Guest Elżbieta481 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Zawiadomieni-zgłaszamy się.Jeśli będziemy mogli-pomożemy.Wykupimy mu pakiecik ogłoszeń jak będzie bezpieczny-nie dajmy mu ludziska umrzeć bez powodu. ---------------------- Obejrzałam propozycje hoteli jakie tu mamy w trójmieście.:angryy:Oszaleć można-czy nieszczęście tych zwierząt musi być żródłem obłąkanego dochodu?:angryy:50zł za dobę..Ja dziękuję. E/W Quote
gonia66 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 brazowa1 napisał(a):Zadnego sopotu-ten pies nie znajdzie domu w schronisku.Jest znowu pełno.Liczy sie jakoś życia a nie sam fakt,ze zwierze egzystuje,je i wydala.I tak przez kilka lat.Brrrrrrr. Hm,a moze pies zaczal babce lac w mieszkaniu... Do Sopotu nikt go brazowa nie odda- nie ma mowy....taka opcja w ogole nie wchodzi w gre.... Quote
Inez de Villaro Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Jestem...najlepiej znaleźć mu domowy dt...nawet płatny niż kojce czy hotelik, tam będzie cierpiał, że stracił człowieka i jest sam po tylu latach...może tego nie wytrzymać jego serduszko... Quote
brazowa1 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Goniu,nie chodzi o sopot,mimo,ze tam pies bylby bezpieczny - chodzi o to,ze ZADEN schron nie wchodzi w rachubę. Quote
gonia66 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 brazowa1 napisał(a):Goniu,nie chodzi o sopot,mimo,ze tam pies bylby bezpieczny - chodzi o to,ze ZADEN schron nie wchodzi w rachubę. Dokladnie mysle tak samo i ja i wszyscy tutaj chyba....nie damy go do zadnego schronu...ta opcja od początku była na pozycji przegranej:) Quote
majqa Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 OK, czekamy więc na wieści. Super, że jest nas już więcej. Post 3 uzupełniłam o podane na wątku dalsze info. Aha - tych zdjęć warto trzasnąć więcej, będzie z czego wybrać. Quote
Kana Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Dowiedzcie się koniecznie jak reaguje na inne psy. Quote
polubek Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 nie zauważyłam w dalszym ciągu zdjęć. uzupełniłam post 35 o banerek w dwóch wydaniach, gdyby ktoś chciał coś "mocniejszego" Quote
majqa Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Zdjęcia dopiero będą. Banerki bomba!!! :-) Quote
Kar0la Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Ciekawe jaki jest prawdziwy powód chęci uśpienia psa... Quote
Marcepan Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 już po spotkaniu. otóż sprawa wygląda tak: to nie jest pies tej pani, tylko jej syna (syn pracuje, synowa ciężko chora); pani go wzięła tymczasowo, ale nie chce (nie może) się nim zajmować. mieszka na 4 piętrze, to dla niej uciążliwość. na pewno nie chodzi o żywienie i pieniądze. nie powiedziałabym też, że pani czuje się za niego odpowiedzialna, próbowała go oddać do schroniska, ale nie został przyjęty. jest zdeterminowana, żeby się go pozbyć. teraz Kuba: jest psem raczej uległym, na pewno nie dominującym, łatwo się podporządkowuje. podobno kotów się boi, a w stosunku do innych psów (widziałam) jest przyjacielsko nastawiony. na pewno nie by szkolony, ale na smyczy chodzi bardzo ładnie. sygnalizuje potrzebę wyjścia, na pewno (według słów pani) nie załatwia się w domu. mieszkał z małą dziewczynką. jest w bardzo dobrej kondycji, koleżanka, która ze mną pojechała i robiła zdjęcia, a także zna się na psach, mówi, że Kuba w ogóle nie wygląda na swoje lata. porusza się bez problemów, nawet jest żwawy. podobno był odrobaczany, o szczepienia pani zapyta syna. jest żywiony resztkami ze stołu (chleb z pasztetową, pozostałości po obiedzie) - więc pewnie nie będzie wybredny, ale może potrzebować czasu w przyzwyczajeniu do suchej karmy. Quote
gonia66 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 JAk ustaliłaś z panią???Do kiedy moze go trzymać...????Wyznaczyla jakis termin..??? A Kubuś jest sliczny....i Kubusie na dogo to szczęsliwce...zobaczycie, ze znajdziemy mu coś....:) Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Ej Kubasie-będziemy się pchali do przodu...Ty nie wyglądasz na podane lata.. Rozmowa z synem...??Ej bracie dokąd pójdziesz..:shake:Ogłaszać go czy jak..Musiałby gdzieś zakotwiczyć na jakiś czas by go lepiej poznać. Sprawdzałam bazę hoteli w trójmieście-drogo,b.drogo.. E/W Quote
