutorów, o których jest mowa w artykule. Torebki są papierowe, zwykłe, ale po bokach przy otworze mają dwie dość duże tekturki, umieszczone po zewnętrznych stronach wlotu torebki. Tymi tekturkami zgarnia się nieczystość do torebki, a potem za te uchwyty można wygodnie torebkę nieść. Fajna sprawa, bo nie muszę chwytać tego, czego bym nie chciała, bezpośrednio ręką. W ogóle nie ma z koo kontaktu. Polecam Gdynianom!

Posted

[quote name='hekate811']mogłabyś mi podać ich wymiary, znaczy sie dł i szer. Zastanawiam się czy by do tego zbieracza z nippy pasowały :razz:[/QUOTE]

Te większe, które są w kolorze: czerwony, pomarańczowy, brązowy

Długość 26 cm, szerokość 27,5 cm.

Są to wymiary po rozłożeniu oczywiście. :lol:

Posted

A ja mam pytanie nie o woreczki, ale o przyrząd do nakładania koopiszonów do woreczków. Mieszkam na wsi, moje psy biegają po ogrodzie i tam zostawiają miny przeciwpiechotne. Zbieram je do wiaderka i wyrzucam na pola. Niestety, sama łopatka nie zdaje często egzaminu, bo trawa jest nierówna. Pomagam sobie patyczkiem ale z pewnością ktoś mądry wymyślił już odpowiedniejszy sprzęt. :)

Posted

[quote name='Nutusia'] ale z pewnością ktoś mądry wymyślił już odpowiedniejszy sprzęt. :)

Wymyślił, oj wymyślił. :-)
Kupozbieracz TUTAJ
Używam tego u rodziców w ogrodzie, fajna sprawa.

Posted

moth napisał(a):
Wymyślił, oj wymyślił. :-)
Kupozbieracz. Używam tego u rodziców w ogrodzie, fajna sprawa.

MatkoMojaJedyna - toż to prawdziwy robot na miarę XXI wieku! :) Nawet się schylać nie trzeba! DZIĘKI!:loveu: