Jump to content
Dogomania

3 dni pies w rowie, z okiem na wierzchu....pomocy!!

Recommended Posts

• Replies 407
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kubusia wczoraj wreszcie wykąpałam :D

Biedaczysko bał się wody i w pustej wannie machał 4 łapkami jakby chciał pływać:)
Dzisiaj ma piękną, lśniącą, puszystą sierść:)

Posted

wenia41 napisał(a):
No i jak pisz proszę eneda co i jak? czekamy!!!!! Już doba minęła!!!!!

Kubeczek na drugi dzień rano już był całkowicie sobą :D

Wszystko w najlepszym porządku:)

Posted

Z Kubusiem wszystko w porządku, z załatwianiem się też lepiej.
Czasami zdarza mu się zrobić siusiu na łóżku......ale już nie obsikuję wszystkiego jak wcześniej.

Teraz trzeba zabrać się za ogłaszanie Kubusia :placz: :placz: :placz:

Posted

Witajcie
Eneda to dobrze- wszystko się poukłada. Najważniejsze że już nie obsikuje dookoła mieszkania-:lol:
gorzej z łóżkiem-ciekawe na czyjej stronie Kubuś tak daje czadu...:evil_lol:

A wogóle to ostatnio mało tu Cioć i Wujków do maluszka zagląda- ładnie to tak?:mad:

Posted

Jak zwierzak bezpieczny to cioteczki biegną na wątki innych bied, ale Kubuś się przypomina i merda ogonkiem:)

Kubuś w domu zachowuję się jak normalny, zdrowy psiak, broi, bawi się, gania koty, śpi w łóżku pod kołderką:)

Natomiast na dworze mam wrażenie, że powracają złe wspomnienia, pod klatką, tam gdzie chodził zawsze z gipsem jest ok, ale na obcym terenie Kubuś bardzo jest zestresowany, boi się każdego człowieka i każdego samochodu. Powoli zwiększamy dystans spacerów i przekonuje Kubę że dobry świat też istnieje:)

Do domu chętnie wraca, ma tu swoją kumpele Lunkę i koty, które fajnie się gania:)

Raz też kiedy wchodziliśmy po schodach Kubuś dostał szału kiedy leciutko poczuł ciągniecie smyczy...zaczął rzucać się po schodach....nie mogłam go uspokoić. Kubuś potrzebuję jeszcze cierpliwości i pracy, ale jest coraz lepiej:)

Wydaje nam sie z wetką, po tych objawach i tym siusianiu w miejsce spania, że KUBA BYŁ PSEM ŁAŃCUCHOWYM....

Posted

Witajcie
Eneda aż miło się czyta jak Kubuś się zmienia pod Twoim bacznym okiem i troskliwą opieką- ma wspaniałe warunki- swoich ulubionych towarzyszy zabaw-maluszek w domku rozrabia i szaleje- człowiek jest szczęśliwy z tych dobrych wieści-a co tam z dywanem?
Myślę że masz rację z tym dworem pewnie Kubie coś złego się przypomina i czuje się zagrożony i się boi.
Ciotka pięknie Go oprowadzasz na dłuższe spacery większa przestrzeń wspólnie pokonujecie lęki i strachy- z czasem przekona się że nic mu nie grozi musi minąć jeszcze trochę czasu- dużo przeszedł-ale teraz może być już tylko lepiej.
:lol::lol::loveu::loveu:

Myślę że to bardzo prawdopodobne z tym łańcuchem.