mosii Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 ja za tomografie kręgosłupa mojej suni na SGGW płaciłam 500zł a to mały piesek. Quote
Bodziulka Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 boksiedwa napisał(a):Tańsze ale nic nie dające. A swoją drogą to jest bandytyzm żeby taką kasę ciągnąć z ludzi za jedno badanie. Ja wiem, że taki tomograf kosztuje masę forsy, ale bez przesady z takimi cenami. Mogli by choc trochę pomyśleć i przystopować :angryy: 600zł za głowę to jeszcze nic... jest tomograf za 1500zł - ale na wszelki wypadek nie pytałam czego to badanie... Byłam dziś na Sggw - wypytałam o wszystko co mogłam. Napiszę na wszelki wypadek, nawet jeżeli Konisia wszystko wie: Tomografie są we wtorki, trzeba wcześniej zadzwonić i się umówić (0-22 593-61-75). Jeśli chodzi o zniżki dla psów schroniskowych - to są one, jeżeli dane schronisko ma podpisaną umowę z Kliniką (wtedy to chyba 50%), w przeciwnym wypadku pozostaje tylko rozmowa z kierownikiem Kliniki i błaganie o zniżkę. Quote
joaaa Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 jutro nie ma kierownika kliniki, jest to pani dr Garncarz Quote
Bodziulka Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Też mam pewnien pomysł, aby uzyskać zniżkę, ale nie wiem, czy to się uda - napisałam już o tym do Konisi - zobaczymy, co Ona na to. Quote
konisia Posted March 24, 2006 Author Posted March 24, 2006 Boksiedwa, jeśli rzeczywiście na SGGW praktykuje się zniżki dla studentów przy tego typu zabiegach to jak najbardziej jest za:) Możemy wspólnie pojechać i przedstawić całą historię. Oscarek już w domku, śpi na swoim miejscu. Dziękujemy Aniji za przewiezienie:multi: Jest bardzo osłabiony, potyka się i uderza o meble, nóżki mu się rozjeżdżają, jest trochę nieobecny. Mam wrażenie że nie do końca wie, że wrócił do domku:( Wetka na Gagarina snuła optymistyczne prognozy, a tylko wyszliśmy z lecznicy, a tu biegunka z krwia:( Już nie wiem co o tym myśleć (o tym leczeniu). Oscarek ma dostawać Luminal, Nootropil, Panzytrat i Hepatil. Dzwoniłam do dr Jagielskiego, ale nie mógł podejść do telefonu, bo cały czas miał pacjetów. Pracuje dziś do 22 i dopiero po 22 będzie mógł do mnie oddzwonić (tak powiedziała Pani w recepcji). Więc znów czekamy... Quote
AgaiTheta Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 No to czekamy i czekamy, tylko od tego czekania biedulinka nasza nie zdrowieje. Quote
Aganiok Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 kochani trzymam kciuki za Was - za Oskarka żeby mu się polepszyło i za Ciebie Konisiu - żeby Ci starczyło sił. W poniedziałek dołożę się do leczenia... Quote
Bodziulka Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 No patrzcie - nawet nie wiedziałam o tej zniżce studenckiej - moze jak skumulujemy kilku studentów, to wyjdzie większa zniżka ;) Ja się w razie czego dołączę ;) Quote
konisia Posted March 24, 2006 Author Posted March 24, 2006 Słuchajcie...już nie mam siły na to wszytsko...:placz: :placz: :placz: Przed chwilą rozmawiałam z dr Jagielskim który potraktował mnie jak intruza i kogoś kto mu tylko zawraca d***. Nie miał czasu na rozmowę, kazał mi się streszczać, kiedy przedstawiłam problem na szybko, powiedział, że nie udzieli mi konsultacji przez tel (co całkowicie rozumiem). Na moją prośbę, czy nie mógł by złożyć wizyty domowej, ponieważ Oscarek jest w ciężkim stanie i nie może podróżować, odpowiedział, że nie ma na to czasu i nie przyjedzie... A Oscar co chwilę robi kupę z coraz większą ilością krwi...Pokładałam nadzieję w tym lekarzu...Teraz już nie wiem co robić, siedzę i ryczę. Quote
Bodziulka Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Może to przez zmęczenie całym dniem pracy? A może trzeba zadzwonić na Gagarina i się zapytać, co z ta kupą? Quote
Aganiok Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 każdy ma jakieś swoje życie a dr Jagielski ma od niedawna małe dziecko, więc pewnie po prostu nie mógł, a teraz jest 22 może to jakas reakcja na leki? Zadzwoń na Gagarina na wszelki wypadek..... Quote
anija Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Czy dr Jagielski przyjmuje jutro? Konisia jeśli potrzeba zawiozę Was jutro na wizytę. A w sprawie kupy napisz moze jeszcze do rybon36 na priva... Quote
