Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tylko, że rozwolnienie to nie jedyny problem, jeszcze mamy lamblie, chorą trzustkę, podejrzenie porażenia nerwów a w tym wszystkim małego, wyniszczonego, przerażonego biedaka, z brakami żywieniowymi i co jeszcze... bitego prawdopodobnie niemiłosiernie.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdaje sobię sprawę, że to nie jedyne schorzenie ale odżywianie jest bardzo ważne zwłaszcza przy wyniszczonym organiźmie.
Ta karma zapewnia łatwą przyswajalność zawartych składników i regeneruje jelita.
Prawidłowe odżywianie tak jak i u ludzi ma wpływ również na sytstem nerwowy.

Posted

Zgadza się, tylko jak znaleźć teraz i dopasować do tego biedaka optymalne jedzonko. Dla mnie gotowane jest większym zagrożeniem, takie miałam doświadczenie, ale na 100% ustalenie prawidłowej diety to sukces. Trzymajmy kciuki, oby do rana. Konisia się nie odzywa do mnie od 0,5 godziny, miejmy nadzieję, że śpi.

Posted

Rozmawiałam z Hanią. Dała mi kom dr Dembele. Jutro po 9 będę do niego dzwonić i błagać o wizytę. Oscar w szpitalu jadł Intestinal w puszce, teraz też mu kupiłam, ale nie jestem do niego przekonana, bo biegunki nadal są:( Tak bym chciała żeby już była sobota. Oscarek cały czas robi kupę z krwią z częstotliwością ok. 1,5 - 2 godziny:(

Posted

przy takiej biegunce powiniwn duzo pić , by sie nie odwodnić .
jesli pije wodę (czy dodajesz ją do smecty)to powinna byc przegotowana i wystudzona, także ta woda w misce (mój Piracik zresztą cały czas pije wodę przegotowana )
Napisz co uda Ci sie ustalic w/s lekarzy. Musi byc dobrze !!!!

Posted

Dembele ma wyłączony kom:placz: :placz: :placz: Będę cały czas próbować, ale wszytsko sprzysięga się przeciwko Oscarkowi.
Zobaczymy co powie lekarz (jakiegokolwiek złapię), jeśli nie da zbytnich szans na wyleczenie, dziś Oscarek zostanie uśpiony:(

Posted

Powinien natychmiast dostać leki w kroplówce . Robi samą krwią , bo z pewnościa nic nie je . On powinien natychmiast trafić do lekarza, jesli teraz odmówią pomocy to przestanę wierzyc w doskonałe podejście do pacjenta na Białobrzeskiej !!!!!!!! Czekam na telefon.

Posted

MUSZĄ ICH PRZYJĄC i powinni poza kolejką !!!! O pieniądze na badania niech sie nie martwią - zrobimy zbiórke , na pewno ludzie pomogą go ratować !!!!!!

Posted

konisiu,trzymaj się ...i pamiętaj że gdyby coś się stało to ty zrobiłaś wszystko co w twojej mocy, żeby go uratować...ja cąły czas trzymam kciuki, żeby jednak lekarze umieli mu pomóc

Posted

Dzwoniłam do Konisi, żeby się dowiedzieć czy nie potrzebują pomocy - telefon jest wyłaczony - pewnie nie ma głowy, ale ja bardzo się boję... wczoraj Oskarek był bardzo, bardzo słaby, a z nocnej relacji Konisi wynika, że jest jeszcze gorzej...

Posted

Na Białobrzeskiej trafilismy w końcu do dr Jagielskiego. Musieliśmy jednak czekać w kolejce, nie było możlwości wejścia bez kolejki nawet z tak potzrebującym psinką jak Oscarek.

Piesek wstępnie ma szansę, ale...i tu zaczynają się zależności. Najpierw musimy zatrzymać biegunki z krwią(dostał jakieś leki na to). Dopiero potem jak będzie o siłach, możemy zacząć dalsze leczenie.

Wg. dr Jagielskiego przyczyną otępinia i padaczki u Oscarka jest albo zapalenie mózgu, albo guz mózgu. Jeśli jest to zapalenie to jest do wyleczenia sterydami. Sterydy można zacząć podawać dopiero wtedy jak naprawimy przewód pokarmowy, inaczej Oskuś może dostać krwotoku. Jeśli leczenie nie będzie przynosiło rezultatów to oznacza to guza mózgu a wtedy nie ma ratunku. Do badania tomografem Oscarek się nie nadaje, bo robi się je w narkozie, a jego organizm tego nie przetrzyma.

Więc rzucanie się po ścianach i kratach w schronisku, nie było spowodowane zaburzeniem behawioralnym (nadmierną rozpaczą, tęsknotą itd.) tylko bardzo wysokim ciśnieniem jakie wytwarza się w czaszce z powodu tego zapalenia, to ono pchało go na te kraty i ściany, popadał w takim jakby szał.

Do jedzenie dr zalecił gotowany ryż z kurczakiem, tylko wszystko musi być zmiksowane z powodu takiego podrażnienia przewodu pokarmowego.

Teraz Oskuń już jest po posiłku, lekach i śpi na kanapie.