Helga&Ares Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [quote name='Helga&Ares']Pomózcie Mi, PROSZĘ :( Może jeśli się ładnie uśmiechnę, ktoś wspomoże moje leczenie? :( Leczenie do tej pory wyniosło ponad 1000zł, a to jeszcze przecież nie koniec... PROSIMY o WSPARCIE sami nie podołamy. Dla Rodiego wpłynęło 145 zł... Quote
papatkiole Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 witam prosze o dokładny i aktualny numer konta 100pln poleci ;) Pozdrawiam Quote
Ajula Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 biedak :( teraz nie mam, jak mi jakis grosz wpadnie to sie dorzucę Quote
Helga&Ares Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [quote name='papatkiole']witam prosze o dokładny i aktualny numer konta 100pln poleci ;) Pozdrawiam Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR" Oddział Poznań Konto Fundacji: Bank Śląski O/Grodzisk Maz. 80 1050 1924 1000 0023 0438 1029 tytułem: "Dla Rodiego" SERDECZNIE DZIĘKUJEMY! Quote
Akrum Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Widać, że Rodi już ma weselszy pycholek, to dobrze. Leczenie widać po zdjęciach, że przynosi skutek. Quote
Akrum Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 GoniaP napisał(a):Jestem przerażona stosunkiem przewagi ludzi do sprawy bezdomności zwierząt :( Ciężko jest żebrać w dobrej intencji... Isadora, nadal liczę na Twoją pomoc w kwestii zorganizowania cegły dla Rodiego, bo efekty zbiórki są, jak na razie, mierne :( Niestety GoniuP ludzie są jacy są, gdyby to chodziło o człowieka, o dziecko to ludzie z chęcią by dawali podczas takiej kwesty, a że to chodzi o "nikomu nie potrzebne" zwierzęta, to jest jak jest. I TO MNIE TAK WKURZA, ŻE MOGŁA BYM Z TEJ ZŁOŚCI WYBUCHNĄĆ !!! Ludzie uważają, że to nie jest ich problem, że są takie schorowane zwierzęta gdzieś w schroniskach, a że my dogomaniacy im pomagamy, to już w ogóle w oczach większości ludzi jesteśmy uważani z "świrusów"... Quote
AniaGucio Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Wpłaciłam 15zł - niewiele, ale mam nadzieje, że znajdą się inni, którzy wspomogą Rudiego !! Quote
Diegula Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Niestety mogę jak na razie tylko podnieść :( bo sama jestem spłukana Quote
Dorot131 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 ten usmiech wart miliony a mnie stac tylko na 50 zet zaraz robie przelew Quote
Dorot131 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 mam konto w banku zachodnim prosze o dokladny adres inaczej nie pojdzie Quote
papatkiole Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 jak obiecałem kaska poleciała. Prosze miźnąć Rodiego od nas wiele, wiele razy ;) Quote
Akrum Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Dorot131 napisał(a):mam konto w banku zachodnim prosze o dokladny adres inaczej nie pojdzie Napisz PW do GoniaP o adres do przelewu. Quote
Dorot131 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 dzieki bylam w banku i juz sobie poradzilam Quote
Akrum Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 no Rodi - pieniążki zaczynają wpływać na twoje konto :) powoli, powoli, ale mam nadzieję, że od grosza do grosza i uda się cosik złotóweczek zebrać :) Quote
bela51 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Dzięki za zaproszenia, biedaczysko straszne. Na dzis nie wiem czy dam rade cos wysupłac. Pomyślę... Quote
Akrum Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Rodi, pokazujemy się cioteczkom. GoniaP czy wet mniej więcej powiedział na jak długo przewiduje leczenie Rodi'ego?? I mniej więcej jakie będą dalsze koszty tego leczenia?? Czy będzie allegro cegiełkowe dla chłopaka?? Quote
Akrum Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Tak sobie siedzę i próbuję jeszcze coś wymyśleć, jak pomóc, żeby pieniążki dla Rodi'ego wpływały... Może by można poprosić TV o umieszczenie apelu o pomoc? Np. w Teleskopie? Albo do poznańskiej gazety? Może warto byłoby spróbować, co cioteczki?? Quote
