Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie drogie cioteczki, od dwóch dni z Balbisią martwimy o pieska z Aleksandrowa Łódzkiego. Dostałam telegon od koleżanki, która wiedząc, że mam świra na punkcie czterołapków zwróciła się do mnie o pomoc. Założyłam psince wątek i teraz proszę Was wszystkie o pojawienie się u Czarnuszka z pożaru, tak go nazwałam tymczasowo;) Każda wasza uwaga będzie dla mnie bardzo cenna!
Psie Wolny, do Ciebie apeluję o obecnosć u Balbisi, gdyż już bardzo długo nas nie odwiedzałeś :(
W tej chwili desperacko potrzebny banerek dla Czarnuszka.
Wejdziecie cioteczki plisss... http://www.dogomania.pl/threads/186127-Czarnuszek-z-po%C5%BCaru

Posted

Jestem codziennie :lol:. Czekam na zdjątka Balbina - ostatnie superowe. Przegląd 'prasy' zaczynam od Taliba Balbina. Muszę zrobić mojej Bandzie parę zdjęć w plenerze do prezentacji i oczywiście Taliba Mikę. Opowiadałem Jej o Balbinie - machała ogonem, znaczy zrozumiała. Tak w ogóle to te kurdupelki strasznie inteligentne są.
Pozdrawiam Balbinę i wszystkich Balbinowych ludziów z Panią V-ce Prezes na czele. :lol::lol:

Posted

Amica , a jak byś spróbowała Balbinie tego kościa rąbnąć - to przykąsi, czy tylko nawrzeszczy ? . Moja nawrzeszczy co niemiara, nastraszy, ale jak dam niby przypadkiem palucha - nic.
Jutro Talib Mik będzie miał zabieg usunięcia przepukliny pachwinowej - mała, ale nie ma na co czekać. Będzie problem po zabiegu jak się wybudzi. Trzeba będzie cholerę do kenela i to małego. Skubańczyk nie usiedzi spokojnie i pewnie się rozerwie. Już to trenowaliśmy parę lat temu po sterylce - rozpruła się cholernica i o 2 w nocy była szyta powtórnie. Tak się żyje z Talibami. Nie zna życia ten .....co ...nie ma Taliba na stanie :evil_lol::evil_lol:. Ja mam jeszcze dwa inne Taliby , Talib Gangreen i Talib Szefowa. Urwanie .....
No cóż, przecież różne są zboczenia :p .

Posted

Pies Wolny napisał(a):
Amica , a jak byś spróbowała Balbinie tego kościa rąbnąć - to przykąsi, czy tylko nawrzeszczy ? . Moja nawrzeszczy co niemiara, nastraszy, ale jak dam niby przypadkiem palucha - nic.
Nie zna życia ten .....co ...nie ma Taliba na stanie :evil_lol::evil_lol:. Ja mam jeszcze dwa inne Taliby , Talib Gangreen i Talib Szefowa. Urwanie .....
No cóż, przecież różne są zboczenia :p .

Zgadzam się w 100%:) Nie zna życia ten... co nie ma Taliba:)
Balbisia co prawda pozwala sobie zabrać nawet kość, ale wtedy skacze na mnie i drapie jak szalona:) Nigdy z ząbkami na mnie wyskakuje, ale obcy nie mają już tak dobrze:)

Posted

Monika z Katowic napisał(a):
Balbinka to piesek niewielkiej postury, ale ma ostre pazury! :):):)
Tak mi się zrymowało z rana.:)

Talibowie mają taką niepozorną posturę, za to chart ducha ogromny

Posted

Sześciokrotny off będzie.
Pokażę sprawozdanie z udanego zabiegu usunięcia przepukliny pachwinowej u Taliba Mika.
Mika została zawieziona do pana weta przez osobistego kierowcę, znaczy się mnie, na stosowne badania. Po badaniach zarządziła, że do chaty Ona prowadzi auto. I prowadziła :

Po przyjeździe pod chatę, pyta się i jak poszła jazda ?... no OK. Trochę krzywo na zakrętach, ale OK, pojętna córcia.

Po zabiegu trochę na bani .... (no nie będę kobiety pokazywał nago w pozycji ... no wiecie - nie uchodzi , poza tym krwawy zabieg ).

