Jump to content
Dogomania

3 dni pies w rowie, z okiem na wierzchu....pomocy!!

Recommended Posts

Posted

eneda napisał(a):
Kubuś już po pierwszym zabiegu.
Pod wyjmowaną gałką oczną było mnóstwo nagromadzonej ropy.
Zrobiony miał również rentgen, złamanie jest z dużym przemieszczeniem.
Będę u Kubusia ok. 19-20 to dowiem się szczegółów....narazie niuniek jeszcze śpi.
UUUUUfffff.....chwała Bogu, że to juz..jak tam była ropa, to nawet nie chcę mysleć o bólu jaki czuł...ale już chyba teraz będzie lepiej....
Wiadomo już kiedy bedzie drugi zabieg..???CZy dwie narkozy w krotkim czasie nie beda szkodliwe..???Eneda..jak serduszko Kubunia...???
Pieniązki wysylac już prawda...???KOnto na pierwszej, czy cos się zmienilo..???

• Replies 407
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie wróciłam z wujaszkiem Gemem od cudownego Kubusia:)
Psiak był już wybudzony.
Dzisiaj miał wykonywaną enukleację oka [czyli wypatroszenie gałki ocznej]. Po 10 dniach będzie miał zdjęte szwy, natomiast po 5 dniach wyciągnięcie sączka. Mam nadzieję, że mimo nagromadzonej ropy nie będzie żadnych komplikacji.

Przy drugim oczku miał wykonaną keratotomię [odświeżenie wrzodu - cienką, okulistyczną igłą nacięcie rogówki].
Za te zabiegi oczne wyszło 210 zł.

Na rentgenie łapki widać złamanie kości promieniowej i łokciowej z przemieszczeniem, bardzo blisko stawu nadgarstkowego.
Za kilka dni [około czwartku, piątku] zajmiemy się łapką. Zastanawiamy się tylko czy lepsze będzie śrutowanie czy wsadzenie łapki w gips......

Do dzisiaj z tymi zabiegami, hotelikowaniem, lekami dług wynosi 360 zł. + 21, 50 za tubkę żelu [będzie takich tubek potrzebnych około 5]
Oto skan paragonu:

Posted

eneda napisał(a):
Niedługo wstawię nowe foteczki niuńka.
Bardzo potrzebne jest wsparcie finansowe, jak narazie na koncie jest 0 zł :(

Pieniążki będa na koncie niebawem...wg. moich info Ukryty Smok wysle jutro(200 zł), Ghanina (350 zł) pisała dziś- wywyłałam Jej numer konta...natomiast 300 zł od Anioła 1 mogą być wysłane dopiero w sobotę, ale to z daleka...jeśli bedzie potrzeba na już- napisz- ja wyśle ze swoich i założę, a Anioł wysle na moje konto:).
Kilka osób pisało tez, że juz wysłało pieniązki, więc myslę, ze jutro juz powinnaś coś mieć na koncie:):)

Posted

[quote name='eneda']Właśnie wróciłam z wujaszkiem Gemem od cudownego Kubusia:)
Psiak był już wybudzony.
Dzisiaj miał wykonywaną enukleację oka [czyli wypatroszenie gałki ocznej]. Po 10 dniach będzie miał zdjęte szwy, natomiast po 5 dniach wyciągnięcie sączka. Mam nadzieję, że mimo nagromadzonej ropy nie będzie żadnych komplikacji.

Przy drugim oczku miał wykonaną keratotomię [odświeżenie wrzodu - cienką, okulistyczną igłą nacięcie rogówki].
Za te zabiegi oczne wyszło 210 zł.

Na rentgenie łapki widać złamanie kości promieniowej i łokciowej z przemieszczeniem, bardzo blisko stawu nadgarstkowego.
Za kilka dni [około czwartku, piątku] zajmiemy się łapką. Zastanawiamy się tylko czy lepsze będzie śrutowanie czy wsadzenie łapki w gips......

Do dzisiaj z tymi zabiegami, hotelikowaniem, lekami dług wynosi 360 zł. + 21, 50 za tubkę żelu [będzie takich tubek potrzebnych około 5]
Oto skan paragonu:

Enedo..czy po tej operacji rokowania Kubunia sa już "lepsze"..???Chcialbyśmy to usłyszeć bardzo:):)
TAk się cieszę, że już jest po...choc to dopiero pierwszy zabieg- to to oczko chyba (na pewno) sprawialo Kubusiowi najwięcej cierpień....
Jesli chodzi o łapke- róbcie, co dla niego najlepsze...weci na pewno będą wiedzieli...
Czekamy bardzo bardzo na foteczki KUbolinka:):)

Posted

Nareszcie jestem dzisiaj cały dzień w terenie- normalnie padam.;)
Bardzo dobra wiadomość już pierwszy zabieg mamy za sobą. Dobrze bo te oko najbardziej maleństwo bolało.
Teraz może być już tylko lepiej. Jak czuje się Kubuś?
Łapka jest bardzo uszkodzona ale zrobimy wspólnie wszystko by Maluch wrócił do zdrowia.
Czekam na zdjęcia kochanego i dzielnego Psiaka.:lol:

Posted

Mam nadzieję, że Kubuś wyjdzie z tego i będzie chociaż trochę widział. Eneda jesteś wspaniała !!! Czy możesz mi podać do siebie jakiegoś @ ?

