Jump to content
Dogomania

Katowice 2006 - wielka niespodzianka! IRISH GLEN OF IMAAL TERRIER

Recommended Posts

Posted

[quote name='altacarya']Sortis - macie wyniki norwichy z KAtowic?
psy
pośrednia
Top Trendy Sortis z Krainy Lessie - bdb. 1/1
otwarta
Ragtime Sortis z Krainy Lessie - bdb. 1/1

suki
młodzież
Dobrochna Alta Carya Zamlicze - bdb 1/2
Bhellion Afera - bdb. 2/2
pośrednia
Taiwara Sortis z Krainy Lessie - bdb. 1/1
otwarta
Trixi Sortis z Krainy Lessie - dosk.1/1 CWC CACIB BOB

I nie wiem ...

czy się cieszyć z pięknego występu naszej Ninki, (Trixi), w końcu jaki cudny debiut na międzynarodowej w "dorosłej" klasie ...

czy raczej się postresować, że jednak Maksowe dzieci tym razem w sumie wypadły jakby nie najlepiej...

Co zaś do zaangażowania Aluzji :modla:, to tak sobie myślę, że bez tego zaangażowania to i naszego Maksa by nie było.

Jak tu pisać te posty kiedy serwer jest ciągle too busy.

Posted

dzieki sortis, gratulacje dla Ninki! No, proszę nie dosyć , że jedyna doskonała to i inne ładne tytuły dostała :) A pomimo bdb Dobrochny to jestem z niej zadowolona, bo pokazala swobodny ruch i miły charakter :) No i jednak była pierwsza w jedynej tak licznie ;) obstawionej klasie.

Posted

W oczekiwaniu na walijczyki i erdelki troche sobie popatrzylam na te eliminacje do flyball. Bardzo fajna sprawa a te border colie sa strasznie szybkie przynajmniej tak mi sie wydaje. Jak dla mnie byla to jedna z ciekawszych rzeczy na wystawie zaraz po ringu 7 :cool3:

Posted

Z góry przepraszam jeśli się pomyliłam, ale czy to nie jest
IRISH GLEN OF IMAAL TERRIER? :crazyeye: :crazyeye:
Znalazłam wśrod zdjęć zrobionych przez męża w Katowicach (ja akurat gdzieś się wałęsałam).:oops:

Posted

Ziomalka - nie, na obydwu zdjęciach są cairn terriery. Obok tabliczki z jedynką jest moja Adelka czyli Hjohoo's HJO MAKE THE RIGHT STUFF (suka z młodzieży), poniżej biegnie samiec z championów Ywo Aspekt.

Posted

altacarya napisał(a):
Ziomalka - nie, na obydwu zdjęciach są cairn terriery. Obok tabliczki z jedynką jest moja Adelka czyli Hjohoo's HJO MAKE THE RIGHT STUFF (suka z młodzieży), poniżej biegnie samiec z championów Ywo Aspekt.

Ouups!:oops: A w ogóle to były GLEN-y w Katowicach, bo nie mogłam się dopatrzyć???

Posted

No właśnie! A tak chciałam je zobaczyć i pewnie widziałam:crazyeye: , tylko przez nerwy nie skojarzyłam. Szkoda:shake: . Mam jeszcze jedno podejrzane zdjęcie do rozszyfrowania.:evil_lol:

Posted

Ten mlody szczeniak byl ladniejszy od starszej suczki. Byl proporcjonalny i taki akurat, dal sie lubic ..
coz jak na razie w Polsce to pierwsze okazy, ponoc z Francji. Zobaczymy kto sprowadzi kolejne Gleny do Polski, ale wlaściciele tych okazow to poczatkujacy, oj zieloni... pytalem ich o badania oczu, bo to czesta choroba ... nic nie widzieli ..

• 2 weeks later...
Posted

One chyba raczej były z Czech. Też je sfotografowałam, bo to u nas rarytas. Rozmawiałam z właścicielem. Mówili, że chcilei kupic z bardzo dobrej hodowli z Danii i innej gdzieś z Beneluxu, ale im odmówiono bo są z Polski :mad: :mad: Ładną mamy gdzie niegdzie opinię:mad: :crazyeye: :mad:

• 7 years later...
Posted

Po dluzszym czasie stagnacji moge ozywic ten watek-wychowuje panienke glena !Zyje wsrod moich wilczarzy,i skutecznie dziala,zebym nie zardzewiala przedwczesnie,takze pod wzgledem mentalnym.Od kiedy ja wychowuje (a raczej odwrotnie-od kiedy ona wychowuje mnie),to mam zywsze ruchy i mysli takze :))
Pochodzi ona z linii suki sprowadzonej z Francji,ktora to suka jest wspomniana w tym watku.