nula100 Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Za zgodą autora wklejam ogłoszenie "Witam. Ułożony, miły, 6-ścio letni pekińczyk o imieniu Tiko szuka nowego domku Niestety z powodu poważnej alergii małego chłopca (4 letni syn właścicielki ma od 2 lat poważne problemy ze zdrowiem, jak się ostatnio okazało spowodowane alergią na psa) piesek musi opuścić dotychczasowy dom Piesek jest rasy pekińczyk, koloru kremowego. Ze zdjęciem chwilowo jest problem ponieważ jedna pani powiedziała, że przygarnie Tika ale już dzwoniła, że chce go oddać bo decyzja okazała się nie przemyślana. W związku z tym oczekuję jedynie osób pewnych, żeby nie narażać zwierzaka na niepotrzebny stres. Proszę Was o poważne zainteresowanie się przygarnięciem pieska, gdyż jeśli nikt się nie znajdzie do końca miesiąca to trzeba będzie go uśpić Tel. kontaktowy: 660414043 (o każdej godzinie) Ja nie znam wszystkich szczegółów więc po inne informacje proszę dzwonić" Quote
annnka Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 nie usypiajcie!!!!!!!!!!!!! zapytam bo tu ludzie marza o pekinczyku zapytam po ludziach moze....... skad jest psiak jaki ma charakter w stos do dzieci, innych psow ,kotow pekinczyk napewno znajdzie dom to popularna rasa!!!!!!!!!!!!!!!!! jak stan jego zdrowia czym byl karmiony Quote
anija Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 A dlaczego akurat ma wyrok na koniec miesiąca? I dlaczego właściciele chcą go uśpić? Czy coś zrobili, żeby znaleźć mu domek czy tylko uśpić? Gratulacje... Quote
nula100 Posted March 7, 2006 Author Posted March 7, 2006 Nie wiem czym był karmiony. W tej chwili to nieistotne. Trzeba mu znalezć szczęśliwy domek . Quote
annnka Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 prosze o szczegoly na temat psa nie dzwonie na razie bo nie wiem na ile bedzie szansa i czy bylby transport do lublina czy mozna go tyle wiezc ???? Quote
Biedronka Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 Ja też proszę - nie usypiajcie psa! W takim wypadku na pewno nie jest to dobre wyjście. Na pewno ktoś się znajdzie. Co się dzieje teraz z psiakiem? Przebywa u tej rodziny? Skoro tak to dlaczego pod koniec miesiąca koniecznie uśpić? Quote
lothia Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 a czy wiadomo czemu pani go oddała?co rozumie pod "decyzja nieprzemyslana"pytam , bo to pozwoli od razu wyeliminowac osoby które nie chcą psa z danym problemem. Quote
Bella11 Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
souldeath Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 Witam. To odemnie pochodzi informacja o piesku. W tej chwili Tiko znjduje sie u pani która myślała, że jak weźmie 6 letniego psa to on odrazu potraktuje nowy dom jak swój, a on niestety tęskni za rodziną i wymaga dużo miłości. Piesek był karmiony Royalem i Pedygree. Jeśli chodzi o transport to myśle, że gdy znajdzie się osoba pewna do przygarnięcia go to nie będzie z tym problemu. Wszelkie pytania prosze kierować na telefon podany w pierwszym poście bo ja jestem tylko chłopakiem kuzynki właścicielki. Z góry dziękuje za pomoc Quote
lupe Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 Zdjęcie poprosimy. Ze zdjęciem naprawde łatwiej znaleźć dom. Quote
annnka Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 byc moze jest dom.... ale napiszcie wiecej jak on sie zachowuje jak okazuje tesknote za domem czy sprawia problemy stan zdrowia zachowanie wobec kotow w zamian moze byc domek na wsi Quote
souldeath Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 Piesek jest w bardzo dobrym stanie zdrowia. Z tego co wiem tęsknotę okazuje tym, że piszczy i nie za dużo je :( Ogólnie Tiko jest bardzo ale to bardzo wesołym psem, kocha dzieci, które mogą z nim robić wszystko (ciągnąć za uszy, ogon, przytulać). Tiko miał tylko raz doczynienia z kotem, przez miesiąc mieszkał z nim jednym domu i kot dawał mu nieźle w kość :evil_lol: a on nie był w stosunku do niego agresywny, tak samo jak do innych psów. Jeśli jest ktoś zdcydowany prosiłbym o kantakt telefoniczny. Podany numer jest do mojej dziewczyny, ona może udzielić dokładniejszych informacji. Quote
xxxx52 Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 cos wiecej.Tikowi nalezy szybciutko poszukac cieply kacik! Quote
iwonamaj Posted March 9, 2006 Posted March 9, 2006 Tyle godzin cisza na tym wątku??? No to do góry! Quote
annnka Posted March 9, 2006 Posted March 9, 2006 jeszcze prosze pytanie jak reaguje na obcych czy to piszczenie jest uciazliwe i koniecznie prosze o zdjecia bo ja troszke dzialam... Quote
souldeath Posted March 9, 2006 Posted March 9, 2006 Jak reaguje na obcych? powiem tak: złodzieja przywita tak samo jak właściciela :))) czyli radością, skakaniem itp. Zdjęcie postaram się zamieścić jutro bo teraz mam zajęcia od rana do wieczora i nie miałem jak podejść po nie. Quote
xxxx52 Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 Prosze o kontakt zp.Agnieszka (Schronisko,Wroclawskie)Moge rowniez,poinformowac (prywatna wiadomosc)R. Quote
annnka Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 mysle ze bedzie tu domek prawdopodobnie tylko musialby byc transport chociaz do lublina jesli ktos blizej moze go wziac to nie ma co go targac chociaz jego przyszly opiekun marzyl o pekinku pozdrawiam Quote
souldeath Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 Jeżeli są jakieś mozliwości to proszę dzwonić na numer podany w pierwszym poście (nr. 660414043) Quote
annnka Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 bardzo prosze o zdjecie pieska bo musze go widziec przed adopcja bo go polecam!!!!!!!!!!!!!!! Quote
annnka Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 czekam na zdjecie psa chyba ze nie trzeba juz szukac mu domu Quote
souldeath Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Trzeba trzeba!!! tylko, że z tym zdjęciem to mam problem bo piesek był do wczoraj u tej kobiety co go wzięła i oddała. dzisiaj mogę dopiero wieczorem zrobić mu zdjęcie i zamieścić. Quote
annnka Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 ok. moj marzyl o pekinczyku ale jest za granica a nie wiem czy wziac psiaka bo mlody (brat mojego) moze sie nie opiekowac nalezycie musialabym inspekcje czeste robic pogadam z moim i cos pomyslimy najwazniejsze zeby psiakowi bylo dobrze nawet u kogo innego ;) Quote
annnka Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 szukamy domku bo znalazlam potrzebujaca sunie i chyba ona zajmie miejsce ktore mialo byc dla psa Quote
Recommended Posts