Jump to content
Dogomania

Rodi-Brenn-w nowym domu - czy tym razem zostanie tam na zawsze?

Recommended Posts

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Rodi, myslałam że jek zajrze dziś z rana do ciebie to będą tu o wiele lepsze wiadomości, niż wczorajszego dnia, a tu jest jeszcze gorzej... Dlaczego akurat tobie się te wszystkiee choróbska naraz przytrafiły?
Rodi, nie takie jest twoje przeznaczenie, nie takie... :( walcz kochany piesku, walcz i wygraj z chorobami!!!

Posted

Właśnie wróciłam od Rodiego. Niestety od wczoraj zbyt wiele się nie zmieniło (choć trudno się dziwić, zbyt wcześnie, jego stan jest poważny). Dalej towarzyszą mu problemy z utrzymaniem równowagi, ciężko mu jest nawet stać na czterech łapach (ma niekorzystne wyniki badań krwi). Temperatura ciała psa - 38,4. Zmierzyliśmy, bo Rodi bezustannie się trząsł i zgrzytał ząbkami. Wyprowadziłam go tylko na krótki spacer, bo to dla niego ogromny wysiłek. Po powrocie, z uwagi na ogólne osłabienie zaaplikowaliśmy sporą dawkę glukozy i innych wskazanych specyfików (dzielnie znosił wszystkie zastrzyki, choć były bolesne). Po nich troszeczkę się ożywił, popił wody, zjadł niewielką ilość karmy RC i zasnął.
Podsumowując: Rokowania nadal są niepewne. Robimy wszystko, co tylko możliwe by go uratować.. Mamy nadzieję, ze Roduś będzie na tyle silny, by to przetrwać, nie poddać się.
Jeszcze jedno Wam powiem, co mnie strasznie wzruszyło.. Rodi się niesamowicie klei do człowieka, a w obliczu bólu - jeszcze bardziej, jakby szukał poparcia...
On chce żyć, chce być szczęśliwy. Mam nadzieję, ze uda mu wygrać:-(

Posted

czy w związku z jego stanem nie lepiej, gdyby jadł coś gotowanego (nie suche)... Może jest jakakolwiek szansa, ze ktoś by mu choć raz dziennie dowoził trochę ugotowanego mięsa z ryżem

Posted

[quote name='Asior']czy w związku z jego stanem nie lepiej, gdyby jadł coś gotowanego (nie suche)... Może jest jakakolwiek szansa, ze ktoś by mu choć raz dziennie dowoził trochę ugotowanego mięsa z ryżem[/QUOTE]

to bardzo dobry pomysl,prawdopodobnie tudny do wykonania ,ale gdyby ktos to mogl robic jest to najlepsza forma pomocy dla psa w jego stanie . Niestety sucha karma zawiera bardzo duzo chemikalii ,ktore zupelnie nie sa wskazane przy takim wycieczeniu:shake:

Posted

[quote name='Helga&Ares']Właśnie wróciłam od Rodiego. Niestety od wczoraj zbyt wiele się nie zmieniło (choć trudno się dziwić, zbyt wcześnie, jego stan jest poważny). Dalej towarzyszą mu problemy z utrzymaniem równowagi, ciężko mu jest nawet stać na czterech łapach (ma niekorzystne wyniki badań krwi). Temperatura ciała psa - 38,4. Zmierzyliśmy, bo Rodi bezustannie się trząsł i zgrzytał ząbkami. Wyprowadziłam go tylko na krótki spacer, bo to dla niego ogromny wysiłek. Po powrocie, z uwagi na ogólne osłabienie zaaplikowaliśmy sporą dawkę glukozy i innych wskazanych specyfików (dzielnie znosił wszystkie zastrzyki, choć były bolesne). Po nich troszeczkę się ożywił, popił wody, zjadł niewielką ilość karmy RC i zasnął.
Podsumowując: Rokowania nadal są niepewne. Robimy wszystko, co tylko możliwe by go uratować.. Mamy nadzieję, ze Roduś będzie na tyle silny, by to przetrwać, nie poddać się.
Jeszcze jedno Wam powiem, co mnie strasznie wzruszyło.. Rodi się niesamowicie klei do człowieka, a w obliczu bólu - jeszcze bardziej, jakby szukał poparcia...
On chce żyć, chce być szczęśliwy. Mam nadzieję, ze uda mu wygrać:-(

wazne ze pije wode i chce jesc!!!! to znaczy ze walczy!!!
ale czemu ta psina tylko na jakis zimnych kafelkach lezy:shake:,czy moze mu ktos zaniesc jakis koc,on nie moze utrzymac cieploty ciala a tu nawet nie ma do czego sie przytulic:shake: