Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mastif wrócił do właścicieli!
Wszystko mozna przeczytać na molosowym forum.

Fancika odwiedziałam wczoraj i dzisiaj, jutro zrobię gotki nowe. Śnieg u nas znowu leży :(

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak widać na załączonych obrazkach, Fant nie jest z gatunku uciekinierów, pilnuje się bez smyczy, pieknie podbiega na zawołanie :) Jest taki kochany...
Dzisiaj dostał ode mnie prezent - facetową niebieską obróżkę :)

A gdyby ktoś chciał wiedzieć... Ten drugi stwór na fotkach to Lakuś. Dwa lata temu został znaleziony na ulicy, z roztrzaskaną miednicą, poraniony, wazył 9,5 kg (skóra i kości to za dużo powiedziane) i miał na samej głowie ponad 30 kleszczy. Miesiąc mieszkał u weta, potem trafił do kojca. Został rezydentem na utrzymaniu firmy, na terenie której znajdują się kojce. Często pomieszkuje w domu u kierownika.
Jest rewelacyjnym wychowawcą tymczasów, nawet labradora uczył aportowania... nigdy nikomu krzywdy nie zrobił :)

Posted

Jakie cuuuudowne wieści!!!
Jdź, bo wariata energia rozsadza, a ja dzisiaj ze szczęścia straciłam sweterek :)
Oczywiście z Fancikowego szczęścia!! Tak się ucieszył na mój widok i na widok smakołyków ktróre trzymałam w rękach, że skoczył się przywitać, wyciągnął nitkę i taaaakie oczko poszło :) Gdybym miała coś pod spodem zostawiłabym Amisiowi za posłanie, ale nie przywykłam do wracania do domu w bieliźnie :)
Ale to nic :) Mam jeszcze kilka i jak będzie trzeba to poświęce dla widoku szczęśliwego psa :)

Sparalizowany Amis tutaj:
http://www.dogomania.pl/threads/182108-SparaliA-owany-AmiA-wyrzucony-na-ulicAE-pomoc-pilnie-potrzebna?p=14320711#post14320711

Posted

Jutro tam jadę, Państwo wypełnili ankietę, wszystko ok. Jedna wątpliwość - są tam trzy koty - jak myślisz Tajgo, czy Fancik nadaje się do kotków. Wcześniej była mowa o tym, że jest dla nich przyjazny. Jest to bardzo ważne. Rodzina z trójką dzieci w wieku 6, 14 i 18 lat, domek bliźniak z ogrodem. Fancik mieszkałby w domu.

Posted

Z kotami jest tak - jak uciekają to oczywiście goni, ale jak się zatrzymają to już nie są atrakcyjne. Tam gdzie przebywa koty są dwa - czarny kocyr uciaka, a szylkretowa kicia ma gdzieś wszystkie psy i nic sobie z nich nie robi... Dlatego miałam mozliwość sprawdzenia tej relacji :)
A kotki Państwa miały styczność z psem?
Z doświadczenia wiem, że każdy kot potrafi sobie psa "ustawić".
Lucynko - Fant wysoko skacze, bardzo wysoko... potrafi wspiąć się na siatkę w kojcu. Ale puszczony na teren zakładu nawet do siatki nie podchodzi... ja mysle, że to "więzienie" mi się nie podoba.

Posted

Rozumiem, zobaczę jutro jak wygląda sytuacja i coś zdecyduję. Najważniejsze, żeby nie miał instynktu morderczego wobec kotów ... a co do ogrodzenia też popatrzę. Fancik nie jest uciekinierem i jak pozna, że to jego domek, to raczej nie będzie uciekał?

Posted

Widziałaś na fotkach... Fant chodził ze mną bez smyczy. Co prawda do najbliższej ulicy (i to mało ruchliwej) jest jakieś 800 metrów więc nie ma ryzyka że wpadnie pod samochód. Bo puszczony biega jak szaleniec, ale się nie oddala.
Raz mi zwiał ze spaceru i wrócił do kojca (przypomniało mu się, że jak wychodzilismy to żarełko wyłożyłam). Po otworzeniu drzwi jego klatki biega w kółko, sam nigdzie iść nie chce. Pewnie musi minąć kilka dni zanim zrozumie, że wiele się w jego zyciu zmieniło, ale muślę, że szybko pojmie że ma domek i swoich ludzi :)
Mordować kotów nie będzie :)