Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 250
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli jest taka możliwość to oczywiście dzwoń. To może być ogromna szansa dla Kuby. Tym bardziej, że to znajoma i może spojrzy przychylnym okiem na tak dramatyczną sytuację.

Posted

Zanim nie zadzwonie, to sie nie dowiem:) Ale mysle, ze gonia powinna zadzwonic do swojej znajomej,moze sie uda za 10 zl/doba. Jesli tam nie bedzieopcji, to bede dzwonic do swojej i.... negocjowac :)

Posted

Nie obarczałbym jednej osoby stałą deklaracją. W życiu różnie bywa. Zapytałbym raczej mercy czy może zapewnić Kubie pierwszy miesiąc. W tym czasie można zbierać deklaracje, szukać domu. Oczywiście kwota ma znaczenie. Jak są numery telefonów to warto dzwonić tu i tu. Pytanie nic nie kosztuje. A może dać życie Kubie.

Posted

lika1771 napisał(a):
Dziewczyny jaki On jest taki jak jamnik,bo jesli jest takiej wielkosci to ja bym go wzieła na tymczas bezpłatny,moze tylko karma

To by było najlepsze wyjście. I nie tak daleko od Trójmiasta. Weź go weź, bo ja już też zaczynałam się łamać.

Posted

Cajus JB napisał(a):
Nie obarczałbym jednej osoby stałą deklaracją. W życiu różnie bywa. Zapytałbym raczej mercy czy może zapewnić Kubie pierwszy miesiąc. W tym czasie można zbierać deklaracje, szukać domu. Oczywiście kwota ma znaczenie. Jak są numery telefonów to warto dzwonić tu i tu. Pytanie nic nie kosztuje. A może dać życie Kubie.

To oczywiste ale moze chociaz na poczatek jakas deklaracja?:)I jeszcze wiadomosc od Aniola

"Trzeba się porozumieć na szybciutko z fundacją GITTY, może jak nie na stałe to chociaż do momentu znalezienia domku mogliby go przetrzymać. to jest trochę daleko ale zawsze lepiej niż nic w Rokitnie. (okolice Gorzowa wlkp.)"
Oczywiscie DT jest najlepszym rozwiazaniem.

Posted

Na pewno by się przydała Ellig.
Mogę Kubę opisać na podstawie swojego. Stojąc będzie sięgał z głową na wprost pod kolano średniej osobie. Siedząc i podnosząc głowę do kolana. Czyli około 45 cm. Idealnie pod krzesło. W kłębie będzie pewnie 35 cm. Długość to około 55 cm bez ogona. Jeśli to daje jakiś obraz to ja mam 175 cm.

Posted

Ellig, zerknij proszę na 1 post. Deklaracja utrzymywania dotyczy zabezpieczenia karmy i przewozu ale nie jest deklaracją Mercy - ona wstawiła cytat, jak rozumiem jest to deklaracja Marcepan, bo rozumiem, że to był cytat z niej samej z forum miau.

Cajus, owszem, pisałam do Teresy w sprawie tego psiaka, przeszło bez echa ale bądźmy też sprawiedliwi - kobieta nie udźwignie ciężaru wszystkich PW i apeli o pomoc.

Posted

Wiem, że TERESA ma sporo na barkach. Tak zapytałem. Nie doczytałem lub nie ma tego na wątku.
Czekamy w takim razie za Marcepan. I info o wielkości dokładnej Kuby i pozostałymi informacjami.

Posted

Wysłałam Marcepan dane kontaktowe do mariamc (Szczecinek - hotelik), z sugestią, by dzwonić, a nie pisać PW. Tak od ręki ma się odpowiedź co do miejsca i kosztu (a te są najrealniejsze do rozważenia, zwłaszcza, że póki co nie padła żadna deklaracja na wątku).

Przydałaby się i Mercy do pomanewrowania tytułem.

Posted

lika1771 napisał(a):
Dziewczyny jaki On jest taki jak jamnik,bo jesli jest takiej wielkosci to ja bym go wzieła na tymczas bezpłatny,moze tylko karma

Nadal jest szansa, że lika1771 by go wzięła. On jest większy niż standardowy jamnik, ale może się uda.

Posted

lika1771 napisał(a):
Jaki on jest gabarytowo,ja wiem ze sa zdjecia ale czasam fotki nie oddaja rzeczywistosci

zrobiłam specjalnie zdjęcie w towarzystwie człowieka, żeby było widać, jakiej pies jest wielkości, myślałam, ze to pomoże.
załączam kolejne, widać, że nie sięga głową do kolana.

nie znam się na rasach, ale Kuba jest większy niż jamnik, to na pewno.

deklaracja utrzymywania była moja, ale dotyczyła karmy. szczerze mówiąc, nie wiedziałam, że opcja hotelu wchodzi w grę, no i że to takie drogie - nie stać mnie na to, niestety.

Polubek - wysłałam większe zdjęcia.