Tu już w domu w swoim łóżku, no ....znaczy się moim ....no dobra ...wspólnym.

A tu na narkotycznym haju do kogoś się śmieje .... chyba zazdrosny się robię

Taak, uff, udało się !! A w sprawie charakterku i wielkiego ducha to może coś Odi powiedzieć, zwłaszcza jak Jej Talib zęby pokazał przy próbie pogłaskania. Do Taliba tylko ja mam "dojście", a jak ktoś coś potrzebuje załatwić to tylko przeze mnie. Inaczej 'charakterek' Taliba nie pozwala.
I tym charakternym akcentem koniec offa.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Psie Wolny na skutek przeczytani tegoż offka mój monitor uległ totalnemu zniszczeniu. Nadwyrężony był zresztą już po wizycie u jamora.

a ja idem spać... radośniejsza po fatalnym dniu. Ech, Psie wolny jesteś wielki

Posted

Musisz kiedyś wypróbować Amico kupienie Balbince największej z tych kości. Opatentowałam ten manewr z Mańką (gabaryt ok. 1,5 Balbinki). Podłota tak się umorduje ciąganiem i memlaniem wielgachnej kochy, że mam na długo święty spokój, a i odebrać łatwiej. ;-)

Posted

Hehe, ja jak swoim kupie nawet najwieksza kosc, to i tak raz dwa jej nie ma... Ale za to zabrac mozna zawsze im wszystko bez najmniejszego sprzeciwu - a jak kombinuja i chowaja po polikach albo pod jezykiem jak nie chca, zeby pani znalazla cos nieporzadanego w paszczy ;)
Za to jamniczka, ktora mialam wczesniej... Ta to z klubu Taliba jak nic byla... Jak pani czytala ksiazke, to nikt nie mogl podejsc i jej przeszkadzac, bo sunia czuwala ;)

Posted

Witam wszystkich gorąco!
Pies Wolny zrobił nam super frajdę tym offem. Najważniejsze, ze mały Talibek nie tylko został kierowcą ale pomyślnie przeszedł zabieg! Gratulujemy !!!

A oto najnowsze fotki małej Balbisi.

Z wykradzioną piłeczką kuzyna Bendżiego (najnowszego członka rodziny mojej siostry)

Balbisia i Bendżi, wiadmo kto dowodzi w tym duecie:)

Tym razem Balbina musiała dogonić Bendżiego, by odzyskać utracony łup:)
Dzięki temu było w domu trochę spokoju wieczorem, hihi, ale tylko trochę :)

Posted

Cześć Balbina i Dziewczyny ! :lol:,
będzie off z innej serii. Mam wniosek o przyjęcie do klubu Talibanów Wspaniałych od jednej znajomej. Ja Ją mogę przyjąć, tylko jak to zrobić bez Taliba :shake:. Tak, tak ........Ona szuka Talibanki w typie Taliba Balbina lub Taliba Mika - mus mikro Talibankę dopaść. Jak się taka znajdzie wtedy będzie można przyjąć gościówę do Klubu - inaczej nijak. Jakby co to zapraszam na Priva. :lol:

Posted

[quote name='Pies Wolny']Cześć Balbina i Dziewczyny ! :lol:,
będzie off z innej serii. Mam wniosek o przyjęcie do klubu Talibanów Wspaniałych od jednej znajomej. Ja Ją mogę przyjąć, tylko jak to zrobić bez Taliba :shake:. Tak, tak ........Ona szuka Talibanki w typie Taliba Balbina lub Taliba Mika - mus mikro Talibankę dopaść. Jak się taka znajdzie wtedy będzie można przyjąć gościówę do Klubu - inaczej nijak. Jakby co to zapraszam na Priva. :lol:
Pies Wolny - wejdź proszę na wątek mikropsiaków, albo po prostu podeślij tej znajomej,bo tam są - może nie zupełnie takie jak Balbinka, ale podobne i duuuży wybór mikrusków :)
to link: http://www.dogomania.pl/threads/177531-MIKROPSY-do-adopcji-%E2%80%93-w%C4%85tek-informacyjny-%28prosz%C4%99-nie-pisa%C4%87%29/page4