Jump to content
Dogomania

Fajtek - łysy , niewidomy , brzydki ...BEZ SZANS :(:(:(

Recommended Posts

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
Sami pewnie wyglądają jak parchy!!
Jak można tak o małym bezbronnym psinku mówić!

Ludzie, którzy nie mają serca dla zwierząt nie będą go mieli również i dla ludzi... Trudno to komentować :shake:
Fajtuś, idziemy bidulu! :painting:

Posted

ja też pamiętam o Fajtku, ale mam pokój na poddaszu, a w nim temperaturę chyba z 50 stopni w ten upał:mdleje: wytrzymanie w tym pomieszczeniu jest po prostu wyczynem:crazyeye::shake: nie mam natomiast neta bezprzewodowego, więc by ocalić się od udaru, odpada siedzeniem przed kompem...coś za coś:roll:

zuzlikowa natomiast jest chora...i nie było jej w ogóle na dogo...

ale tak czy siak allegro będzie;)

Posted

bico napisał(a):
ja też pamiętam o Fajtku, ale mam pokój na poddaszu, a w nim temperaturę chyba z 50 stopni w ten upał:mdleje: wytrzymanie w tym pomieszczeniu jest po prostu wyczynem:crazyeye::shake: nie mam natomiast neta bezprzewodowego, więc by ocalić się od udaru, odpada siedzeniem przed kompem...coś za coś:roll:

zuzlikowa natomiast jest chora...i nie było jej w ogóle na dogo...

ale tak czy siak allegro będzie;)

Wiem, Bico, wiem, że jak obiecałaś to będzie. Kontaktowałam się z Zuzlikową i wiem, że teraz ma kłopoty. Poczekamy cierpliwie z Fajtkiem - zdrowie najważniejsze.
Choć Fajtula! Idziemy! :painting:
A tak na marginesie ... Paweł, a któż-to wymyślił dla małego takie śliczne imię .... :mdleje:I za co...? :p

Posted

"Fajtek" oczywiście od tego że wyrzucono go w Fajsławicach, imię wymyśliła "zła" Monika (niektórzy wiedzą o kogo i o co chodzi...),ktora zamawia mu kremy nawilżające,miękkie szczoteczki do masowania (a on to uwielbia!) itp.,itd.

Posted

MaDi napisał(a):
Znowu Cię śledzę:evil_lol:

bosssze, znowu ta MaDi ...
Idź babo obrządek robić i dzieci karmić, a nie tutaj się uczepiłaś jak rzep ..
Choć szybko Fajtuś :painting: bo ten MaDi to jakis dziwny jest .. :scared::evil_lol:

Posted

Zuzlikowa już zdrowsza, ale ciągle ma awarię kompa i nie ma jej na dogo, w ogóle na razie nie ma neta:(

Ja mam wykupiony pakiet ogłoszeniowy na bazarku, to zgłoszę tam Fajtka, dam krótki tekst i foto do ogłoszeń.

Posted

bico napisał(a):
Zuzlikowa już zdrowsza, ale ciągle ma awarię kompa i nie ma jej na dogo, w ogóle na razie nie ma neta:(

Ja mam wykupiony pakiet ogłoszeniowy na bazarku, to zgłoszę tam Fajtka, dam krótki tekst i foto do ogłoszeń.

Bico .... :modla::modla::modla:

Posted

Biedny Fajtul znowu oberwał od Jożina...nawet nie wiem o co poszło,to był moment. Chyba połamaniec prewencyjnie trzyma go na dystans pamietając jak Fajtek lał go gdy ledwo stal na nogach. Ostrzega warczeniem ale czasem Fajcio przekroczy " linię demarkacyjną"...zresztą Łysol też potrafi skoczyć i przewrócić dwukrotnie większego i cięższego psa. Życie dało mu szkołę... a potem odgrywa się na kotach i wcale ślepota mu nie przeszkadza w "polowaniu". A może on symuluje żeby wyłudzić świadczenia inwalidzkie z psiego ZUS-u?...

Posted

Ściągnęłam już fotki muzzy'ego...zaczęłam allegro Fajtka,ale potrzebuję jeszcze kilka danych do ukończenia:
1) jak wygląda sytuacja oczu Fajtka- czy psiak był zdiagnozowany? Jaki jest wynik i rokowania? Czy przewidziane są jakieś działania w celu poprawienia sprawnożci oka z zaćmą?
2) czy Fajtek będzie wykastrowany?Na kim ma spocząć obowiązek kastracji?
3) jakie są wymogi w stosunku do domku poza wskazaniem by mieszkał w domu i by był jedynym zwierzakiem?...chyba dobrze zrozumiałam?
na co położyć szczególny nacisk...jakieś konkretne oczekiwania spowodowane potrzebami Fajtusia?

Czekam na info i będę mogła skończyć allegro.

Posted

no właśnie - co z tą ostateczną diagnozą oczek? Była? Będzie?
Bo najmniejsza szansa na polepszenie stanu jego oczu, zwiększa zarazem jego szanse na dom:roll:

Kto w końcu napisał do Pani Żanety, o której wspominała tu DORA, w sprawie ogłoszenie Fajtka w "Przyjacielu Psie"???
Tam są ogłaszane razem z foto 4 psy na miesiąc - to też jest szansa, że Fajtka ktoś wypatrzy lub inaczej zechce pomóc...

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Ściągnęłam już fotki muzzy'ego...zaczęłam allegro Fajtka,ale potrzebuję jeszcze kilka danych do ukończenia:
1) jak wygląda sytuacja oczu Fajtka- czy psiak był zdiagnozowany? Jaki jest wynik i rokowania? Czy przewidziane są jakieś działania w celu poprawienia sprawnożci oka z zaćmą?
2) czy Fajtek będzie wykastrowany?Na kim ma spocząć obowiązek kastracji?
3) jakie są wymogi w stosunku do domku poza wskazaniem by mieszkał w domu i by był jedynym zwierzakiem?...chyba dobrze zrozumiałam?
na co położyć szczególny nacisk...jakieś konkretne oczekiwania spowodowane potrzebami Fajtusia?

Czekam na info i będę mogła skończyć allegro.

Fajtek będzie wykastrowany prawdopodobnie w przyszlym tygodniu. Wymagania co do domu to przede wszystkim dużo miłosci.Jeśli chodzi o oczy to , jakj uż pisałem, Fajtek nie daje nic przy nich robić, rzuca się, gryzie jeśli może i to mocno(było kilka ofiar...), więc pooperacyjna toaleta ran jest niewykonalna. Póki coś widzi nie chcę ryzykować totalnej ślepoty, jeśli po operacji dojdzie do starcia z innym psem to koniec szans a odizolowac go nie mam możliwosci,w kojcu nie usiedzi. Co do drugiego oka byc może trzeba będzie usunąć,planowalismy zdiagnozowanie i kastrację za jednym zamachem,przy jednej narkozie ale nie udaje sie tego zgrać. Do p. Żanety pisałem ale miałem problem z pocztą i chyba nie doszło. Napiszę jeszcze raz.