konisia Posted March 24, 2006 Author Posted March 24, 2006 Dzwoniłam do Multiwetu w spraiwe kupy. Narazie kazali podać smectę, a jutro przyjchać bez Oscara po antybiotyk i coś przeciwko lambliom. Rozmawiał ze mną dr Frydrych (nie znam) i powiedział, że taka kupa z krwią jak opisałam wskazuje na ostre zapalenie jelita grubego, co może być konsekwencją diety w schronie, silnych leków które dostaje no i lambliozy:( Powiedział też że leki od lamblii są bardzo silne i przy takim wyniszczeniu organizmu mogą doprowadzić do zatrucia (czyli ataków padaczkowych a nawet do śmierci).Sama już nie wiem co powinni leczyć najpierw...Powoli mam wrażenie, że "coś/ktoś" daje nam znak, że już się nie da Oscarka z tego wszytskiego wyciągnąć, tak to jest nawarstwione...:placz: :placz: :placz: Quote
konisia Posted March 24, 2006 Author Posted March 24, 2006 Nie wiem czy dr Jagielski przyjmuje jutro. Z tego co wiem to do niego trzeba się zapisywać z wyprzedzeniem, poza tym boję się, bo wiem że lekarze ostrzegali mnie żeby Oscarek nie miał stresów (bo może to spowodować atak), a każda taka podróż to stres... Quote
Aganiok Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 KOnisia, spokojnie...zadzwon rano na Białobrzeską ( chyba od 10 jutro mają otwarte), być może będzie się można zapisać jeszcze na sobotę. Oprócz dr Jagielskiego przyjmują tam też inni lekarze i to całkiem dobrzy. Quote
konisia Posted March 24, 2006 Author Posted March 24, 2006 Rybon ma zapchaną skrzynkę. Kogo z Białobrzeskiej jeszcze polecacie? I znów kolejny stres dla Oscarka... Quote
Aganiok Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 SOBOTA 10.00-16.00 naprzemiennie: dr n. wet. Kourou Dembele* z lek. wet. Anną Cetnarowicz lub dr n. wet. Dariusz Jagielski*, lek. wet. Anna Cetnarowicz z lek. wet. Agnieszką Żurańską-Rosen* dr Dembele jest dermatologiem... dr Cetnarowicz nie znam a Dr Rosen - jest chirurgiem, operowała moją Sarę, wydaje mi się że jest ok Quote
AgaiTheta Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Konisia odchodzi, bo z Oskarkiem jest źle. Nawet jeżeli nie pisze to czyta. Oskarku już niedługo ranek, trzymaj się. Quote
AgaiTheta Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Dzisiaj na prawdę jest ciężki dzień, ze względu na przesilenie. Ja wymiękłam, jest ciężko. Stres wykańcza, a tego napewno mu nie brakuje. Quote
konisia Posted March 24, 2006 Author Posted March 24, 2006 Przy kompie siedzę cały czas, odchodzę tylko na sprzątanie kupki. Rozumiem że dr Jagielski mógł mieć zły dzień, tylko miałam nadzieję, że chociaż coś zaproponuje. Tak bardzo na niego liczyłam, że jak odmówił to aż mnie zatkało i poryczałam się z tej bezsilności. Quote
AgaiTheta Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Biedna Konisia nie ma czasu odpocząć, bo sprząta po Oskarku. Na tyle, na ile mi rodzina pozwoli jestem tu, mam nadzieję, że jakoś pomogę. Jest z Oskarkiem źle, trzymajmy kciuki, by do rana dotrwał. Quote
konisia Posted March 24, 2006 Author Posted March 24, 2006 Dziękuję Faro bardzo, bardzo. Zrobię tak jak napisałaś, no może poza spaniem, bo jakoś narazie nie dam rady...poza tym cały czas czytam amerykańskie strony o psiej padaczce - kopalnia wiedzy.Jeszcze raz wieelkie dzięki:buzi: Quote
hankag Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Konisia , tam przyjmuje dr. Dembele ja do niego chodze , moze jutro ma dyzur , on na pewno by przyjechał do oskarka jak powiesz co i jak ze to schroniskowy . Jeśli nie spisz jeszcze zadzwon do mnie na domowy tel. Quote
*Gajowa* Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Co do kupy /rozwolnienia/ z krwią - właśnie to przerabiałam tydzień temu. Mój ONek Norton miał bardzo poważne problemy z układem jelitowo-żołądkowym od lat. Powtarzające się rozstroje żołądkowe ostatnio częste i kończące się krwawymi kupami. Wetka zaproponowała karme leczniczą Royal Canin Intestinal i pomogło. Od razu wszystko ustało - może warto spróbować. Poprzednio gotowałam mu codziennie kurczaka z ryżem i jarzynami i po tym właśnie miał straszne sensacje. Quote
Recommended Posts