Obama Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Witam gdzie zaopatrujecie się w worki na psie odchody?:oops::lol:Sklepy czy raczej internet?Jeśli net to będę wdzięczna za namiary :razz: Quote
Russellka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Ja kupiłam 3 ruloniki woreczków na psie odchody w Jysk'u za 4,50 ;-) Quote
moth Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Ja używam takich Kupuję bezpośrednio u dystrybutora lub zamawiam w sklepach wymienionych na stronie. TUTAJ Quote
sota36 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 W Jysku takie tanie???? a moge poprosic o fote workow? Moze to zabawne, ale mnie interesuje material z jakiego sa wykonane - jaka jest folia? Twardsza, czy taka jak na ludzkie woreczki sniadaniowe? No i ile woreczkow wchodzi na rulonik??? My uzywamy 8 in 1 - takie srebrne "reklamoweczki", ale zdarza sie, ze po zerwaniu z rulonika ... rozwalaja sie. A i cena jest duzo wyzsza:( Quote
isabelle30 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 a ja kupuje takie wieksze torebki sniadaniowe z uszami u siebie na bazarze 1000sztuk za 20 zlociszy, ponadto uzywamy malych toreb ktore masowo dostaje robiac zakupy Quote
hekate811 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 a jak oceniacie woreczki z firmy bon ton, zwróciły moją uwagę z tego względu że są biodegradowalne i to jest fajne. obecnie mam woreczki Nippy ze zbieraczem, bardzo fajny zestawik, tylko właśnie szkoda ze woreczki potem zalegają na śmietnisku i miną długie lata zanim się rozłożą :shake: Quote
moth Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 hekate811 napisał(a):a jak oceniacie woreczki z firmy bon ton, Ja je lubię, bo są szerokie. Kiedyś miałam takie srebrne i były bardzo wąskie, a to utrudnia zbieranie. Szkoda tylko, że producent ostatnio je skrócił. :-( Folia się nie rwie, nie jest za gruba, ani za cienka - taka w sam raz. :) No i są w 3 kolorach - we wzorki na dodatek. :-P Quote
sota36 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Noooo mialam rozowe w serduszka.... Fajne tez sa z ferplastu Quote
Russellka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 [quote name='sota36']W Jysku takie tanie???? a moge poprosic o fote workow? Moze to zabawne, ale mnie interesuje material z jakiego sa wykonane - jaka jest folia? Twardsza, czy taka jak na ludzkie woreczki sniadaniowe? No i ile woreczkow wchodzi na rulonik??? My uzywamy 8 in 1 - takie srebrne "reklamoweczki", ale zdarza sie, ze po zerwaniu z rulonika ... rozwalaja sie. A i cena jest duzo wyzsza:( Mi te woreczki bardzo odpowiadają, mają poręczny rulonik który można wrzucić do kieszeni, ale trzeba kupić taką otwieraną kostkę (pudełko w tym kształcie) na to bo sięłatwo rozwijają w końcu to rulonik :) Materiał jest fajny, nie rozwla się po zerwaniu z rulonika - nie jest ani bardzo gruby ani za cienki. Tutaj są fotki: to rozwinięte to długość jednego woreczka: Quote
anetta Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Ja używam torebek z supermarketu. Na dziale z pieczywem lub warzywami są takie jednorazówki z uszami. Są większe od takich zwykłych śniadaniowych. Quote
sota36 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Super - dzieki! maz jutro robi nalot na jysk - czy to faktycznie worki na kupy? Bo nie wiem jak pytac? Quote
hekate811 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 moth napisał(a):Szkoda tylko, że producent ostatnio je skrócił. :-( mogłabyś mi podać ich wymiary, znaczy sie dł i szer. Zastanawiam się czy by do tego zbieracza z nippy pasowały :razz: Quote
Russellka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 sota36 napisał(a):Super - dzieki! maz jutro robi nalot na jysk - czy to faktycznie worki na kupy? Bo nie wiem jak pytac? Tak, u mnie były podpisane "worki na odchody" czy coś w tym guście :) A w tym samym miejscu były również te kosteczki to włożenia rulonika ;) Quote
Sprytna Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 U mnie w zoologu były kostki z workami i same worki takie czarne. Oczywiście kupiłam te woreczki :) Może w końcu zainwestuję w kostkę? Myślę że ludzie powinni się spiąć i sprzątać po psach. Quote
Ewa&Duffel Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 My używamy takiego pojemniczka I do tego dokupuję specjalne woreczki. Bardzo wygodne urządzenie. Quote
Litterka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Poop patrol :D http://pies.webserwer.pl/kampania.php To jest link do strony, na której opisana jest kampania na rzecz sprzątania po psach w mieście Gdyni. Ja korzystam osobiście z papierowych torebek z dystrybutorów, o których jest mowa w artykule. Torebki są papierowe, zwykłe, ale po bokach przy otworze mają dwie dość duże tekturki, umieszczone po zewnętrznych stronach wlotu torebki. Tymi tekturkami zgarnia się nieczystość do torebki, a potem za te uchwyty można wygodnie torebkę nieść. Fajna sprawa, bo nie muszę chwytać tego, czego bym nie chciała, bezpośrednio ręką. W ogóle nie ma z koo kontaktu. Polecam Gdynianom! Quote
anetta Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Ewa, ja to się zaczepia? Ogólnie jak z tego korzystać? Pierwszy raz to widzę :) Quote
Ewa&Duffel Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Zaczepia się do rączki od smyczy za pomocą tego uchwytu, w środku są woreczki, które wyjmuje się przez dziurkę. Robiłam kiedyś na inne forum zdjęcie tego cuda Quote
moth Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 [quote name='hekate811']mogłabyś mi podać ich wymiary, znaczy sie dł i szer. Zastanawiam się czy by do tego zbieracza z nippy pasowały :razz:[/QUOTE] Te większe, które są w kolorze: czerwony, pomarańczowy, brązowy Długość 26 cm, szerokość 27,5 cm. Są to wymiary po rozłożeniu oczywiście. :lol: Quote
Nutusia Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 A ja mam pytanie nie o woreczki, ale o przyrząd do nakładania koopiszonów do woreczków. Mieszkam na wsi, moje psy biegają po ogrodzie i tam zostawiają miny przeciwpiechotne. Zbieram je do wiaderka i wyrzucam na pola. Niestety, sama łopatka nie zdaje często egzaminu, bo trawa jest nierówna. Pomagam sobie patyczkiem ale z pewnością ktoś mądry wymyślił już odpowiedniejszy sprzęt. :) Quote
moth Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 [quote name='Nutusia'] ale z pewnością ktoś mądry wymyślił już odpowiedniejszy sprzęt. :) Wymyślił, oj wymyślił. :-) Kupozbieracz TUTAJ Używam tego u rodziców w ogrodzie, fajna sprawa. Quote
Nutusia Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 moth napisał(a):Wymyślił, oj wymyślił. :-) Kupozbieracz. Używam tego u rodziców w ogrodzie, fajna sprawa. MatkoMojaJedyna - toż to prawdziwy robot na miarę XXI wieku! :) Nawet się schylać nie trzeba! DZIĘKI!:loveu: Quote
Recommended Posts