Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

Zawiadomieni-zgłaszamy się.Jeśli będziemy mogli-pomożemy.Wykupimy mu pakiecik ogłoszeń jak będzie bezpieczny-nie dajmy mu ludziska umrzeć bez powodu.
----------------------
Obejrzałam propozycje hoteli jakie tu mamy w trójmieście.:angryy:Oszaleć można-czy nieszczęście tych zwierząt musi być żródłem obłąkanego dochodu?:angryy:50zł za dobę..Ja dziękuję.
E/W

• Replies 250
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

brazowa1 napisał(a):
Zadnego sopotu-ten pies nie znajdzie domu w schronisku.Jest znowu pełno.Liczy sie jakoś życia a nie sam fakt,ze zwierze egzystuje,je i wydala.I tak przez kilka lat.Brrrrrrr.
Hm,a moze pies zaczal babce lac w mieszkaniu...

Do Sopotu nikt go brazowa nie odda- nie ma mowy....taka opcja w ogole nie wchodzi w gre....

Posted

brazowa1 napisał(a):
Goniu,nie chodzi o sopot,mimo,ze tam pies bylby bezpieczny - chodzi o to,ze ZADEN schron nie wchodzi w rachubę.

Dokladnie mysle tak samo i ja i wszyscy tutaj chyba....nie damy go do zadnego schronu...ta opcja od początku była na pozycji przegranej:)

Posted

OK, czekamy więc na wieści. Super, że jest nas już więcej. Post 3 uzupełniłam o podane na wątku dalsze info.
Aha - tych zdjęć warto trzasnąć więcej, będzie z czego wybrać.

Posted

już po spotkaniu.
otóż sprawa wygląda tak:
to nie jest pies tej pani, tylko jej syna (syn pracuje, synowa ciężko chora); pani go wzięła tymczasowo, ale nie chce (nie może) się nim zajmować. mieszka na 4 piętrze, to dla niej uciążliwość. na pewno nie chodzi o żywienie i pieniądze.
nie powiedziałabym też, że pani czuje się za niego odpowiedzialna, próbowała go oddać do schroniska, ale nie został przyjęty. jest zdeterminowana, żeby się go pozbyć.

teraz Kuba:
jest psem raczej uległym, na pewno nie dominującym, łatwo się podporządkowuje.
podobno kotów się boi, a w stosunku do innych psów (widziałam) jest przyjacielsko nastawiony.
na pewno nie by szkolony, ale na smyczy chodzi bardzo ładnie.
sygnalizuje potrzebę wyjścia, na pewno (według słów pani) nie załatwia się w domu.
mieszkał z małą dziewczynką.
jest w bardzo dobrej kondycji, koleżanka, która ze mną pojechała i robiła zdjęcia, a także zna się na psach, mówi, że Kuba w ogóle nie wygląda na swoje lata. porusza się bez problemów, nawet jest żwawy.
podobno był odrobaczany, o szczepienia pani zapyta syna.
jest żywiony resztkami ze stołu (chleb z pasztetową, pozostałości po obiedzie) - więc pewnie nie będzie wybredny, ale może potrzebować czasu w przyzwyczajeniu do suchej karmy.

Posted

JAk ustaliłaś z panią???Do kiedy moze go trzymać...????Wyznaczyla jakis termin..???
A Kubuś jest sliczny....i Kubusie na dogo to szczęsliwce...zobaczycie, ze znajdziemy mu coś....:)

Guest Elżbieta481
Posted

Ej Kubasie-będziemy się pchali do przodu...Ty nie wyglądasz na podane lata..
Rozmowa z synem...??Ej bracie dokąd pójdziesz..:shake:Ogłaszać go czy jak..Musiałby gdzieś zakotwiczyć na jakiś czas by go lepiej poznać.
Sprawdzałam bazę hoteli w trójmieście-drogo,b.drogo..
E/W

Posted

gonia66 napisał(a):
JAk ustaliłaś z panią???Do kiedy moze go trzymać...????Wyznaczyla jakis termin..???

nie ustaliłam, powiedziałam jej, że szukam i będę codziennie dzwonić.

