GoniaP Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 Rodi jest już w nowym domu w Warszawie :) Więcej wieści wkrótce. Quote
IVV Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 super !!!!! nareszcie bede mogla spokojnie spac :) nie moglam przestac o tym bidulku myslec ... Quote
Paulina87 Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Super, gratulacje, często wchodziłam na jego wątek w oczekiwaniu na te dobre wiadomości. A skoro Rodiemu się poszczęściło to kolejny ON-ek co prawda w lepszym stanie szuka domu. [url]http://www.dogomania.pl/threads/192192-Wy%C5%82ysia%C5%82y-DON-w-schronisku-Ostr%C3%B3w-Wlkp[/url]. Quote
Akrum Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 [quote name='GoniaP']Rodi jest już w nowym domu w Warszawie :) Więcej wieści wkrótce.[/QUOTE] super :) mam nadzieję, że tym razem Rodi zadomowi się tam na stałe :) Quote
AniaGucio Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 [quote name='Akrum']super :) mam nadzieję, że tym razem Rodi zadomowi się tam na stałe :)[/QUOTE] Biedaczysko - miejmy nadzieję, że nic więcej strasznego mu się nie przydarzy i że będzie kochany w nowym domku :) Quote
Ekiana Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Super, bardzo się cieszę! Oby ten nowy domek był ostatnim i najszczęśliwszym w jego życiu. Rodi na to zasługuje. Może nowy domek zechce wstawić jakieś fotki szczęśliwego psa we wspaniałym nowym domku.... :) Pozdrawiamy! Quote
Cantadorra Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Trzymam kciuki za szczęście Rodiego. Quote
ABA Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 GoniaP napisał(a):Rodi jest już w nowym domu w Warszawie :) Więcej wieści wkrótce. Nie znajduje slow, by podziekowac Malgosi, Jej Wolontariuszkom i Panu Doktorowi za wszystko, co zrobili dla Rodiego! Trzymaj sie, Maluchu!!! Niech Ci sie wiedzie!!! Quote
GoniaP Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 Zanim zaczniecie gratulować - pomóżcie! Potrzebny jest dobry behawiorysta z Warszawy, który pojedzie do domu Brenna, poobserwuje, oceni i pomoże. Mianowicie Brenn trafił do super Rodziny, jest tam od ponad tygodnia. Niestety wybrał sobie za przewodnika i władcę - pana domu, a terroryzuje panią domu i Jej córkę... Warczy, spina się w wielu sytuacjach.... Panie się go zaczynają bać, więc trzeba wkroczyć i ukrócić to NATYCHMIAST! Konik zmieniał dom kilka razy, jest więc wygłupiony do granic. Niemniej nie wolno lekceważyć obecnych sygnałów, bo są oznaką dominacji/agresji. Te mogą się jedynie utrwalić/pogłębić bez zdecydowanego działania. Ja nie mogę udzielać rad przez telefon i z takiej odległości - nie widząc psa i jego funkcjonowania w jego najbliższym otoczeniu. Proszę o podanie namiarów na Warszawskich speców od zoopsychologii.... Quote
Cajus JB Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Ja sobie wszystko doczytam na spokojnie. Quote
Cantadorra Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 BeaBono, uważam, że warto spróbować, dobry pomysł. Quote
Ekiana Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 GoniaP napisał(a):Zanim zaczniecie gratulować - pomóżcie! Potrzebny jest dobry behawiorysta z Warszawy, który pojedzie do domu Brenna, poobserwuje, oceni i pomoże. Mianowicie Brenn trafił do super Rodziny, jest tam od ponad tygodnia. Niestety wybrał sobie za przewodnika i władcę - pana domu, a terroryzuje panią domu i Jej córkę... Warczy, spina się w wielu sytuacjach.... Panie się go zaczynają bać, więc trzeba wkroczyć i ukrócić to NATYCHMIAST! Konik zmieniał dom kilka razy, jest więc wygłupiony do granic. Niemniej nie wolno lekceważyć obecnych sygnałów, bo są oznaką dominacji/agresji. Te mogą się jedynie utrwalić/pogłębić bez zdecydowanego działania. Ja nie mogę udzielać rad przez telefon i z takiej odległości - nie widząc psa i jego funkcjonowania w jego najbliższym otoczeniu. Proszę o podanie namiarów na Warszawskich speców od zoopsychologii.... www.dobrypies.pl Polecam! Quote
Diegula Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Holera jakiego pecha ma ten pies :(:(:(. Quote
Isadora7 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 GoniaP napisał(a):Brenn wraca z adopcji :( O matusiu szkoda że nie udało się :( Quote
wapiszon Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Kiedy ten psiak znajdzie swoje miejsce na ziemi???????????????? Quote
polubek Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 co znowu się stało? czy dla tego psa kiedyś zaświeci słońce? Quote
GoniaP Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 Brenn upodobał sobie Pana domu i terroryzuje Panią... Przyszła rekomendowana behawiorystka i zaleciła prochy :( Dała parę wskazówek, jak z nim postępować ale nie rozpaliła w Pani nadziei :( Brenn warczał na Panią, która stosowała się do zaleceń i Pani pękła do końca. Odbyła się narada domowa i zdecydowano, że Brenn musi odejść. Nie wiem co się stało pomiędzy dt w Poznaniu, dt w Warszawie i tym ds, ale coś nie zagrało, ktoś zawiódł, czegoś nie dopatrzył i nie przekazał nam... W tej chwili tego nie dojdziemy :( I nie mam tu na myśli domu Pani Elżuni.... A może nikt nie zawiódł, a w życiu Brenna zaszło zbyt wiele zmian w krótkim czasie, a może odzyskał siły, dojrzał, a może to kombinacja wielu czynników.... Dość, że obecnie terroryzuje fajną rodzinę, która miała najlepsze chęci, a jednak nie daje rady :( Pani Ela żyje w strachu, w Jej poukładanym domu skisła atmosfera. Zaproponowałam szkolenie, ale bez serca nic nie da się zrobić, A Pani Ela straciła serce do Brenna... Nie wiem co z nim będzie, nie mam pomysłu gdzie go umieścić. Po 25tym zwolni się miejsce dla niego u Jamora, ale choć nie mam wątpliwości, że Jamor poradzi sobie z Jego psychiką, to może nie dać rady sprostać wymaganiom natury medycznej: kąpielom, monodiecie itp. Poza tym, nasze zasoby finansowe są na wyczerpaniu i nie wiem jak podołamy zapłacić za RC skin support = 460zł + ok. 450 zł za miesiąc pobytu w hotelu, co daje prawie 1000zł miesięcznie - w zasadzie nie do zapłacenia w tej chwili :( Ja już po prostu rozkładam ręce i wyję do księżyca z niemocy :( Quote
Asior Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Boże.. znowu??? ten pies ma ewidentnego pecha :( Gonia, niestety nie pomogę za wiele, ale choć podeśle Ci linka do tańszej karmy... ja myśle, że dobre i te 50 zł :( http://allegro.pl/royal-canin-skin-support-10kg-kurier-i1221528986.html a co do szkoleniowca.... próbowaliście pogadać z Bogatynią?? Tam nie taniej ???? Quote
Akrum Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 o matko, biedny Brenn... ten psiak na prawdę ma pecha w swoim życiu... może za dużo zmian w ostatnim czasie miał... dlatego tak reagował teraz... ah. czy ten psiak jeszcze będzie potrafił zaufać człowiekowi, skoro jak tylko zaufa komuś, to zaraz zmienia miejsce zamieszkania? Tal bardzo mi cię żal Brenn.... Quote
Recommended Posts