ollalaa Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Akrum napisał(a):No to cioteczki, zaczynamy wpłacać kaskę ;) No ta ja już zaczęłam. Przed chwilą zrobiłam przelew, na razie 25zł, ale na pewno jeszcze wpłacę kilka groszy później. W tytule napisałam: na leczenie RODIEGO, na pewno będzie wiadomo o kogo chodzi :-) Quote
Asior Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 dziewczyny... trzeba rozsyłać pw z linkiem do wątku komu się da :( nie mozemy zostawić GoniP z tym samej.... wszyscy wiedzą, ze ma miENTkie serducho, dlatego musimy jej pomóc!!!! Quote
Asior Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 GONIU NA BOGA powiedz co to za pies??????? czy to jakaś świeża sprawa???? Quote
Helga&Ares Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Nie jest dobrze z Rodim...:placz: To kłębek nerwów. Wychudzony, poraniony, a w jego spojrzeniu jest tyle rozpaczy... Aż łzy same cisną się do oczu.. Psiak pozwala robić ze sobą wszystko, nie wykazuje agresji - także w stosunku do innych psów, nawet tych, które go prowokują do ataku.. On poddaje się.. Wycofuje:-( Skóra go swędzi niemiłosiernie, rany bolą, a on to wszystko dzielnie znosi, nie piszczy, nie protestuje, tylko udaje, że go nie ma. Siedzi cichutko i nikomu nie chce przeszkadzać, ani zawadzać. Ciężko będzie wyprowadzić Rodiego na tzw. prostą, oj ciężko.. Przed nim długa droga ku normalności. TO SPOJRZENIE ŚNIĆ MI SIĘ BĘDZIE PO NOCACH... Jestem załamana tym, co zobaczyłam :placz::placz: Quote
Helga&Ares Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 to przerażone spojrzenie... POMÓŻ MI.... Quote
ollalaa Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Moim zdaniem to On jest w gorszym stanie niż Balbinka. A na pewno pod względem psychiki, ktoś musiał go bardzo skrzywdzić. Jak dobrze, że Gonia zabrała Go ze schronu. Quote
Asior Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Helgus usuń dubelek :) ehhhh Rodi... biedaku... Czy nie ma jakichś leków, które powstrzymują swędzenie??? Quote
Helga&Ares Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 [video=youtube;Pz891cQzR04]http://www.youtube.com/watch?v=Pz891cQzR04[/video] Filmik...... Quote
mroze Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Zgodnie z wcześniejszą deklaracją wpłaciłam dziś 70 zł. Biedaczynka z niego. Zdrowiej piesku. Ucałowania. Quote
Helga&Ares Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Podziękowania w imieniu Rodiego, mroze On tak bardzo lubi piłeczki... Quote
ollalaa Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Chyba dobrze, ze lubi się bawić, ja to odbieram jako chęć życia, a to dobrze, bo chce walczyć. Zresztą jak piszecie poddaje się zabiegom, bez żadnych sprzeciwów, jak by czuł, że chcecie mu pomóc. Quote
amica Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 No wygląda faktycznie strasznie. Przelew moge puścić dopiero po 28 marca:( ale spróbuje troche nagłośnić sprawę wśród znajomych. Quote
Isadora7 Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Dobra szkielecik aukcji mam, reszta jutro.... uuuups dzisiaj po pracy Quote
Paulina87 Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 Nic nie mogę zrobić na tej dogomanii i tak cud, że piszę tego posta. Zrobiłam plakacik z Rodim i powieszę u mnie na uczelni. Quote
snuszak Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 dziewczyny alarm kolejny w Poznaniu, http://www.dogomania.pl/threads/181841-ALARM-Niewidomy-piesek-z-wysadzonym-okiem-schron-w-Poznaniu?p=14296053#post14296053 aż słów brakuje tyle biedaków się teraz pozwalało, szukamy dla małego tymczasu, wiem że to prawie niewykonalne ale jednak, prosimy o pomoc, Paulina gdyby tak na zdjęcia się umówić? Bo Ty świetne robisz Quote
Paulina87 Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 Ja to chyba za dużo mieszam w tym schronisku ;) więc nie wiem czy to dobry pomysł żebym tam szła. Quote
Akrum Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 jak tam fundusze Rodiego?? coś ktoś wpłaca?? trzeba by w pierwszym poście spisywać... ja też już przelałam kaskę... Quote
zdrojka Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Przepraszam, ale ja się zgubiłam, gdzie jest Rodi w tej chwili? Coś tam wysupłam z portfela dla niego... Quote
Paulina87 Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Rodi obecnie przebywa w klinice w Śremie jest pod opieką fundacji Emir. Zaraz zedytuję 1 posta żeby wszystko było czytelne dla wszystkich. Quote
GoniaP Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 [FONT=Arial]Dziękuję Wam za to, że jesteście z nami i Rodim. Wpłaty podam w najbliższym czasie. A teraz wieści medyczne: U Rodiego nie stwierdzono ani nużycy, ani niedoczynności tarczycy. Cholesterol całkowity 3,4 mmol ( litr norma 3,3 - 9,3 mmol ) litr FT4 9,13 pmol (litr norma 9 - 30 pmol/l ). Współczynnik K = 2,9 (każdy wynik powyżej 1 wyklucza niedoczynność tarczycy).[/FONT] [FONT=Arial] Biochemia w normie.[/FONT] [FONT=Arial] Dziś jednak przyszły wyniki z ZHW i wyszło szydło z wora:[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]obfity wzrost beta hemolizujących gronkowców koagulazo dodatnich i nikły wzrost drożdżaków.[/FONT][FONT=Arial] Antybiogram potwierdził wrażliwość na zastosowany antybiotyk.[/FONT] Quote
Recommended Posts