Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mię : BALBINA

Pochodzenie: Liczba: 6
Znaczenie imienia:
Liczba dla imienia: 6
Znak zodiaku: Byk
Planeta: Wenus
Imieniny obchodzi:
31 Marca, 2 Grudnia

Imię Balbina pochodzi od dawnych Rzymian. Obywatele Rzymu z upodobaniem się przezywali; na przykład Brutus (czyli "głupek"), czy też Scevola (czyli "mańkut"). Był ród Cecyliuszów, czyli Ślepaków, i był ród Balbinów, czyli Jąkałów. Szybko jednak zapomniano, co to imię początkowo znaczyło i mieszkańcom Italii kojarzyło się już ono tylko ze sławnymi rzymskimi przodkami. Liczba imienia Balbina to zgodna szóstka. Dodajmy do tego naturalną łagodność i wdzięk wpisany w dźwięki tego imienia - i już widzimy, że Balbina to imię odpowiednie dla pań urodzonych z silną Wenus w horoskopie.

Tak więc Balbina to imię dla znaków, którymi włada Wenus, czyli dla Byka, Ryb i Wagi. Była kiedyś w telewizji Gąska Balbinka. Astrologowie twierdzą, że gęś to ptak spod znaku Wagi. Czyli wszystko się zgadza!

Posted

Witajcie cioteczki!
Balbinka dostała ostatni jak na razie zastrzyk! Niedługo robimy kontrolne zeskrobiny, ale myśle, że nie ma sie o co martwić. Balbi wygląda super i bardzo wątpię, by jakiekolwiek nużeńce jej w tej chwili zagrażały. Ale wole nie zapeszać , ciiii. Dziś na kontroli u Pani wet, gardziołko wyglądało bardzo ładnie, katarku brak, tylko jeszcze te nieszczęsne szmery przy zamykaniu się zastawek:( no ale cierpliwie czekamy, bo i tak już widać efekty, że jest lepiej,. bo kaszelku prawie wcale nie ma:) Hihi.
Poza tym jest przecudownym wesołym psiakiem! Ciągle się przytulamy, bo ona jest również wielkim pieszczochem:)

Posted

A ja chyba mogę oficjalnie już napisać, że Amica wyraziła wolę adopcji Balbinki :)
W przyszłym tygodniu dopełnimy formalności. Chyba można się już cieszyć :-D

Posted

GoniaP napisał(a):
A ja chyba mogę oficjalnie już napisać, że Amica wyraziła wolę adopcji Balbinki :)

Wow to super :):)

Posted

GoniaP napisał(a):

amica gratuluję podjęcia takiej decyzji :)
Balbinko - gratuluję cudownego domku :)
Życzę Wam wszystkiego dobrego :)

I tak wiedziałam, ze tak będzie :) to była kwestia czasu :)
ALE SIĘ CIESZĘ :):):)

Posted

GoniaP napisał(a):

to bardzo bardzo dobra wiadomość..... :):):):) ale kto by się oparł takiej małej ślicznotce jak by ją miał u siebie :):):)