eneda Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Kubuś więcej się załatwia, miałam na myśli że często robi kupkę:) Z piciem jest normalnie, nie piję za dużo, ani za mało. Mam wrażenie, że to może być związane z tymi skurczami. Quote
Igiełka Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Moze masz racje że to przez te skurcze sama juz nie wiem.:lol: Quote
kizimizi Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Kuba zrobił minkę jakby buziaki przesyłał i oczko puszzcał ;) Quote
Igiełka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Kubuś taki szczęśliwy i zadowolony jak ja się cieszę że On ma taką dobrą opiekę.:lol::lol: Cioteczka Eneda dba o Niego jak może z fotek wynika że chłopak miewa się wspaniale. O i jeszcze ma Kubuś miłe towarzystwo... :cool3: psiej koleżanki. Quote
eneda Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Właśnie wróciłam z Kubeczkiem od weta....niestety nie miałam samochodu i w obie strony musiałam iść piechotą niosąc Kubę na rękach...który smacznie sobie spał:) Mnie urosły bicepsy a Kubuś miał drzemkę na świeżym powietrzu:) Co do wizyty....mam dwie wiadomości, dobrą i złą. Dobra wiadomość, to to, że na dzisiejszym rentgenie łapki idzie wszystko po myśli. Łapka jest nieruszona i powoli się zrasta....Mam się zgłosić 15 kwietnia na kolejny rentgen i jak dobrze pójdzie Kubuś zostanie uwolniony od opatrunku!!!!!!! Zła nowina to taka, że Kubuś ma uszkodzony kręgosłup.... Zrobiliśmy drugi rentgen, odnośnie tego częstego kupkania i tych skurczów. W dolnej części kręgosłupa ewidentnie jest duża przerwa w dwóch kręgach. Najprawdopodobniej w wyniku bicia było i pęknięcie, ale może częściowo sam kręgosłup uległ regeneracji. Stąd to częste kupkanie, kiedy Kubuś się załatwia i zgina kręgosłup musi czuć większy ból i nie załatwia się do końca. Na razie mam mu wykupić witaminy z grupy B. Za dzisiejsze badania i poprzednie zapłaciłam 150 zł. Później wkleję skany z lecznicy [rachunek i badania]. Quote
eneda Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Dzisiaj moja Lunka zaczęła biegać po mieszkaniu z piłeczką, wtem niespodziewanie Kubuś zwyczajnie ukradł jej zabawkę i zaczął zwiewać :D Zwiał na dywan, położył się i pilnował swojej zdobyczy:) Lunka bała się mu zabrać... a tymczasem nawet kot zapragnął pobawić się tą oto piłeczką.... Każdy tu udawał aniołka.... Quote
eneda Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Potem obiektem zainteresowania Kuby stała się żółta kaczuszka :) Więc i Lunka pomyślała, że fajnie teraz byłoby się pobawić żółtą kaczuszka, wyrwę mu, może nikt nie zauważy :D Ale Kubek nie dawał za wygraną:) Quote
Kar0la Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Super zdjęcia. A co do wieści to miejmy nadzieję, że z kręgosłupem nie będzie tak źle... Quote
eneda Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Nie, jednak zdecydowanie fajniejsza jest piłeczka!!!! [a mówią, że kobieta zmienną jest......] Quote
Igiełka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Świetne fotki Kubuś jest szczęściarzem. Ale chyba najlepsza to jest ta jak Każdy ma ochotę pobawić się piłeczką ale na pierwszy rzut oka Wszyscy są bardzo grzeczki-aniołki...:evil_lol: Te stwierdzenie jest nie prawdziwe...Kubuś udowadnia fajniejsza jest piłeczka. Eneda uroczy masz ten swój kochany Zwierzyniec.:lol: Quote
Igiełka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Eneda jeśli chodzi o Kubusia kręgosłup to trzeba być dobrej myśli. Wszystko będzie dobrze. Quote
