malawaszka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 zerduszko napisał(a):A miałaś króla? Mojego wsie na pocz. chcą poznać, mniej lub bardziej, a potem luz. Jedynie z astakiem nie sprawdzałam, bo choćby chciał się tylko królikiem pobawić, to mogłoby się tragicznie skończyć ;) miałam kiedyś jak Luna była młodsza - kjujik był na kilka dni na przechowaniu i nie było przyjaźnie :lol: zresztą widzę jak ona się pieni jak widzi na łąkach zające... starczy mi nerwowych sytuacji z kotami w domu :roll: bo przecież koty są już długo a zmiany w zachowaniu Luny żadnej :shock: Quote
Mantis Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 rodzice, przelew doleciał. Dafne dziękuje :loveu: [quote name='Andzike']Ciiii... bo wystraszysz ;) ja bardzo miła jestem ;) A jakiego mam milego psa ;) Andzike, nie uwierzę, póki nie zobaczę :evil_lol: Adres znasz :eviltong: Dafne zapragnęła być blondynką? :roll: A może nie podobał jej się sposób malowania pokoju przez TZ? Suma sumarum - pompon biały :smhair2: Quote
Andzike Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 [quote name='Mantis']rodzice, przelew doleciał. Dafne dziękuje :loveu: Andzike, nie uwierzę, póki nie zobaczę :evil_lol: Adres znasz :eviltong: Dafne zapragnęła być blondynką? :roll: A może nie podobał jej się sposób malowania pokoju przez TZ? Suma sumarum - pompon biały :smhair2: Tylko pompon ? ;) Mój kot, po tym jak malowałam balkon na biało mial piekne szczebelki na jednym boku ;) Oj kusisz Mantis, kusisz ;) jeszcze się u Ciebie z Nelą niespodziewanie zjawimy w jakiś wiosenny weekend ;) Quote
Andzike Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Dafne, dziewczynko do domu!!!! ja wiem,ze u Mantis fajnie, ale wez sie ogarnij ;) Quote
Mantis Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Andzike napisał(a):Tylko pompon ? ;) Mój kot, po tym jak malowałam balkon na biało mial piekne szczebelki na jednym boku ;) Oj kusisz Mantis, kusisz ;) jeszcze się u Ciebie z Nelą niespodziewanie zjawimy w jakiś wiosenny weekend ;) Kot z duszą artysty :lol: No ja mam nadzieję, że z tego kuszenia coś wyniknie :cool3: Dafne już dziś chciała sobie domek załatwić ;) Oczarowała Pana Bajeczki, a kiedy odjeżdżali, próbowała wskoczyć na miejsce Bajki :cool: Quote
leni356 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Podobny do Dafne Aronek - też ma tyle energii co Dafne :) I taką samą grzywkę :) Biedak błąkał się samotnie po ulicach :( http://www.dogomania.pl/threads/181719-szalony-kudA-acz-nieujarzmiony-prosi-o-ogA-oszenia-bo-dt-siAE-poddaje Quote
Andzike Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 leni356 napisał(a):Podobny do Dafne Aronek - też ma tyle energii co Dafne :) I taką samą grzywkę :) Biedak błąkał się samotnie po ulicach :( No to może Aronka do Mantis ??:evil_lol: byłaby taka piękna parka ;) Quote
leni356 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Andzike napisał(a):No to może Aronka do Mantis ??:evil_lol: byłaby taka piękna parka ;) Aronek jest w DT, teraz usilnie szuka nowego, dobrego domku. Po tułaczce po ulicach ma nadzieję na kochający dom.. Quote
Mantis Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Andzike napisał(a):No to może Aronka do Mantis ??:evil_lol: byłaby taka piękna parka ;) I trójka z ADHD :mdleje: Kaśka tysz ma :cool3: Aronek cuuudny :loveu: Quote
Andzike Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Mantis, no jakieś towarzystwo by się Dafne przydało ;) Na ten krótki czas, bo przecież powinna się już zbierać do domu... ;) Quote
Mantis Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Dafne już poprosiła wielkanocnego zajączka o kolegę/koleżankę, bo z kotami nie idzie się w kwestii "molestowania" do zabawy dogadać ;) Quote
malawaszka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 no to chwal się który pięknotek zostanie szczęsliwcem??? :) Quote
