Jump to content
Dogomania

3 dni pies w rowie, z okiem na wierzchu....pomocy!!

Recommended Posts

• Replies 407
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najlepiej by było żeby te biedne oczęta zdiagnozował dr Garncarz. To super fachowiec.

Kasą wspomóc nie mogę, ale jakby ktoś wystawił bazarek, mogę podesłać zdjęcia.

Posted

Właśnie wróciłam z lecznicy....
Jutro rano Kubuś będzie miał zabieg [wyjmowane oczko] i [tutaj niestety nie powtórzę dokładnie, bo to zbyt fachowy język] próbę zatrzymania owrzodzenia drugiego oka.
Rokowania są ostrożne...

Rozmawiałam z telewizją, są chętni na nakręcanie reportażu, ale chcę to już zrobić po zabiegu [żeby wyjaśniły się pewne rzeczy i psiak nie wyglądał tak drastycznie, bo to większość ludzi obrzydzi, a przede wszystkim po to, żeby już nie odwlekać zabiegu, im wcześniej go przeprowadzimy, tym lepiej dla Kubusia].

Co do kosztów, całość [wyjęcie gałki ocznej, zatrzymanie owrzodzenia, składanie łapy, badania potrzebne do przeprowadzonych zabiegów, hotelikowanie, leki, kroplówki, kastracja itp.] wyniosą ok. 1000zł...

Jednak lekarka dziś sprowadziła mnie na ziemię, chyba za bardzo bujałam w chmurach. Nie ukrywajmy stan Kubusia jest poważny. Jutro dużo się wyjaśni, mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji...

Mimo wszystko nadzieja we mnie nie umarła...

Posted

Super że w tej lecznicy znalazł się lekarz z powołania.
Eneda te oczko będzie Kubuś miał usuwane.
Nie będzie komplikacji- Maluszek jest silny i ma silną wolę życia a to najważniejsze.
Nie martw się razem z innymi Cioteczkami pomożemy.

Posted

eneda napisał(a):
Właśnie wróciłam z lecznicy....
Jutro rano Kubuś będzie miał zabieg [wyjmowane oczko] i [tutaj niestety nie powtórzę dokładnie, bo to zbyt fachowy język] próbę zatrzymania owrzodzenia drugiego oka.
Rokowania są ostrożne...

Rozmawiałam z telewizją, są chętni na nakręcanie reportażu, ale chcę to już zrobić po zabiegu [żeby wyjaśniły się pewne rzeczy i psiak nie wyglądał tak drastycznie, bo to większość ludzi obrzydzi, a przede wszystkim po to, żeby już nie odwlekać zabiegu, im wcześniej go przeprowadzimy, tym lepiej dla Kubusia].

Co do kosztów, całość [wyjęcie gałki ocznej, zatrzymanie owrzodzenia, składanie łapy, badania potrzebne do przeprowadzonych zabiegów, hotelikowanie, leki, kroplówki, kastracja itp.] wyniosą ok. 1000zł...

Jednak lekarka dziś sprowadziła mnie na ziemię, chyba za bardzo bujałam w chmurach. Nie ukrywajmy stan Kubusia jest poważny. Jutro dużo się wyjaśni, mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji...

Mimo wszystko nadzieja we mnie nie umarła...
ALe jak poważny..??Przez to oczko..???przez łapkę..????Ogólnie przecież wygląda "normalnie"- tzn odruchy- merdanie, reakcja na czlowieka, są dobre...w czym tkwi "poważny" stan...stam zagrożenia życia..???:(:(:(..ale sie zmartwiłam....

Posted

Igiełka napisał(a):
Super że w tej lecznicy znalazł się lekarz z powołania.
Eneda te oczko będzie Kubuś miał usuwane.
Nie będzie komplikacji- Maluszek jest silny i ma silną wolę życia a to najważniejsze.
Nie martw się razem z innymi Cioteczkami pomożemy.

hm jak zwykle...wujkowie się nie liczą..

Posted

Stan zdrowia jest poważny, ponieważ nie wykonamy wszystkich zabiegów za jednym razem.
Zabieg na tym owrzodzonym oku jest bardzo skomplikowany i szanse są też małe, a tutaj liczy się czas:(

Co do wujków, są tak samo ważni i potrzebni jak cioteczki:)
Szczególnie wujek Gem, który bardzo nam pomaga dobrymi radami, odwiedza Kubusia, zadeklarował pomoc w transporcie, robi nowe zdjęcia, a przede wszystkim mocno wierzy!!

A przecież wiara czyni cuda:)
Dobranoc.

Posted

ewab napisał(a):
Gonia66 czy mogłabyś podsumować deklaracje. Eneda przeklei je do pierwszego postu, ale to zabiegana ciotka:) Aha ode mnie dolicz 100 zł.

SĄ kochana cioteczko juz dawno na pierwszej stronie:):)
Razem z Twoja wpłata 100 zł, Kubus będzie mial poki co 1050 zł:):)
Dziekuje w imieniu Endy i Kubunia:)

Posted

ciotki i wujkowie coś ostatnio mamy wysyp Kubusiów.

ja chyba będę już musiała nadawać imiona Kubuś1, Kubuś2, itd żeby się nie pomerdało. trzymam kciukasy za operację. o takie :thumbs:

Posted

Kubuś już po pierwszym zabiegu.
Pod wyjmowaną gałką oczną było mnóstwo nagromadzonej ropy.
Zrobiony miał również rentgen, złamanie jest z dużym przemieszczeniem.
Będę u Kubusia ok. 19-20 to dowiem się szczegółów....narazie niuniek jeszcze śpi.