Posted

Fajny psiak. Hmmm.
Jak będziesz rozmawiać z panią zapytaj proszę jak pies zachowuje się pozostawiony sam w domu, czy nie wyje, nie niszczy.
Tylko nie wiadomo czy pani powie prawdę.

Posted

Kar0la napisał(a):
Jak będziesz rozmawiać z panią zapytaj proszę jak pies zachowuje się pozostawiony sam w domu, czy nie wyje, nie niszczy.
Tylko nie wiadomo czy pani powie prawdę.

pytałam, podobno zostaje bez problemu, nie wyprawia żadnych brewerii.
podczas robienia zdjęć witał się z przechodzącymi psami, nie szczekał, nie wykazywał agresji, ale nie był też zastraszony.
on naprawdę sprawia wrażenie niezwykle sympatycznego kolesia.

Posted

Izis1984 napisał(a):
Marcepan, zapytaj- prosze- ile Kubus moze zostac u tej Pani.... To co Cioteczki, jakis plan? Hotelik?:roll:

Pani nie podała terminu, ale Ona nie kocha tego psa- Jej na nim nie zalezy, jest dla niej kula u nogi...nie jest uzgodnione do kiedy może zostac..ale trzeba zabierac jak najszybciej...najlpeszy bylby bezplatny tymczasik domowy....ale nie wiem, czy taki uda się znaleźć...trzeba chyba zbierac deklaracje...
A na pierwszym miejscu beda ogłoszenia....czy ktoś jest chętny pomóc w oglaszaniu Kubusia??? To bardzo ważne....

Posted

skąd tekst i kontakt do ogłoszeń? mam już trochę ale te kilka dziennie dla Kubunia zrobię. może pomyśleć też o papierowych ogłoszeniach rozklejanych w lecznicach i sklepach?

Posted

polubek napisał(a):
skąd tekst i kontakt do ogłoszeń? mam już trochę ale te kilka dziennie dla Kubunia zrobię. może pomyśleć też o papierowych ogłoszeniach rozklejanych w lecznicach i sklepach?

DAne do ogloszen są Marcepanki(chyba dwie strony wczesniej i tam tez wszystkie dane o psie..ale masz racje...przydalby sie tekst łapiacy za serce....tu majqa jest mistrzynia:):) TRzeba ja zawolac koniecznie...jak bedziesz miala gotowy tekst, to pewnie pojdzie blyskawicznie:) A ogloszenia to podstawa...Cudownie, ze zrobisz dla Kubunia:):) Cajus pewnie tez w nocy tu zajrzy- i cos zaradzi:):)CZym wiecej ogloszen- tym lepiej:)

Posted

Jestem, jestem. Dziś zrobię tekst (pewno późniejszym wieczorkiem) i turę ogłoszeń od siebie. Liczę, że dziewczyny jeszcze je podciągną.
Polubuś, poszłaś po bandzie z banerkami, zachwycające, choć ich temat mrożący krew w żyłach.
Jasny gwint, Kubusia trzeba gdzieś ulokować natychmiast, bo skoro, czy jest, czy go nie ma zwisa tej pani, a raczej wolałaby, by go nie było jak najszybciej to może się o to postarać. Nie każdy wet odmówi.

Pytanie - czy ktoś byłby w stanie opłacić wyróżnienie allegro? Ono też musi pójść. Napisałabym do Isadorki, może mogłaby zrobić je od ręki. Jeśli nie to wkręciłabym Asior (zaraz mnie ukatrupi jak to przeczyta) lub Selengę. Chodzi mi o ich jakość grafiki, czy nadanie historii Kubusia właściwej oprawy.

Szkoda tylko, że tak mało jest fotek.
Dziewczyny, prześlijcie mi te fotki w pełnej rozdzielczości, niepomniejszone. Kto je ma? Komu mogę podać mail?