Plicha Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Też czekam na wieści co z biedactwem :( jesteś kochana że jednak wzięłaś go do siebie :) Quote
eneda Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Wet powiedział, że też zauważył takie niedosłyszenia Kubusia:( Zaszyte powieki ślicznie się wygoiły, czekam tylko jak zarośnie tam sierść i będzie pięknie. Drugie oczko coraz lepiej, wczoraj zmieniliśmy leki. Łapka narazie nie ruszona, ale Kubuś na nią chcę normalnie chodzić i to jest problem. Jeżeli nie będzie żadnych problemów kolejna wizyta pod koniec marca, kontrolny rentgen, ale czekam jeszcze na wyniki morfologii. Wczoraj pobraliśmy też krew do badania, ponieważ według mnie oprócz chorego oczka i łapki Kubusiowi coś dolega....ja już od zmysłów odchodzę. Wiadomo stres, zmiany to jedna rzecz, ale coś jeszcze złego w nim siedzi. Kiedy leży sobie na boczku, i głaszcze go w dolnej części kręgosłupa i przez tylne łapki Kubuś ma jakieś drgawki, jakby czuł ta ból.... Moje sunie podeszły do Kubusia bardzo grzecznie, podchodzą wąchają się, czasami poliżą w noski :D Na koty Kubuś prawie w ogóle nie reaguję, czasami tylko powącha kocie pupki :) Quote
Gem Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Dla Kubusia DT u Ciebie to najlepsze wyjście :) Kciuki są cały czas! Quote
eneda Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Kubuś pozdrawia wszystkich trzymających kciuki za jego zdrowie :) Quote
eneda Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Pracuję codziennie nad jego samopoczuciem, żeby już nigdy więcej nie był taki smutny i nie kochany!!! Quote
gonia66 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Ale piękne foteczki:):) A Kubuś na nich prawdziwe cudenko:) Enedo- jestes kochana, ze sie nim tak fantastycznie zaopiekowałaś...jestem pewna, ze choc to moze nie wyglada- KUbuś na 100% jest u Ciebie mega szczesliwy:) Ale oczywiscie badania mu zrob, dla twojego spokoju no i zeby w razie "w" w pore zaatakowac choróbsko... Trzymamy kciukaski:) Quote
Plicha Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Cudne fotki :) Psiak szczęśliwy mimo problemów :) Quote
eneda Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Wszyscy troszczymy się o Kubusia :) Mam nadzieję, że nie czuję się samotny :D Quote
kizimizi Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Kubusiu przeczytałam twój watek i mi sie oczy mokre zrobily. A pozniej czytam, ze zsotaniesz u Enedy na dt i aż humor mi sie poprawił. Wreszcie szczęśliwe dni dla ciebie nastały. Quote
wenia41 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Ależ Kubusiowi się poszczęściło z takim wspaniałym DT !!!! Już zaczynam trzymać kciuki z to aby DS był też taki cudowny i wypełniony tyloma pełymi miłości serduszkami. Quote
gonia66 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Enedo..ale CI zazdroszcze tego przybytku...nawet nie wiesz jak bardzo.. wlasnie pokazalam mojemu TZtowi te fotki z wyrzutem, że nie chce sie zgodzic na drugiego pieska w domku...myslalam, ze go ruszy..ale gdzie tam...:/ Quote
eneda Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Co do wyników badań, wyszła mała anemia [zapewne spowodowana tasiemczycą] oraz troszkę jeden odczynnik wątrobowy podniesiony [polekowe]. Wyniki jak na ogólny stan psiaka w miarę dobre. Lekarka uważa, że słuch został uszkodzony, poprzez bicie psa, na pewno nie mógł to zrobić samochód.... gonia66 mojemu TZtowi też nie odpowiada taka liczba zwierząt i też się niby nie zgadza.....tylko czasami coś sam przyniesie i przybiegnie z tym na rękach twierdząc, że "musiałem mu pomóc, nie przeżyłby itp, nie mogłem jej/jego tak zostawić" :D Karmę też wozi zawsze w samochodzie na "wszelki wypadek" :) Quote
