Ajula Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 GoniaP napisał(a): nie wiem jak podołamy zapłacić za RC skin support = 460zł + ok. 450 zł za miesiąc pobytu w hotelu, co daje prawie 1000zł miesięcznie - w zasadzie nie do zapłacenia w tej chwili :( nie dacie rady finansowo :( a uzbierać tyle pieniędzy co miesiąc - mało realne jedyne wyjście to żeby Rodiego wziął ktoś doświadczony na DT, ale to wiemy wszyscy, że znalezienie kogoś takiego graniczy z cudem Quote
stonka1125 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Jezu Goniu, nie mogę pomóc w żaden sposób, tak mi przykro Quote
GoniaP Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Akrum napisał(a):a Rodi już jest u Jamora?? Tak, od dziś :( Quote
jamor Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 ładny psiak, wiec ma duze szanse na zainteresowanie DS. Z głowa nie jest zle. bysrty koles ale rozchwiany. szybko zaakceptował nowe miejsce i nawet obszczekuje psy na wybiegu. Widoczne oznaki lęku przed nieznanym. Koles troche ma za sobą i te ciagłe zmiany miejsca. Musi sie poprostu odnalesc, uporzadkowac swoje miejsce w stadzie. dajmy mu troche spokoju przez 3-5 dni a potem w teren. Quote
GoniaP Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 To ja może dopowiem, co niedopowiedziane... 1. ze schroniska Rodi vel Brenn trafił do kliniki, gdzie był intensywnie leczony przez parę miesięcy. W klinice nie wykazywał żadnych oznak agresji, wręcz był mega potulny, można było robić z nim i przy nim wszystko. 2. trafił do ds do Ali, która w pełni miała go pod kontrolą, nie miała z nim żadnych problemów, mówiła - pies mega inteligentny - pies ideał. 3. Po wypadku z amstaffem, Ala doznała kontuzji kręgosłupa, Brenn wrócił zatem do fundacji i pod opiekę Asi. Asia nigdy nie zgłaszała żadnych problemów z Brennem, który "chodził jak zegarek", jedynie Jej koty dostały depresji i nie wychodziły z kuchennej kryjówki. 4. W związku z problemem z kotami Asi, Brenn przeniósł się do dt w Wawie. Dt w Wawie został sprawdzony przez naszą wolontariuszkę. Ten dt również nie zgłaszał wobec Brenna żadnych zastrzeżeń. (choć póxniejszy ds donosił, że już tam pojawił się problem agresji wobec tzta opiekunki). 5. Brenn został zaadoptowany przez rodzinę pani Eli i zaczęły się schody. Zasygnalizowano mi najpierw zachowania agresywne wobec p. Eli i Jej córki, przy jednoczesnej akceptacji pana domu, potem zachowania lękowe. W międzyczasie się dowiedziałam, że na ostatnim etapie zastosowano wobec Brenna obrożę elektryczną. Wprawdzie z relacji wynika, że zastosowano ją jedynie kilka razy, ale nie wiem, czy była użyta prawidłowo, jeśli w ogóle można mówić o zasadności jej użycia. (ja jestem jej zaciekłą przeciwniczką). 6. Siódmym, po schronisku, przystankiem Brenna jest hotel u Jamora... Fizycznie psiak czuje się dobrze, jest zarośnięty, piękny, oprócz rany przy ogonie, którą wygryzł podczas nieobecności poprzednich opiekunów. Hotel Jamora jest jego jedyną szansą, szansą na którą w zasadzie nas nie stać :( To wydatek 1000zł miesięcznie - hotel plus karma.... Nie wiem jak temu wyzwaniu podołać. Proszę - POMÓŻCIE!!! Quote
GoniaP Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Asior napisał(a):łoo rany boskie... tyle kasy???? Tak Asior - nic dodać, nic ująć! :( Alternatywą jest eutanazja z powodu braku środków na utrzymanie psa :( Quote
Asior Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 a hotel w Bogatyni??? Chyba tańszy... Dziewczyny od amstafów z nim współpracują od kilku lat... hotel ze szkoleniowcem też.. Quote
stonka1125 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Gonia a możesz to wszystko co napisałaś wkleić do pierwszego postu i chociaż jedno aktualne zdjęcie, porozsyłam i wrzucę gdzie się da, jezu tyle kasy... Quote
GoniaP Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Asior napisał(a):a hotel w Bogatyni??? Chyba tańszy... Dziewczyny od amstafów z nim współpracują od kilku lat... hotel ze szkoleniowcem też.. Hotel o 50zł tańszy, hotel z którym mieliśmy, hmmmm, "sytuację" i nie mamy do niego zaufania... Quote
Asior Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 GoniaP napisał(a):Hotel o 50zł tańszy, hotel z którym mieliśmy, hmmmm, "sytuację" i nie mamy do niego zaufania... rozumiem... szkoda :( Quote
GoniaP Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 50zł miesięcznie nas nie ratuje.... To i ja osobiście mogę dodać, więc żadna strata.... Quote
Asior Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 nie no ja wiem, zę 50 zeta to nic nie zmienia.. powiedziałam, ze szkoda, ze tylko 50 zł różnicy :roll: Quote
Akrum Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 kupa kasy... i jak większość dogomaniaków, już nawet nie mam z czego Wam pomóc... zróbcie znów allegro cegiełkowe i na FB akcje, może się uda coś uzbierać... w tym wszystkim żal mi Rodiego, tyle razy zmieniał miejsce zamieszkania... pewnie ma mega skrzywioną teraz psychike, ale jamor wyprowadzi go na "normalnego psa" :) Quote
jamor Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 ja schodze dla niego z cena na 13 zł. co do karmy to mam przed sobą wyniki z alergenów. brak uczulenia na - jagniecine, królik, wieprzowine,dorsz, konina, ryz, zyto, owies. wstepnie moge powiedziec , że u niego z głowa wszystko wporzadku. nie mam zadnych zastrzezen. jest fajny, troche roztrzepany ale to normalny psiak. obstawiam, że nie bedzie u mnie długo. zaraz załoze mu album, zdjecia nie bedą zajebiaszcze bo [pochmurno bardzo, ale jak wyjdzie slonce to porobie dobre, Quote
Cantadorra Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 To niby Rodi? Ja też nie bardzo wierzę...... Quote
lika1771 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Cioteczki jezeli to On to niezła metamorfoza Quote
jamor Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 lika1771 napisał(a):Sliczny,a zdjecie zaj......e zdjecia do dupy, nie ostre. bedzie słonce to kopara wam opadnie Quote
Recommended Posts