Jump to content
Dogomania

Historia jakich wiele? Kocha, ale to nie wszytsko... Prosimy o wsparcie!

Recommended Posts

Posted

Jest to historia pewnego mężczyzny. Nic specjalnego, takich historii w tym serwisie widziano już wiele.
Mężczyzna, na potrzeby forum zwany Panem B. to skromny, prosty człowiekiek.
Żyje on ze skromnej emerytury, na której bezczelnie pasożytują jego 2 córki...
Sam Pan B. kocha zwierzęta, dla nich poświęciłby życie... Miłośc bezgraniczna, lecz jak wiemy to my - dogomaniacy, bezmyślna.
W domu jest 5 psów - 3 suki, 2 psy.

Ciąże niestety są nieuniknione. Pan B. nic nie wie o metodach psiej antykoncepcji.
Psy są szczepione, chodzą do weterynarza raz w roku, za pieniądze, które Pan B. uzbiera chodząc po śmietnikach.
Pan B. z milości zbiera psy podrzucane do niego. Ostatnio wziął szczeniaki, które jakiś znajomy żulek miał utopić.
Ma on wielkie serce, lecz mniej portfela i zdrowia.

Sił powoli przestaje starczac na codzienne maratony po okolicznych śmietnikach, skąd Pan B. bierze odpady dla psów.
W domu chyba nie ma prądu i gazu, jest natomiast piec.

'krupnioki' dla psów [a raczej jakies nadspute resztki] Pan B. dostaje z okolicznego sklepu, od ekspedientki, jednak tutaj pojawia się kolejna tragedia, bo sklep ma iśc do likwidacji? CO WTEDY?!

Kilka godzin rozmów i udało się dojśc do kompromisu.
Pan B. zgodzil się na sterylizacje narazie 2 z 3 suk i zastanawia się nad poddaniem ich procesowi adopcyjnemu.
Narazie nie nalegam, gdyż pan B. boi się o to, że trafią do złych domów - sprawę ułatwiła nasza [fundacji s.o.s dla zwierząt] interwencja, która była tak nagłośniona w prasie, że Pan B. przeczytał całkiem przypadkowo o nas w gazetach i otworzył się troszkę na moją pomoc, bo miał naoczny dowód, że nie chcemy, żeby psom stała się krzywda.

Bardzo trudno jest porozmawiać z nim sam na sam, zwykle sterczy nad nim jedna córka, któa wogóle nie jest chętna do współpracy.

MUSIMY SZYBKO UZBIERAĆ PIENIĄDZE NA STERYLIZACJĘ SUK - WIOSNA IDZIE, W KAŻDEJ CHWILI MOGA DOSTAĆ CIECZKI!
Z racji tego, że jestem asystentem weterynarza mogę załątwić zabiegi po cenach tanich - ok. 100 zł. za sukę.

[SIZE="6"]TRZEBA SIĘ SPIESZYĆ, gdyż jak niestety zauważyłam Pan B. nie pozwoli poddać suk ew. sterylizacji aborcyjnej. Liczy się każdy grosz.

Pan B. narazie nie chce pomocy dla siebie, choc i nad tym myslimy - narazie jednak priosytetem sa psy.

[SIZE="5"]Jakie są potrzeby na teraz?
- pieniądze na zabiegi
- jedzenie dla psów [każde, najelpoeij do gotowania - ryż, kasza itp.]
- środki odrobaczające
- środki do odpchlenia psów i domu
- myślę, że zawsze przydadzą się jakies środki czystości

Ktoś ma jeszcze jakies pomysły?

Proszę o wysyłanie tego wątku znajomym.

Mam zdjęcia 2 psów, niestety na telefonie - ja jestem obecnie na urlopie, ale cudem dorwałam się do komputera, bo moim zdaniem sprawa ta jest niecierpiąca zwłoki.

Wszystkie psiaki to malizny w przedziale ok. 7-15 kg.
Pana B. kochają, do ludzi nastawione nieufni, na posesję nie wpuszczają, są agresywne na posesji, poza nia bojaźliwe.
Psy z racji braku wrunków żywieniowych itp. są źle utrzymane, niezadbane itp., wiecej będzie widać na zdjeciach. Wrzuce po przyjeździe do domku.

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kochana jak tylko beda pieniazki to bedzie w tym samym tygodniu sterylka.
Wievej niż 100 zł. chyba nie wyjdzie.
Podać numer konta?
Oczywiście pokwitowania wstawie tutaj....
Serdecznie dziekuje za pierwsza odwazna deklaracje

Posted

Coś cichutko, mało ludzi sie zainteresowało :(. Może od poniedziałku będzie lepiej.
Ten pan poradzi sobie z opieka nad suczką po zabiegu?? Nie mam wogóle doświadczenia w tym zakresie - sterylizowałam dotychczas tylko kotki :). Te suczki są małe?

Posted

Mam wątpliwości czy da rade, al niestety nie ma ich gdzie ulokować.
Moze udałoby mi sie je umieścić u mnie na 3 dni po zabiegu- czas zastrzyków.
Marudo czy doszedł numer konta? Wczoraj wysyłałam, ale tam jakis kiepsko dogo działa, ale własnie wróciłam do domku, więc czekam na wiadomość.

Suczki są malutkie, tak jak napisałam w granicach 7-15kg.

Posted

Mam wątpliwości czy da rade, al niestety nie ma ich gdzie ulokować.
Moze udałoby mi sie je umieścić u mnie na 3 dni po zabiegu- czas zastrzyków.
Marudo czy doszedł numer konta? Wczoraj wysyłałam, ale tam jakis kiepsko dogo działa, ale własnie wróciłam do domku, więc czekam na wiadomość.

Suczki są malutkie, tak jak napisałam w granicach 7-15kg.

Posted

To suka - wyglada na spora, a jest do łydeczki:

Stan suki pozostawia wiele do życzenia.

Zdjęcia robione z ukrycia telefonem bo córa miała wąty...

Posted

Dałoby się tylko musza być na to pieniadze. tutaj fundacja niestety ie pomoga - dosc wydatków na psy Bedzinskie :(

Psy wygladają na zdrowe, ale troszkę niedożywion.
Pan B też potrzebuje pomocy.

Karma potrzebna. Już od CK dostał ok. 20 kg. kaszy. Lepsze to niż nic :(

Posted

Pw doszło dopiero dzisiaj, chwilkę przed tym jak odpisałam - czyli z dobrym opóźnieniem ( może to ta wichura winna ;) )
Obie sunie ładne, ale ta druga wprost piękna. Ma świetne uszka :), ale chudzinka straszna.

Posted

BoUnTy napisał(a):
Dałoby się tylko musza być na to pieniadze. tutaj fundacja niestety ie pomoga - dosc wydatków na psy Bedzinskie :(

Psy wygladają na zdrowe, ale troszkę niedożywion.
Pan B też potrzebuje pomocy.

Karma potrzebna. Już od CK dostał ok. 20 kg. kaszy. Lepsze to niż nic :(

Może sciągnijmy tu więcej osób? :(

Posted

Ja niestety finansowo teraz nie jestem w stanie pomóc, mogłabym zaproponować sterylkę po kosztach, a to widzę już jest załatwione. Jak cóś to służymy pomocą.

Posted

Wyśle jutro po południu, bo wczęsniej nie dam rady. Jutro akurat siedze w lecznicy, wpłata marudy doszła, wiec postaram sie umówić termin - stępny, bo wszytsko zalezy od Pana B.

Maciaszku, nie chcę wsyatwiac allegro cegiełkowego [choć mogę] dopóki nie bee wiedzieć, że Pan B zrzecze się 2 suk.