Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rodzice napisał(a):
Sluchajcie - na moje oko to tybet , mozecie mi jeszcze napisać ile moze miec mniej wiecej w kłebie ?
Czytam ze chcecie ją podciąć - jesli ma iść jako sunia w typie tt to radzilabym dobrze wyczesać i zrobic piekną kitę na łebku zeby bylo widać oczka - nie scinajcie jej klaczorow jesli to możliwe . Czy ktoś ja dokladne sprawdzał ? nie ma chociaż śladu po tatuażu ? Popatrzcie tez w pachwinie - u takich kudlatych bardzo ciężko znaleźć . Moja jedna sunia kupiona w Warszawie ma bardzo duzy wyrazny tatuaz w pachwinie , jej corcia juz poznanianka nie ma prawie śladu po numerze w uchu .
Wiem ze ktoś na ślasku sprzedawał tt za pare zlotych bez papierów , wszystkie były czarne - moze sunia pochodzi wlasnie stamtad ?

Niestety trochę podciąć ją trzeba będzie, futerko jest mocno posklejane, nie wiadomo czy będzie się dało uratować wszystko. Aniu, od kiedy ona siedziała w schronisku?
Mantis sprawdzi tatuaż

Już dałam znać pani fryzjerce że to tybet, więc fryzura powinna być adekwatna

Posted

Pytanie zasadnicze - jest wysterylizowana , zaszczepiona i odrobaczona ? Mamy w Polsce kilku pseudohodowców tt , wiecej nam nie trzeba . Nawet jeśli to nie jest rasowiec to jest na tyle mloda i podobna do tt ze ktos moze wpaść na ten cudowny pomysł :mad:

Posted

rodzice napisał(a):
Pytanie zasadnicze - jest wysterylizowana , zaszczepiona i odrobaczona ? Mamy w Polsce kilku pseudohodowców tt , wiecej nam nie trzeba . Nawet jeśli to nie jest rasowiec to jest na tyle mloda i podobna do tt ze ktos moze wpaść na ten cudowny pomysł :mad:

Nie ma sterylki, dlatego właśnie jest w dt. Bez sterylki nie pójdzie nigdzie, tyle że fundusze na to będziemy zbierać. Mamy już dług za transport Dafne 175 zł :( Jest zaszczepiona p/wściekliźnie dwa dni temu, więc z resztą trzeba poczekać (wirusówki i sterylka)

Posted

rodzice napisał(a):
no tak jeden bazarek obiecalam na zaplacenie za przewóz Bianeczki , drugi na operacje puli , no to trzeci zrobimy na Dafne . Moze pare grosikow wpadnie .

Bardzo dziękujemy za pomoc :loveu:

Nowa pani Mai przekazała też fundusze na kudłatą skarpetę, będzie coś dla Dafne, ale to i tak na razie mało

Posted

rodzice, bardzo dziękuję :)

Dafne nie ma tatuażu. Jest młodziutka, wet określił na półtora roku. W kłębie ma 37 cm. Na brzuszku ma małą przepuklinę.
Ma sporo kołtunów, ale jak lubi głaskanie i mizianie to na szczotkę ma alergię. Chciałam ją wyczesać to się obraziła.
Fryzjerka będzie miała nie lada wyzwanie :cool3:

Ale jest pocieszna :lol: Bajka nie pokazała staropolskiej gościnności i obwarczała pannicę, ale Dafne nic sobie z tego nie robi.
Podchodzi i stuka noskiem koleżankę, potem łapką, robi obrót dookoła własnej osi i znów stuka noskiem.
Spacery uwielbia. Po schodach od razu śmigała jak torpeda. W domu nie brudzi. Mam wrażenie, że była domowym psem.

Ale trzeba na łobuza uważać, bo jak się łapka w smycz zaplącze albo się dziewczynce nie spodoba, że stanęliśmy a ona właśnie chciała biec, gryzie smycz. Jedną już załatwiła. Pal licho smycz, ale boję się żeby mi nie czmychnęła.
Hmm, może łańcuszek byłby lepszym rozwiązaniem?

Posted

pewnie ze łańcuszek moje jedna tybetka tez sie oduczyła gryzienia smyczy dzięki łańcuszkowi .
To ze nic sobie nie robi z warczenia he he to typowe dla tybetów , nawet gdzies w opisie rasy czytalam ze nie robia sobie nic nawet z wielkich psow i trzeba uwazac zeby sie czasami nie zdziwiły lądujac w czyjes paszczy .
Wysokość w kłebie idealna dla suni .

Posted

No marzec tuż, tuż, więc się powinna malucha na promocyjną załapać :)

Uroda Dafne jest dopełnieniem fajnego charakteru. Żywe sreberko. Tyle w niej radości życia i sympatii do wszystkich, że się człowiekowi automatycznie humor poprawia :)

Posted

Mantis napisał(a):
No marzec tuż, tuż, więc się powinna malucha na promocyjną załapać :)

Uroda Dafne jest dopełnieniem fajnego charakteru. Żywe sreberko. Tyle w niej radości życia i sympatii do wszystkich, że się człowiekowi automatycznie humor poprawia :)

Kurcze, może te brodnickie taka mają? Moja przyjaciólka ma Czapiego z Brodnicy - mega pozytywny pies, zero traumy, Łazik, który ostatnio pojechał do Belgii też uśmiechnięte pycho, teraz Dafne... Chyba niezłe schronisko z tej Brodnicy...

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
:) U nas psiaki krzywdy nie mają, na tyle ile mozna to opieka jest bardzo dobra.

To widać, słychać i czuć :) Nie spotkałam jeszcze psiaka ze schroniska, który byłby od razu tak radosny.
Ania+Milva i Ulver napisał(a):
A czy imie zostaje na razie?

Dafne bardziej reaguje na mój głos niż słowa. Na imię jeszcze nie. Żartobliwie nazywam ją Pomponik ;) Bez obawy, za bardzo ją lubie, żeby krzywdzić taką ślicznotkę tak beznadziejnym imieniem ;) Przyznaję, że jej imię z początku średnio mi się podobało, bo nie jest dźwięczne, a takie lubię, ale... Dafne = grecka nimfa. Jakże to do niej pasuje :loveu:

Posted

leni356 napisał(a):
No właśnie dla Mani też czegoś szukamy cały czas, tyle że ona dzieci nie za bardzo :( Ciężko jest, ale też nie jest niemożliwe, są przecież domki bez dzieci, z dt gorzej

a Mania to która?...
Ja nie mam małych dzieci....

Posted

Podsumowując wpływy:

15 zł - Andzike
100 zł - pani Mai
30 zł - Afik
50 zł - Asia
------
195 zł

Koszty:
190 zł - transport

W skarpetce Dafne zostało 5 zł

Posted

Bajeczka i Dafne miały wczoraj sesję zdjęciową, w wcześniej fryzjera. Obie to urodzone gwiazdy jeśli chodzi o robienie fotek, pięknie pozowały :) Za to zabiegi pielęgnacyjne :splat: Mantis przez prawie 2 godziny trzymała wijącą się jak piskorz Dafne. chyba pierwszy raz widziała suszarkę, bidulka