Posted

Kubuś widzi na drugie oko. Źrenica jest uszkodzona centralnie, ale widzi to, co po bokach. Są szanse na zachowanie częściowego widzenia w tym oku :)

Poza tym lubi enedę, na jej widok wstał i merdał ogonem. Ciekawe dlaczego? ;)

Posted

[quote name='Gem']Kubuś widzi na drugie oko. Źrenica jest uszkodzona centralnie, ale widzi to, co po bokach. Są szanse na zachowanie częściowego widzenia w tym oku :)

O żesz....to jest wspaniala nowina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cudowna!!!!!!!!!!!:):):)

Posted

[quote name='Gem']Kubuś widzi na drugie oko. Źrenica jest uszkodzona centralnie, ale widzi to, co po bokach. Są szanse na zachowanie częściowego widzenia w tym oku :)

Ja wpadam za każdym razem kiedy widzę Kubusia w nieopisaną radość:)
Lekarka próbuję mnie uspokajać,mówi żebym za wcześnie się nie cieszyła, że na razie wszystko stoi pod znakiem zapytania, mogą wystąpić komplikację, jest to kilka różnych zabiegów....ale ja wierzę i musi być dobrze:)

go-ja oto mój mejl: m.eneda@wp.pl

Teraz wstawię nowe zdjęcia naszego małego cudaczka :D

Posted

Lekarka nie wierzy, że to stało się w wypadku samochodowym, bardziej prawdopodobne, że psiak stał się ofiarą maltretowania przez człowieka......

Posted

Mój BOże....Nasze Kochane Maleństwo...Eneda...uściskaj go jutro od nas wszystkich mocniutko i szepnij do uszka, że jesteśmy z Wami:):)
Co do łapeczki- niech lekarze robią co najlepsze dla psiaka- niechc nie patrza na koszta- ale na dobro KUbusia-on juz tyle wycierpiał, ze terz musi miec wszystko, co najlepsze...nie ma innej opcji....a pieniadze- rzecz nabyta....:)

Posted

Kochany Kubuś dzielny chłopak wszystko będzie dobrze- najważniejsze że już ten pierwszy najpilniejszy zabieg ma za sobą. Krok po Kroczku będzie wracał do zdrowia.:lol:
Eneda odemnie też przytulić mocno.
Zgadzam się z Gonią66 łapka musi wrócić do sprawności bez względu na wszystko.:lol:

Posted

gonia66 napisał(a):
Mój BOże....Nasze Kochane Maleństwo...Eneda...uściskaj go jutro od nas wszystkich mocniutko i szepnij do uszka, że jesteśmy z Wami:):)
Co do łapeczki- niech lekarze robią co najlepsze dla psiaka- niechc nie patrza na koszta- ale na dobro KUbusia-on juz tyle wycierpiał, ze terz musi miec wszystko, co najlepsze...nie ma innej opcji....a pieniadze- rzecz nabyta....:)

Goniu, zawsze piszesz samą prawdę.
Kubuniu, trzymaj się, teraz może być tylko lepiej.

Posted

Kubuś wie, że trzyma za niego kciuki całe stado cioteczek i wujaszków:)
Psiak wyczuwa jaka panuję atmosfera i jak bardzo ważny jest dla nas, dlatego też łatwiej przechodzi te wszystkie cierpienia.
Lekarze oczywiście patrzą na koszta, bo rachunek końcowy niestety będzie solidny. I tak mam spore zniżki, nie jestem liczona normalną stawką. Gips będzie zdecydowanie tańszy, ale najprawdopodobniej łapa może się krzywo zrosnąć.

Posted

eneda napisał(a):
Kubuś wie, że trzyma za niego kciuki całe stado cioteczek i wujaszków:)
Psiak wyczuwa jaka panuję atmosfera i jak bardzo ważny jest dla nas, dlatego też łatwiej przechodzi te wszystkie cierpienia.
Lekarze oczywiście patrzą na koszta, bo rachunek końcowy niestety będzie solidny. I tak mam spore zniżki, nie jestem liczona normalną stawką. Gips będzie zdecydowanie tańszy, ale najprawdopodobniej łapa może się krzywo zrosnąć.

NO to zróbcie to śrubowanie...tylko nie wiem czy to nie wiąze się z kolejnym ogromnym bólem Kubusia..??
NO i gips- to juz chyba bez narkozy..a srubowanie z narkoza prawda..???
JA mysle, ze zdamy sie calkowicie na wiedzę i doświadczenie lekarzy...Ty tam jesteś i czuwasz wypełniona pokładami swojej i naszej miłości- więc jest komplet= wiedza i doswiadczenie+ miłość:):) Moze byc juz więc tylko lepiej:)

Posted

Śróbowanie będzie pod narkozą , jest znowu ryzyko, z racji tego że złamanie jest blisko stawu nadgarstkowego może nastąpić jego usztywnienie [śróbowanie też jest droższe] Wsadzenie łapy w gips może spowodować krzywe zrośnięcie, chodzenie z gipsem jest też bardziej dla psa kłopotliwe.....
Mamy jeszcze kilka dni na zastanowienie. Porozmawiam jeszcze z wetami.