konisia Posted March 26, 2006 Author Posted March 26, 2006 Tak właśnie zrobiłam teraz w lecznicy jak zobaczyłam, że ta dziewzyna sobie nie radzi,a Oscarek tak cierpi. No i wetka wkuła się od razu bez problemu. Quote
konisia Posted March 26, 2006 Author Posted March 26, 2006 Na zdrowy rozum też mi się tak wydaje, ale mimo wszytsko cały czas siedzę poddenerwowana i jak tylko Oscarek się rusza to aż się boję. Śpi sobie teraz grzecznie na podłodze. Będę spała z nim, żeby cały czas mieć go na oku. Quote
rebellia Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Konisiu... przepraszam, że nie napiszę nic konstruktywnego w tym wątku, ale bardzo mocno trzymam kciuki, przede wszystkim chciałam napisac, ze jesteś bardzo dzielna, że tak sobie z tym wszystkim radzisz... :oops: Quote
kiwi Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Konisiu - za przykladem rebelii - zagladam tutaj regularnie i tzrymam kciuki nie mam niestety nic do pwoiedzenia tzrymam kciuki za oskarka i za ciebie musi byc dobrze za duzo ostatnio smutnych zakonczen Quote
Monia70 Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Ja jestem zryczana jak bóbr.Dopiero teraz przeczytałam cały watęk. Konisu, bardzo mocno tzrymam kciuki za was.Za jego wolę życia i wyzdrowienie a za Twoją siłę do walki z przeciwnościami. Zachwanie w lecznicy-nie będę kometowac:angryy: :angryy: Moja suczynka po wielu próbach z lekami od padaczki była ustawiona na homeopatach i po nasyceniu ataki nie występowały. Naparwdę trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!1 Quote
Zu Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Konisia, mam nadzieje, że dziś będzie lepiej..trzymajcie się Quote
shirrrapeira Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Ja takze. Konisia jak by co pisz do mnie na pw. Jeli bede mogla pomoge Quote
ulvhedinn Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Obserwuję wątek od jakiegoś czasu i chcę wam powiedzieć, że trzymam kciuki z całych sił za malutkiego!!!! Quote
mosii Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Moja mopsica(z avatarku) jako 3mies szczeiak przechorowała zapalenie mózgu. Było bardzo zle ale udało się! Z tego mozna wyjść. Rozmawiałam z Konisią i objawy mają te same. :kciuki: Quote
AgaiTheta Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Czekamy na informację co u konisi i Oskarka. Quote
anija Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 A teraz z trochę innej beczki - proza życia - na leczenie Oskarka potrzebne są pieniądze... Widzę, ze Konisia jest bardzo honorowa i niechętnie prosi o wsparcie finansowe - natomiast codzienna opieka medyczna dla psa kosztuje, a w przypadku Oskarka nigdy nie wiadomo czy jednego dnia zapłaci się tylko 45 pln za kroplówkę czy może 100 pln za konsultację czy inny zabieg... Komplementami i podziwem innych rachunków się nie zapłaci. Dodatkowo swoje wsparcie wycofała pani potencjalnie zainteresowana adopcją Oskarka. Dlatego Konisiu, powiedz wprost jak stoisz z pieniędzmi, czy zbieramy na gwałt na leczenie Oskarka czy jest jeszcze jakaś kasa w zapasie... Quote
konisia Posted March 27, 2006 Author Posted March 27, 2006 Chciałabym na początku skorygować tylko wypowiedź Aniji. Pani która chciała adoptować Oscarka wycofała się z adopcji, ale NIE wycofała się z pomocy, widocznie Anija źle mnie zrozumiała. Przepraszam p.Ewę za nieporozumienie. Bilan przedstawie po południu. Oscarek był w miarę spokojny w nocy. Kupona nie było:shake: Dziękuję wszytskim którzy są zaangażowani w pomoc Oscarkowi, w trzmanie kciuków i wspieranie mnie na duchu.To na prawdę bardzo dużo daje, szczególnie jeśli weci traktują nas w sposób jaki opisałam. Oscarek i konisia baaardzo dziękują. Quote
Faro Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 czy Oskarek dostaje nadal jakieś leki przeciwbiegunkowe ? Quote
Febra Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Konisiu to my jesteśmy wdzięczni że sa jeszcze na tym świecie tacy dobrzy ludzie jak ty...szkoda ze sa to wyjątki :( Wszystko będzie dobrze, prosze wymiziać porządnie Oskarka i ma się tam dzielnie chłopak trzymać ;) Quote
konisia Posted March 27, 2006 Author Posted March 27, 2006 Faro odkąd zobaczyłam, że z kupa chyba jest problem to szybko odstawiłam ten przeciwbiegunkowy (zresztą sam dr powiedziła, że tym lekiem leczyć możliwie jak najkrócej). Od spraw żołądkowo - jelitowych w dalszym ciągu podaje mu Ulgastran. Quote
Witokret Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Ojej... dopiero teraz widzę co się dzieje z Oskarkiem :shake: Konisia - jakby był potrzebny transport do weta, czy musiałabyś gdziekolwiek się dostać, to dawaj znać... Quote
Faro Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Sprawdź mu brzuszek czy jest miękki i nie wzdęty (ile godzin minęło od ostatniego kupona? ) Quote
konisia Posted March 27, 2006 Author Posted March 27, 2006 Rozmawiałam właśnie z Jagielskim. Kupą nie ma się co przejmować, po prostu jak się zatrzymło po takim czasie biegunek (u mnie 2 tyg + jeszcze w schronie), to teraz tam musi trochę posiedzieć. Opisałam mu dzisiejsze zachowanie Oscarka i powiedział, że to znaczy że steryd działa. Po 17 mam jechać na Białobrzeską (już bez Oscarka) po leki - ten sam steryd tyle że w tabletkach, żeby był łatwiejszy do podawania. Powiedział że jest nadzieja. Quote
konisia Posted March 27, 2006 Author Posted March 27, 2006 Aż boję się cieszyć, więc do wszytskiego podchodzę z rezerwą. Quote
Aganiok Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 kopiuję nr konta Konisi z 25 strony...( mam nadzieję, że się nie obrazi ;) ) 85 1090 1043 0000 0001 0244 1797 Bank Zachodni WBK S.A. Karolina Uchan Quote
Aganiok Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Konisia na razie spokojnie...najważniejsze, że nie jest gorzej. Quote
Faro Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Zobaczymy jak zareaguje na tabletki , ale jedno jest pewne DZIŚ NIE JEST GORZEJ NIŻ WCZORAJ . - a to znaczy , ze jest lepiej :multi: , bo jest "światełko w tunelu" Konisiu - czy masz czym jechac na Białobrzeską - jak nie to pisz o transport (szkoda byś traciła czas na jazde po mieście - chyba , ze to nie jest daleko ) moi Drodzy - kto podwiezie Konisię na Białobrzeską w razie potrzeby dziś na 17.oo ??? Quote
Recommended Posts