Marcepan Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 gonia66 napisał(a):JAk ustaliłaś z panią???Do kiedy moze go trzymać...????Wyznaczyla jakis termin..??? nie ustaliłam, powiedziałam jej, że szukam i będę codziennie dzwonić. Quote
Kar0la Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Fajny psiak. Hmmm. Jak będziesz rozmawiać z panią zapytaj proszę jak pies zachowuje się pozostawiony sam w domu, czy nie wyje, nie niszczy. Tylko nie wiadomo czy pani powie prawdę. Quote
Marcepan Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Kar0la napisał(a):Jak będziesz rozmawiać z panią zapytaj proszę jak pies zachowuje się pozostawiony sam w domu, czy nie wyje, nie niszczy. Tylko nie wiadomo czy pani powie prawdę. pytałam, podobno zostaje bez problemu, nie wyprawia żadnych brewerii. podczas robienia zdjęć witał się z przechodzącymi psami, nie szczekał, nie wykazywał agresji, ale nie był też zastraszony. on naprawdę sprawia wrażenie niezwykle sympatycznego kolesia. Quote
Izis1984 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Marcepan, zapytaj- prosze- ile Kubus moze zostac u tej Pani.... To co Cioteczki, jakis plan? Hotelik?:roll: Quote
polubek Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 post z banerkami uzupełniony. mam nadzieję że zadowolę nawet najbardziej wybrednych :lol: Quote
Izis1984 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Marcepan, zapytaj- prosze- ile Kubus moze zostac u tej Pani.... To co Cioteczki, jakis plan? Hotelik?:roll: Quote
Izis1984 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Marcepan, zapytaj- prosze- ile Kubus moze zostac u tej Pani.... To co Cioteczki, jakis plan? Hotelik? Quote
gonia66 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Izis1984 napisał(a):Marcepan, zapytaj- prosze- ile Kubus moze zostac u tej Pani.... To co Cioteczki, jakis plan? Hotelik?:roll: Pani nie podała terminu, ale Ona nie kocha tego psa- Jej na nim nie zalezy, jest dla niej kula u nogi...nie jest uzgodnione do kiedy może zostac..ale trzeba zabierac jak najszybciej...najlpeszy bylby bezplatny tymczasik domowy....ale nie wiem, czy taki uda się znaleźć...trzeba chyba zbierac deklaracje... A na pierwszym miejscu beda ogłoszenia....czy ktoś jest chętny pomóc w oglaszaniu Kubusia??? To bardzo ważne.... Quote
polubek Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 skąd tekst i kontakt do ogłoszeń? mam już trochę ale te kilka dziennie dla Kubunia zrobię. może pomyśleć też o papierowych ogłoszeniach rozklejanych w lecznicach i sklepach? Quote
gonia66 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 polubek napisał(a):skąd tekst i kontakt do ogłoszeń? mam już trochę ale te kilka dziennie dla Kubunia zrobię. może pomyśleć też o papierowych ogłoszeniach rozklejanych w lecznicach i sklepach? DAne do ogloszen są Marcepanki(chyba dwie strony wczesniej i tam tez wszystkie dane o psie..ale masz racje...przydalby sie tekst łapiacy za serce....tu majqa jest mistrzynia:):) TRzeba ja zawolac koniecznie...jak bedziesz miala gotowy tekst, to pewnie pojdzie blyskawicznie:) A ogloszenia to podstawa...Cudownie, ze zrobisz dla Kubunia:):) Cajus pewnie tez w nocy tu zajrzy- i cos zaradzi:):)CZym wiecej ogloszen- tym lepiej:) Quote
majqa Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Jestem, jestem. Dziś zrobię tekst (pewno późniejszym wieczorkiem) i turę ogłoszeń od siebie. Liczę, że dziewczyny jeszcze je podciągną. Polubuś, poszłaś po bandzie z banerkami, zachwycające, choć ich temat mrożący krew w żyłach. Jasny gwint, Kubusia trzeba gdzieś ulokować natychmiast, bo skoro, czy jest, czy go nie ma zwisa tej pani, a raczej wolałaby, by go nie było jak najszybciej to może się o to postarać. Nie każdy wet odmówi. Pytanie - czy ktoś byłby w stanie opłacić wyróżnienie allegro? Ono też musi pójść. Napisałabym do Isadorki, może mogłaby zrobić je od ręki. Jeśli nie to wkręciłabym Asior (zaraz mnie ukatrupi jak to przeczyta) lub Selengę. Chodzi mi o ich jakość grafiki, czy nadanie historii Kubusia właściwej oprawy. Szkoda tylko, że tak mało jest fotek. Dziewczyny, prześlijcie mi te fotki w pełnej rozdzielczości, niepomniejszone. Kto je ma? Komu mogę podać mail? Quote
Recommended Posts