Andzike Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 malawaszka napisał(a):no to chwal się który pięknotek zostanie szczęsliwcem??? :) Czekamy na wieści !!! :D Quote
leni356 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Biedna Mantis nie ma łatwo, dzieciaczki muszą zaakceptować jednogłośnie. Dajcie troszkę czasu :) Ciekawe jak tam Bajeczka :hmmmm: Quote
Mantis Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 No załamka z tym wybieraniem :-( To już nawet nie chodzi o dzieci, bo u nas demokratycznie ;) znaczy - Mantis ma większość głosów :evil_lol: Ale jeden kudłacz biedniejszy od drugiego. Heh. Przynajmniej u Bajeczki dobre wieści :loveu: Zaraz napiszę w wątku królewny :) Quote
Onaa Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Mantis, a Ty tylko sunie możesz wziąć na dt czy pieski też ? Quote
Mantis Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Gdyby nie cieczka Dafne, nie byłoby różnicy, a tak to w tej chwili mogę tylko sunie. Quote
Onaa Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Suczek kudłatych to jest bardzo niewiele. Większość kudłaczy w potrzebie to pieski. Z suczek to wiem że są : Pudi z Bielska Białej, Sunia z Palucha, sunia z Inowrocławia, Chmurka w Mielca. I jeszcze sznaucerowata wystraszona Nina z Palucha. I jest jeszcze Owieczka, uratowana z Bolesławca obecnie w Przyborówku ale nie wiadomo dlaczego ona tam tyle siedzi. Quote
rodzice Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 wczoraj mialam telefon o tybeta . Ktoś jest swiezo po stracie swojego i chcialby na juz . Teraz czekam na telefon czy zdecyduja sie na mojego szczeniaka czy na Dafne ale jest jedno male ale - chca jak najbardziej czarnego . Podobno domek bardzo dobry . Quote
Andzike Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 rodzice napisał(a):wczoraj mialam telefon o tybeta . Ktoś jest swiezo po stracie swojego i chcialby na juz . Teraz czekam na telefon czy zdecyduja sie na mojego szczeniaka czy na Dafne ale jest jedno male ale - chca jak najbardziej czarnego . Podobno domek bardzo dobry . A gdzie ten domek? Bo chcemy mieć Dafne na oku :D :D :D Quote
Mantis Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Państwo podjęli decyzję? Bo jak domek dobry to mogę jej tą krawatkę zamalować ;) Andzike, ja nic nie sugeruję, ale wiesz gdzie miałabyś Dafne na oku cały czas? :cool3: Quote
rodzice Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 przed chwila mialam telefon . niestety nie chca jej bo po pierwsze nie jest chlopcem a po drugie jest jednak za stara . chca wychować sami - a ja na to ze ona juz wychowana , grzeczna - nic nie pomoglo .Domek w Niemczech - pan milioner 100 hektarow ogrodka . Rozmawialam z jego pracownikiem polakiem i na początku nie wiedzialam ze piesek miałby isc do Niemiec , dopiero jak pytalam dokladnie o warunki dla psa to to wyszlo . Cały czas namawiam na Dafne jako drugiego pieska , dostane tez adres mailowy zeby wyslac fotki . Dowiedzialam sie ze panu nie zalezy na papierach , moze cos jeszcze sie uda zrobic w sprawie naszej ślicznoty . W kazdym razie jak nie wyjdzie tu to cały czas nadzieja ze gdzies indziej , ludzie dzwoniacy o szczenieta czasami mowia ze nie chcą papierow , ze rodowodowy za drogi itp . Quote
leni356 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Jeśli ktoś powiedział że 2-letni pies jest za stary to jest dla mnie spalony jako dom. Dafne powinna mieć normalną rodzinę, która będzie miała dla niej czas, przytuli, wyjdzie na spacer, pobawi się. Na pewno po Świętach adopcje ruszą, teraz ludzie mają inne rzeczy na głowie niestety. Trzeba się dowiedzieć kiedy najbezpieczniej ciachnąć Dafne Quote
rodzice Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 tu nie chodzi o to ze 2 lata to za duzo tylko o to ze chca miec przyjemnośc z obserwowania dorastania psiaka . Quote
Recommended Posts