Owieczka Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Akrum napisał(a):Tak sobie siedzę i próbuję jeszcze coś wymyśleć, jak pomóc, żeby pieniążki dla Rodi'ego wpływały... Może by można poprosić TV o umieszczenie apelu o pomoc? Np. w Teleskopie? Albo do poznańskiej gazety? Może warto byłoby spróbować, co cioteczki?? Spróbowac zawsze warto !! :) Działaj Akrum ;) Quote
GoniaP Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Akrum napisał(a):Rodi, pokazujemy się cioteczkom. GoniaP czy wet mniej więcej powiedział na jak długo przewiduje leczenie Rodi'ego?? I mniej więcej jakie będą dalsze koszty tego leczenia?? Dziś jestem umówiona na bardziej szczegółową dyskusję na temat naszych łysolków przebywających w klinice. Efekty leczenia Rodiego już są widoczne, ale z mojej wiedzy wynika, że leczenie gronkowca, jest najbardziej uciążliwe i długotrwałe. Myślę, że doktor nie będzie w stanie odpowiedzieć na pytanie jak długo ono potrwa, na pewno będzie drogie... Akrum napisał(a):Czy będzie allegro cegiełkowe dla chłopaka?? Isadorka obiecała, ale coś nie może odpalić :( Quote
Akrum Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 TO ja spróbuję coś zadziałać z tym tv, prasą... ale nic nie obiecuję bo znajomości niestety nie mam! Quote
papryka Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Akrum napisał(a):TO ja spróbuję coś zadziałać z tym tv, prasą... ale nic nie obiecuję bo znajomości niestety nie mam! moze poprosic p. Tereske Borcz o pomoc z tym tv iprasa... ona (z tego co sie orientuje) ma sporo znajomosci... Quote
Akrum Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Skontaktowałam się z TVP Info, poprosili o przesłanie krótkiej informacji o Rodim i kilku zdjęć. Wysłałam mailem... zobaczymy co i jak. Skierowałam ich GoniuP do Ciebie jeśli by mieli jeszcze jakieś pytania i jeśli podjęli by się pomocy w akcji zbierania pieniędzy. Zobaczymy jak się ustosunkują do mojej prośby. Quote
Akrum Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 GoniaP napisał(a):Dziś jestem umówiona na bardziej szczegółową dyskusję na temat naszych łysolków przebywających w klinice. Efekty leczenia Rodiego już są widoczne, ale z mojej wiedzy wynika, że leczenie gronkowca, jest najbardziej uciążliwe i długotrwałe. Myślę, że doktor nie będzie w stanie odpowiedzieć na pytanie jak długo ono potrwa, na pewno będzie drogie... Jak tam Gosiu? Jakie wiadomości przynosisz ze spotkania z lek.wet?? Gosia, kontaktowałam się z TVN, TVP Info, dziś jeszcze będę pisała do gazet w sprawie rozgłośnienia sprawy Balbinki i ROdiego,znaczy zbierania pieniędzy na ich leczenie. W TVN i TVP Info zostawiłam namiary na Ciebie, powiedzili że jak temat by zaakceptowali, to będą się kontaktować z Tobą - no nie wierze, że się uda, ale w razie co, to będziesz wiedziała dlaczego dzwonią. Ściągnęłam sobie twoje namiary ze strony Fundacji - mam nadzieję, że nie będziesz mi miała tego za złe. Aha właśnie siedzę też nad układaniem jakiegoś tekstu na temat Balbinki i Rodi'ego i zbieraniu na nie pieniędzy. Ponieważ skontaktowałam się z jednym chłopakiem - dziennikarzem, który zgodził się na moją propozycję i umieści artykuł na swoim blogu i u siebie na nk. Tylko teraz muszę to jakoś opisać i mu przesłać wraz ze zdjęciami. Może wtedy dotrze to do większej ilości osób?? Quote
GoniaP Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Akrum błagam, nie szalej z tą telewizją... Ja nie nadaję się przed szkło :( Poza tym i Rodi i Balbinka wyglądają już o niebo lepiej, więc nie wywrą na widzu współczucia, które skłoniłoby ich do sięgnięcia do kieszeni. Za późno... Doktor mówi, że Rodi to ciężki przypadek i zakłada jego miesięczny pobyt w klinice, regularne kąpiele i podawanie antybiotyków i innych specyfików mających na celu odbudowę skóry i włosa. To strasznie długo... Quote
Recommended Posts