Jump to content
Dogomania

Rodi-Brenn-w nowym domu - czy tym razem zostanie tam na zawsze?

Recommended Posts

Posted

[quote name='Helga&Ares']Pomózcie Mi, PROSZĘ :(

Może jeśli się ładnie uśmiechnę, ktoś wspomoże moje leczenie? :(

Leczenie do tej pory wyniosło ponad 1000zł, a to jeszcze przecież nie koniec...
PROSIMY o WSPARCIE
sami nie podołamy. Dla Rodiego wpłynęło 145 zł...

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='papatkiole']witam
prosze o dokładny i aktualny numer konta 100pln poleci ;)
Pozdrawiam
Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR"
Oddział Poznań
Konto Fundacji: Bank Śląski O/Grodzisk Maz.
80 1050 1924 1000 0023 0438 1029

tytułem: "Dla Rodiego"

SERDECZNIE DZIĘKUJEMY!

Posted

GoniaP napisał(a):
Jestem przerażona stosunkiem przewagi ludzi do sprawy bezdomności zwierząt :( Ciężko jest żebrać w dobrej intencji... Isadora, nadal liczę na Twoją pomoc w kwestii zorganizowania cegły dla Rodiego, bo efekty zbiórki są, jak na razie, mierne :(

Niestety GoniuP ludzie są jacy są, gdyby to chodziło o człowieka, o dziecko to ludzie z chęcią by dawali podczas takiej kwesty, a że to chodzi o "nikomu nie potrzebne" zwierzęta, to jest jak jest.
I TO MNIE TAK WKURZA, ŻE MOGŁA BYM Z TEJ ZŁOŚCI WYBUCHNĄĆ !!!

Ludzie uważają, że to nie jest ich problem, że są takie schorowane zwierzęta gdzieś w schroniskach, a że my dogomaniacy im pomagamy, to już w ogóle w oczach większości ludzi jesteśmy uważani z "świrusów"...

Posted

no Rodi - pieniążki zaczynają wpływać na twoje konto :) powoli, powoli, ale mam nadzieję, że od grosza do grosza i uda się cosik złotóweczek zebrać :)

Posted

Rodi, pokazujemy się cioteczkom.
GoniaP czy wet mniej więcej powiedział na jak długo przewiduje leczenie Rodi'ego?? I mniej więcej jakie będą dalsze koszty tego leczenia??

Czy będzie allegro cegiełkowe dla chłopaka??

Posted

Tak sobie siedzę i próbuję jeszcze coś wymyśleć, jak pomóc, żeby pieniążki dla Rodi'ego wpływały...
Może by można poprosić TV o umieszczenie apelu o pomoc? Np. w Teleskopie? Albo do poznańskiej gazety? Może warto byłoby spróbować, co cioteczki??

Posted

Akrum napisał(a):
Tak sobie siedzę i próbuję jeszcze coś wymyśleć, jak pomóc, żeby pieniążki dla Rodi'ego wpływały...
Może by można poprosić TV o umieszczenie apelu o pomoc? Np. w Teleskopie? Albo do poznańskiej gazety? Może warto byłoby spróbować, co cioteczki??

Spróbowac zawsze warto !! :) Działaj Akrum ;)

Posted

Akrum napisał(a):
Rodi, pokazujemy się cioteczkom.
GoniaP czy wet mniej więcej powiedział na jak długo przewiduje leczenie Rodi'ego?? I mniej więcej jakie będą dalsze koszty tego leczenia??
Dziś jestem umówiona na bardziej szczegółową dyskusję na temat naszych łysolków przebywających w klinice. Efekty leczenia Rodiego już są widoczne, ale z mojej wiedzy wynika, że leczenie gronkowca, jest najbardziej uciążliwe i długotrwałe. Myślę, że doktor nie będzie w stanie odpowiedzieć na pytanie jak długo ono potrwa, na pewno będzie drogie...

Akrum napisał(a):
Czy będzie allegro cegiełkowe dla chłopaka??
Isadorka obiecała, ale coś nie może odpalić :(

Posted

Akrum napisał(a):
TO ja spróbuję coś zadziałać z tym tv, prasą... ale nic nie obiecuję bo znajomości niestety nie mam!

moze poprosic p. Tereske Borcz o pomoc z tym tv iprasa... ona (z tego co sie orientuje) ma sporo znajomosci...

Posted

Skontaktowałam się z TVP Info, poprosili o przesłanie krótkiej informacji o Rodim i kilku zdjęć.
Wysłałam mailem... zobaczymy co i jak. Skierowałam ich GoniuP do Ciebie jeśli by mieli jeszcze jakieś pytania i jeśli podjęli by się pomocy w akcji zbierania pieniędzy.
Zobaczymy jak się ustosunkują do mojej prośby.

Posted

GoniaP napisał(a):
Dziś jestem umówiona na bardziej szczegółową dyskusję na temat naszych łysolków przebywających w klinice. Efekty leczenia Rodiego już są widoczne, ale z mojej wiedzy wynika, że leczenie gronkowca, jest najbardziej uciążliwe i długotrwałe. Myślę, że doktor nie będzie w stanie odpowiedzieć na pytanie jak długo ono potrwa, na pewno będzie drogie...

Jak tam Gosiu? Jakie wiadomości przynosisz ze spotkania z lek.wet??

Gosia, kontaktowałam się z TVN, TVP Info, dziś jeszcze będę pisała do gazet w sprawie rozgłośnienia sprawy Balbinki i ROdiego,znaczy zbierania pieniędzy na ich leczenie. W TVN i TVP Info zostawiłam namiary na Ciebie, powiedzili że jak temat by zaakceptowali, to będą się kontaktować z Tobą - no nie wierze, że się uda, ale w razie co, to będziesz wiedziała dlaczego dzwonią. Ściągnęłam sobie twoje namiary ze strony Fundacji - mam nadzieję, że nie będziesz mi miała tego za złe.

Aha właśnie siedzę też nad układaniem jakiegoś tekstu na temat Balbinki i Rodi'ego i zbieraniu na nie pieniędzy. Ponieważ skontaktowałam się z jednym chłopakiem - dziennikarzem, który zgodził się na moją propozycję i umieści artykuł na swoim blogu i u siebie na nk. Tylko teraz muszę to jakoś opisać i mu przesłać wraz ze zdjęciami.
Może wtedy dotrze to do większej ilości osób??

Posted

Akrum błagam, nie szalej z tą telewizją... Ja nie nadaję się przed szkło :( Poza tym i Rodi i Balbinka wyglądają już o niebo lepiej, więc nie wywrą na widzu współczucia, które skłoniłoby ich do sięgnięcia do kieszeni. Za późno...

Doktor mówi, że Rodi to ciężki przypadek i zakłada jego miesięczny pobyt w klinice, regularne kąpiele i podawanie antybiotyków i innych specyfików mających na celu odbudowę skóry i włosa. To strasznie długo...