Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

boksiedwa napisał(a):
Tańsze ale nic nie dające. A swoją drogą to jest bandytyzm żeby taką kasę ciągnąć z ludzi za jedno badanie. Ja wiem, że taki tomograf kosztuje masę forsy, ale bez przesady z takimi cenami. Mogli by choc trochę pomyśleć i przystopować :angryy:

600zł za głowę to jeszcze nic... jest tomograf za 1500zł - ale na wszelki wypadek nie pytałam czego to badanie...
Byłam dziś na Sggw - wypytałam o wszystko co mogłam. Napiszę na wszelki wypadek, nawet jeżeli Konisia wszystko wie:
Tomografie są we wtorki, trzeba wcześniej zadzwonić i się umówić (0-22 593-61-75). Jeśli chodzi o zniżki dla psów schroniskowych - to są one, jeżeli dane schronisko ma podpisaną umowę z Kliniką (wtedy to chyba 50%), w przeciwnym wypadku pozostaje tylko rozmowa z kierownikiem Kliniki i błaganie o zniżkę.

Posted

Boksiedwa, jeśli rzeczywiście na SGGW praktykuje się zniżki dla studentów przy tego typu zabiegach to jak najbardziej jest za:) Możemy wspólnie pojechać i przedstawić całą historię.

Oscarek już w domku, śpi na swoim miejscu. Dziękujemy Aniji za przewiezienie:multi: Jest bardzo osłabiony, potyka się i uderza o meble, nóżki mu się rozjeżdżają, jest trochę nieobecny. Mam wrażenie że nie do końca wie, że wrócił do domku:(
Wetka na Gagarina snuła optymistyczne prognozy, a tylko wyszliśmy z lecznicy, a tu biegunka z krwia:( Już nie wiem co o tym myśleć (o tym leczeniu).

Oscarek ma dostawać Luminal, Nootropil, Panzytrat i Hepatil.

Dzwoniłam do dr Jagielskiego, ale nie mógł podejść do telefonu, bo cały czas miał pacjetów. Pracuje dziś do 22 i dopiero po 22 będzie mógł do mnie oddzwonić (tak powiedziała Pani w recepcji). Więc znów czekamy...

Posted

Słuchajcie...już nie mam siły na to wszytsko...:placz: :placz: :placz:
Przed chwilą rozmawiałam z dr Jagielskim który potraktował mnie jak intruza i kogoś kto mu tylko zawraca d***. Nie miał czasu na rozmowę, kazał mi się streszczać, kiedy przedstawiłam problem na szybko, powiedział, że nie udzieli mi konsultacji przez tel (co całkowicie rozumiem). Na moją prośbę, czy nie mógł by złożyć wizyty domowej, ponieważ Oscarek jest w ciężkim stanie i nie może podróżować, odpowiedział, że nie ma na to czasu i nie przyjedzie...

A Oscar co chwilę robi kupę z coraz większą ilością krwi...Pokładałam nadzieję w tym lekarzu...Teraz już nie wiem co robić, siedzę i ryczę.

Posted

każdy ma jakieś swoje życie a dr Jagielski ma od niedawna małe dziecko, więc pewnie po prostu nie mógł, a teraz jest 22
może to jakas reakcja na leki? Zadzwoń na Gagarina na wszelki wypadek.....

Posted

Czy dr Jagielski przyjmuje jutro? Konisia jeśli potrzeba zawiozę Was jutro na wizytę. A w sprawie kupy napisz moze jeszcze do rybon36 na priva...

Posted

Dzwoniłam do Multiwetu w spraiwe kupy. Narazie kazali podać smectę, a jutro przyjchać bez Oscara po antybiotyk i coś przeciwko lambliom.
Rozmawiał ze mną dr Frydrych (nie znam) i powiedział, że taka kupa z krwią jak opisałam wskazuje na ostre zapalenie jelita grubego, co może być konsekwencją diety w schronie, silnych leków które dostaje no i lambliozy:( Powiedział też że leki od lamblii są bardzo silne i przy takim wyniszczeniu organizmu mogą doprowadzić do zatrucia (czyli ataków padaczkowych a nawet do śmierci).Sama już nie wiem co powinni leczyć najpierw...Powoli mam wrażenie, że "coś/ktoś" daje nam znak, że już się nie da Oscarka z tego wszytskiego wyciągnąć, tak to jest nawarstwione...:placz: :placz: :placz:

Posted

Nie wiem czy dr Jagielski przyjmuje jutro. Z tego co wiem to do niego trzeba się zapisywać z wyprzedzeniem, poza tym boję się, bo wiem że lekarze ostrzegali mnie żeby Oscarek nie miał stresów (bo może to spowodować atak), a każda taka podróż to stres...

Posted

KOnisia, spokojnie...zadzwon rano na Białobrzeską ( chyba od 10 jutro mają otwarte), być może będzie się można zapisać jeszcze na sobotę. Oprócz dr Jagielskiego przyjmują tam też inni lekarze i to całkiem dobrzy.

Posted

SOBOTA
10.00-16.00 naprzemiennie:
dr n. wet. Kourou Dembele*
z lek. wet. Anną Cetnarowicz
lub
dr n. wet. Dariusz Jagielski*,
lek. wet. Anna Cetnarowicz
z lek. wet. Agnieszką Żurańską-Rosen*

dr Dembele jest dermatologiem...
dr Cetnarowicz nie znam a Dr Rosen - jest chirurgiem, operowała moją Sarę, wydaje mi się że jest ok

Posted

Przy kompie siedzę cały czas, odchodzę tylko na sprzątanie kupki. Rozumiem że dr Jagielski mógł mieć zły dzień, tylko miałam nadzieję, że chociaż coś zaproponuje. Tak bardzo na niego liczyłam, że jak odmówił to aż mnie zatkało i poryczałam się z tej bezsilności.

Posted

Biedna Konisia nie ma czasu odpocząć, bo sprząta po Oskarku. Na tyle, na ile mi rodzina pozwoli jestem tu, mam nadzieję, że jakoś pomogę.
Jest z Oskarkiem źle, trzymajmy kciuki, by do rana dotrwał.

Posted

Dziękuję Faro bardzo, bardzo. Zrobię tak jak napisałaś, no może poza spaniem, bo jakoś narazie nie dam rady...poza tym cały czas czytam amerykańskie strony o psiej padaczce - kopalnia wiedzy.Jeszcze raz wieelkie dzięki:buzi:

Posted

Konisia , tam przyjmuje dr. Dembele ja do niego chodze , moze jutro ma dyzur , on na pewno by przyjechał do oskarka jak powiesz co i jak ze to schroniskowy . Jeśli nie spisz jeszcze zadzwon do mnie na domowy tel.

Posted

Co do kupy /rozwolnienia/ z krwią - właśnie to przerabiałam tydzień temu.
Mój ONek Norton miał bardzo poważne problemy z układem jelitowo-żołądkowym od lat. Powtarzające się rozstroje żołądkowe ostatnio częste i
kończące się krwawymi kupami.
Wetka zaproponowała karme leczniczą Royal Canin Intestinal i pomogło.
Od razu wszystko ustało - może warto spróbować.
Poprzednio gotowałam mu codziennie kurczaka z ryżem i jarzynami i po tym właśnie miał straszne sensacje.