Jump to content
Dogomania

3 dni pies w rowie, z okiem na wierzchu....pomocy!!

Recommended Posts

• Replies 407
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gonia66 bardzo chętnie bym się Kubusiem zajęła u mnie....ale niestety może to się zakończyć moją przeprowadzką. Wynajmuję mieszkanie, właściciel mieszka piętro niżej i kiedyś zobaczył szczeniaka to już miałam się prawie pakować....
I tak cud, że zgodził się na taką gromadkę zwierząt [kotów nie wie ile mam, ale psa nie da się ukryć, tym bardziej dorosłego], a teraz ostatnią rzeczą o której marzę jest szukanie innego mieszkania z takim stadkiem...... :(

Posted

[quote name='eneda']Gonia66 bardzo chętnie bym się Kubusiem zajęła u mnie....ale niestety może to się zakończyć moją przeprowadzką. Wynajmuję mieszkanie, właściciel mieszka piętro niżej i kiedyś zobaczył szczeniaka to już miałam się prawie pakować....
I tak cud, że zgodził się na taką gromadkę zwierząt [kotów nie wie ile mam, ale psa nie da się ukryć, tym bardziej dorosłego], a teraz ostatnią rzeczą o której marzę jest szukanie innego mieszkania z takim stadkiem...... :([/QUOTE]jASNE...ROZUMIEM...zapytałam tak tylko, bo wiem, ze gdybys mogla nie szualalabys przeciez domku....Ty masz wlasciciela a ja mam Tzta..wiec dokladnie wiem, jak to dziala...:(
Kurcze....co zrobimy z Kubuniem..????Macie jakąs wizję..??

Posted

Lekarka zgodziła się przetrzymać Kubusia do środy:)
Wczoraj odwiedziłam niuńka, nie wiem czy gdzieś to pisałam, jaki on wyjątkowy i wspaniały :D

Oczko wygląda coraz lepiej, dziurka jest mniejsza i ewidentnie widzi na nie

Posted

A ja właśnie wróciłem od Kubusia :)
Psiak ma łapkę w opatrunku gipsowym. Niestety, próbuje na nią stawać przy każdej możliwej okazji. W związku z tym podciągnięto mu ją na temblaku, by owo stawanie utrudnić. Trzymajcie kciuki, by to wystarczyło, bo jeśli po trzech tygodniach nie będzie zrostu, to będzie konieczna nowa operacja.
Blizna po lewym oku, goi się ładnie i czysto. Prawe oko goi się jeszcze szybciej i jest nadzieja, że Kubuś na to oko będzie całkiem dużo widział :)
Kubuś jest miłym psiakiem, bardzo spokojnym i chyba wciąż jeszcze oszołomionym całą sytuacją oraz ograniczeniami, jakie w tej chwili ma narzucone: zarówno ruchowe, jak i wzrokowe. Denerwuje go też chyba kołnierz, ale na razie musi go mieć, bo po zdjęciu szwów z oka ma ochotę się drapać. Mimo to nawiązał ze mną od razu kontakt - merdał ogonem i włożył mi pyszczek do ręki :)

Posted

Na wstępie powiem Wam, że Kubuś to wspaniały, wyjątkowy psiak :) [bo nie wiem czy to już mówiłam, skradł mi chłopak serce całkowicie....]

W środę oczywiście musiałam go zabrać, ale z racji tego że zależy mi, aby Kubuś był na miejscu [do momentu wyjaśnienia sprawy z łapką] zabrałam go więc do firmy. Kubuś musi mieć ograniczony ruch, więc siedzi w klatce i wynoszę go tylko na siusiu i kupkę :)

Jest niesamowicie grzeczny, dziś robiłam mu bolesny zastrzyk i psiak nawet nie zareagował, nie pisnął, z opieką nad oczkiem praktycznie sam nadstawia pyszczek :) No cudak nie pies!!!!

U weta zapłaciłam 915 zł, ale to oczywiście nie koniec...

Posted

Super! Trzeba promować Kubusia. To niesamowite, że tak się wszystko goi, zmienia... ale postawiono na nim kreskę... Kubuś będzie miał domek !!!!!!! Już teraz trzeba w to wierzyć i na to czekać!!!!

Posted

Bardzo się cieszę, że Kubus dochodzi do siebie:) MAm oczywiscie nadzieje, ze łapeczka szybko się zrosnie i chłopak znajdzie cudowny domeczek..wszak szzcesciarz(choć w nieszczesciu) z niego nie lada:):)

Posted

Kubuś jest od wczoraj u mnie w mieszkaniu [także następna zbiórka finansowa będzie na jakąś malutką kawalerke:P]

Bardzo mnie martwi jego zachowanie.....Kubuś jest po prostu za grzeczny.....boję się, że coś mu jeszcze dolega.
W ogóle nie reaguję na inne zwierzęta, które podchodzą go wąchać, kiedy wsadzam go do klatki po prostu siedzi, kiedy go wyjmuję stoi, nie interesuję się tak jak powinien.

Zastanawiamy się czy Kubuś ma do końca sprawny słuch....wydajemy jakieś odgłosy, na które moje psy reagują i koty, a Kubusiowi nawet ucho nie drgnie....Mam jednak nadzieję, że zwyczajnie nas olewa....

Dziś udamy się do weta, na kontrolną wizytę, a przy okazji powiem o naszych podejrzeniach.

Poza tym Kubuś to całuśnik i przytulaśnik:) Jakąkolwiek reakcję wydaję, kiedy jestem blisko niego, głaszcze go, wtedy merda ogonkiem, przytula się i liże. Jeżeli mówię coś do niego z odległości, nie reaguję....:(

Posted

Kubuś jest od wczoraj u mnie w mieszkaniu [także następna zbiórka finansowa będzie na jakąś malutką kawalerke:P]

Bardzo mnie martwi jego zachowanie.....Kubuś jest po prostu za grzeczny.....boję się, że coś mu jeszcze dolega.
W ogóle nie reaguję na inne zwierzęta, które podchodzą go wąchać, kiedy wsadzam go do klatki po prostu siedzi, kiedy go wyjmuję stoi, nie interesuję się tak jak powinien.

Zastanawiamy się czy Kubuś ma do końca sprawny słuch....wydajemy jakieś odgłosy, na które moje psy reagują i koty, a Kubusiowi nawet ucho nie drgnie....Mam jednak nadzieję, że zwyczajnie nas olewa....

Dziś udamy się do weta, na kontrolną wizytę, a przy okazji powiem o naszych podejrzeniach.

Kubuś ma też cały czas suchy nosek.....

Poza tym Kubuś to całuśnik i przytulaśnik:) Jakąkolwiek reakcję wydaję, kiedy jestem blisko niego, głaszcze go, wtedy merda ogonkiem, przytula się i liże. Jeżeli mówię coś do niego z odległości, nie reaguję....:(

Posted

TO pewnie słuch:(....niestey dogo tak chodzi jakby nie chodziło w ogóle więc pewnie dzis eneda nam nie napisze jak po wizycie u weta..
A moze to po prostu zwykły szok dla chlopaka...z ulicy do cudownego domeczku..??Piesek Aniołek???Wszystko mozliwe, nie takie cuda na dogo widziałam..:)

Posted

O jej jeśli nawet coś ze słuchem to nie tragedia, wyszedł z oczkiem jednym, łapka się zrośnie to stres przejdzie i słuch może się polepszy. Trzeba wierzyć i mieć NADZIEJĘ !!!! Cioteczki nie załamywać się :shake:!!!!