go-ja Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Enedo - bardzo miło tu zaglądać i widzieć jak m.in dzięki tobie Kubuś wraca do zdrowia. Pomodlę się o ten jego kręgosłup... Trzymajcie się :) Quote
eneda Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Wiem, że i z kręgosłupem sobie poradzi nasz bohater!!! Dzisiaj rano znów mnie zaskoczył, kiedy wstałam Kubuś wprost szalał ze szczęścia, chciał skakać, a ogonek się mało nie urwał....wraca nam do normalności, są to wspaniałe widoki, kiedy psiak tak wycofany, totalnie obojętny okazuję taką radość :D Kubeczku dziękuję :) Oto ostatnia zapłata z lecznicy [m.in za zdjęcia rtg, badania, leki itp] A oto wyniki badań: Quote
go-ja Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Enedo - jak finanse widzisz? Myślisz, że trzeba by zbierać jeszcze na leczenie albo coś innego dla Kubunia? Fajnie, że taka radość i wszystko... :) Lubię tu do Was zaglądać :) Quote
Igiełka Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Eneda wspaniałe wieści. Ja też lubię tutaj wpadać.:lol::lol: Quote
gonia66 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 A mnie się pychol do kompa smieje jak czytam o usmiechnietym i radosnym Kubolinku:) Quote
Igiełka Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Niech Wam jajeczko dobrze smakuje, bogaty zajączek uśmiechem czaruje. Mały króliczek spełni marzenia- radości miłości i spełnienia. Radosnych Świąt i mokrego poniedziałku.:lol::lol: Quote
Igiełka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 A co tutaj tak cicho i Nikt nie zagląda do Kuby. Quote
eneda Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 [quote name='go-ja']Enedo - jak finanse widzisz? Myślisz, że trzeba by zbierać jeszcze na leczenie albo coś innego dla Kubunia? Fajnie, że taka radość i wszystko... :) Lubię tu do Was zaglądać :)[/QUOTE] Na razie mamy pieniążki:) Sytuacja się wyjaśni 15 kwietnia, przy kolejnym rentgenie, czy będzie kolejny zabieg. Na razie przed Kubusiem szczepienie i kastracja [może uda mi się go wykastrować na talon]. Jest problem u Kuby z załatwianiem się, w tym tygodniu jeszcze zbadamy kał. Quote
Igiełka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Witaj Eneda Kubuś ma problem z zachowaniem czystości? Quote
eneda Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 No niestety... Kubuś zaraz po spacerku nie omieszka wbiec na dywan i tam zrobić siusiu czy kupkę. Wychodzę z nim jak ze szczeniaczkiem i uczę go jak szczeniaka, ale na razie bezskutecznie. Ostatnio też pomylił sobie ścianę z drzewkiem.... Dodatkowo uwielbia zawartość kuwet;/ Biegnie do kuwet szybciej niż do miski...na razie zakupiłam mu RUMEN TABS, mam nadzieję, że poskutkuję. Poza tym wszystko w porządku, Kubuś przesypia całe nocki na łóżku, oczywiście z głową na podusi:D Quote
Igiełka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Oj Kubuś to nie ładnie z tym załatwianiem.:shake: Eneda a jeśli chodzi o spanie to jak Ty masz taki zwierzyniec to ja się martwię czy aby dla Ciebie starcza miejsca na kanapie?:lol::evil_lol: Quote
eneda Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 [quote name='Igiełka']Oj Kubuś to nie ładnie z tym załatwianiem.:shake: Eneda a jeśli chodzi o spanie to jak Ty masz taki zwierzyniec to ja się martwię czy aby dla Ciebie starcza miejsca na kanapie?:lol::evil_lol:[/QUOTE] I tu jest problem, poduszkę już dawno straciłam, czasami, jak się dobrze porozpycham łokciami to znajdę sobie jakieś miejsce w nogach :D Quote
Recommended Posts