divia_gg Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 A ja zaprosze na nowootwart bazarek;) Na Kielce . Zapraszam bardzo gorąco;) http://www.dogomania.pl/threads/181847-Figurkowo-pluszakowy-na-Kielce-I-cos-jeszcze-Do-1-04-10-ZAPRASZAM Quote
go-ja Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Enedo - dzięki za zdjęcia! :) Jesteś dzielna i kochana, że opiekujesz się całą tą gromadką :). Kubuś wygląda naprawdę dobrze! :) Czekamy na dalsze wieści... Wierzę, że dobre! Quote
eneda Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Kubuś pyta gdzie się podziały wszystkie cioteczki i wujaszkowie ?? :( Quote
kizimizi Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 są są tylko nie zawsze coś piszą. Oglądamy Kubusia i kciuki trzymamy! Quote
Kar0la Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 A może by tak zacząć go ogłaszać? Wiem, że szanse na dom stały są w tej chwili małe, ale może kogoś jednak wzruszy jego historia... Tylko przydałby się jakiś dobry tekst. Quote
eneda Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Na razie sytuacja z łapką nie jest wyjaśniona...w ostatnie dni marca psiak ma mieć rentgen, czy wszystko w porządku i nie trzeba śrubować łapki. Nie chcę go wydać jak sytuacja się do końca nie wyjaśni. Domek stały musi być odpowiedzialny na maxa, tym bardziej jeżeli wyszło to niedosłyszenie, Kubusia będzie trzeba pilnować jak oka w głowie!! TYLKO WYJĄTKOWY DOMEK POSZUKIWANY!!! Quote
Igiełka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Eneda jestem mile zaskoczona Twoją postawą - Kubuś czuje się kochany i bezpieczny a to najważniejsze. Dawno mnie tutaj nie było Maluszek się zmienia coraz bardziej. Ma zapewnioną bardzo dobrą opiekę nie czuje się u Ciebie samotny-ma także dużo towarzyszy do wylegiwania się na kanapie. Fajnie się ogląda te Wasze fotki- masz Kochany zwierzyniec w domu.Nic tylko trzymać kciuki za wyjątkowy Ds dla wspaniałego Kuby, który już tak wiele przeszedł a teraz dochodzido zdrowia w bardzo dobrych rękach. Rozumiem mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze.:lol::lol: Quote
ewab Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Igiełka napisał(a):Eneda jestem mile zaskoczona Twoją postawą - Kubuś czuje się kochany i bezpieczny a to najważniejsze. Dawno mnie tutaj nie było Maluszek się zmienia coraz bardziej. Ma zapewnioną bardzo dobrą opiekę nie czuje się u Ciebie samotny-ma także dużo towarzyszy do wylegiwania się na kanapie. Fajnie się ogląda te Wasze fotki- masz Kochany zwierzyniec w domu.Nic tylko trzymać kciuki za wyjątkowy Ds dla wspaniałego Kuby, który już tak wiele przeszedł a teraz dochodzido zdrowia w bardzo dobrych rękach. Rozumiem mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze.:lol::lol: Ha, ha jesteś Igiełko zaskoczona postawą enedy, bo jej wcześniej nie miałaś okazji poznać. Ona walczy do upadłego, jak już wszyscy wymiękamy i mówimy basta, nie damy rady:). Quote
go-ja Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Czytam Kubusia gdy tylko mogę :) Enedo - dzięki! Quote
Igiełka Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Ewab weż się przyznaj mam nadzieję że Wy nie poddajecie się tak łatwo. Nie można dawać za wygraną chociaż czasem nie jest lekko. To prawda szkoda że to taki szmat drogi- najchętniej to tak bym Was wszystkich zebrała ,wsadziła w auto wytłumaczyła jak dojechać i przystanek u mnie. Byłoby miło się poznać na żywo. Ale nie wiem chyba za bardzo się rozmarzyłam. Już wracam do rzeczywistości. Najważniejsze że Kubuś jest w najlepszych rękach pod słońcem. Quote
Recommended Posts